UPDATE FOTO Mobilizare pe Facebook. Câteva zeci de persoane protestează în faţa CSM faţă de revocarea judecătorilor Ghica şi Danileţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi în faţa sediului CSM este anunţat un protest faţă de revocarea judecătorilor Ghica şi Danileţ    FOTO Adevărul
Astăzi în faţa sediului CSM este anunţat un protest faţă de revocarea judecătorilor Ghica şi Danileţ    FOTO Adevărul

Aproximativ 30 de persoane s-au strâns vineri în faţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi protestează faţă de revocarea din CSM a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ. Evenimentul a fost anunţat pe reţeaua de socializare Facebook.

„În primul rând vreau un stat de drept pentru că aşa mă simt în  siguranţă eu şi familia mea. Pentru asta sunt astăzi aici. Mă nemulţumeşte în primul rând revocarea domnului Danileţ şi a doamnei Alina Ghica. Nu există o motivaţie pentru revocarea lor din funcţie. Eu am înţeles că s-a supus la vot, dar pentru orice revocare ar trebui să existe o motivaţie. Acum încearcă să-i pună beţe în roate şi justiţiei ca să facă ei ce vor“, spune Puşa Frăsineanu, una dintre protestatare.

„Nu am venit aici să susţin persoana domnului Danileţ, am venit să susţin modul cum s-a procedat. Fără nici un fel de motivaţie, dăm oamenii afară că nu ne place cum vorbesc. Când greşeşte un om este normal să-l schimbi, dar nu este normal să se schimbe oamenii în sistem că nu mai sunt agreaţi sau aşa pentru anumite scopuri “, explică şi Camelia Pascu prezentă la protest.

Un alt contestatar este de părere că ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, este „calul troian“ al USL. „Mi se pare cel puţin bizar ca 1600 de judecători să voteze în orb fără să aibă nici o motivaţie clară. Ceva este putred în Danemarca sau în CSM. În momentul în care nu ai o motivaţie clară nu poţi să revoci pe absolut nimeni. S-a ocolit răspunsul de la cap la coadă. Nu am auzit pe nici unul dintre contestatarii celor doi revocaţi, Cristi Danileţ şi Alina Ghica, să dea un răspuns clar la ce nu au făcut cei doi. Eu cred că doamna Pivniceu este calul troian al USL, prin care pur si simpu vor să destabilizeze justiţia“, a precizat acesta.

Mobilizarea la protestul sub numele „Să cerem dreptate la CSM“ - s-a făcut pe Facebook. „E momentul să ieşim de pe Facebook în lumea reală. Veniţi toţi cei care credeţi că revocarea lui Cristi Danileţ şi a Alinei Ghica este abuzivă, întrucât cei doi judecători NU şi-au încălcat cu nimic competenţele şi NU şi-au exercitat în mod necorespunzător atribuţiile de membri ai CSM“ este descris evenimentul. 

„După 23 de ani de la Piaţa Universităţii, ani în care multe speranţe si vise ne-au fost spulberate, ceva parcă începuse să funcţioneze în România: Justiţia. Dar, ca orice lucru bun, nu trebuia să dureze mai mult de trei zile. Şi, mai ales veniţi să spuneti răspicat ca Judecătorii lor ad-hoc nu au adus argumente! E primul pas în subjugarea Justiţiei. Ceea ce va urma poate depinde şi de noi!

Iniţiatori Alina Popescu, Laura Ştefan, Ana Otilia Nuţu, Dana Isabelle Zarojanu, Iulia Briceag,Puşa Frăsineanu,Marian Dragomir, Viorel Muha, George Staicu, Emil Moldoveanu, Gabriela Solomoneanu, Duma Victor Sebastian, Octavian Frank.F, Ioana Cosmeanu,Victor Duma“,  este scris in descrierea evenimentului de pe Facebook.

Procedura de revocare în cazul celor doi judecători a fost declanşată în luna ianuarie în toată ţara după ce aceştia au votat pentru numirea procurorului Oana Schmidt Haineală la funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (care astfel a devenit primul procuror preşedinte al CSM). Ulterior cei doi şi-au anunţat şi ei candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului.

Marţi, în urma votului plenului CSM, Alina Ghica a fost revocată cu 11 voturi pentru şi 7 împotriva, în timp ce în cazul lui Cristi Danileţ s-au înregistrat 14 voturi pentru şi 4 impotrivă.

Cei doi judecători au atacat decizia la secţia de contencios a Curţii Supreme.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite