Rise Project: Codrin Ştefănescu încasează 2 milioane de euro din vânzarea unui teren ieşit ilegal din proprietatea statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii de la Rise Project au publicat o anchetă în care descriu mecanismul prin care Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD, a vândut un teren de la marginea Bucureştiului care ar fi trebuit să se afle în proprietatea statului român.

Potrivit anchetei Rise Preject, Codrin Ştefănescu a vândut, la începutul anului 2019, către o societate comercială din grupul Oscar Downstream – patronat de magnatul Alin Niculae (47 de ani) – un teren aflat la periferia vestică a Capitalei.

Tranzacţia a fost făcută pentru suma de 2 milioane de euro, bani pe care secretarul general al PSD ar urma să-i primească în tranşe, până în ianuarie 2020. Conform informaţiilor obţinute de jurnaliştii Rise Project, Ştefănescu a încasat până în acest moment 500.000 de euro.

Deşi în momentul vânzării, terenul era al lui Ştefănescu, există o hotărâre judecătorească definitivă, potrivit căreia parcela de pământ astfel înstrăinată ar fi trebuit să nu se afle în proprietatea lui, ci în a statului român.

Hotărârea e veche de opt ani, dar nicio instituţie nu s-a luptat să o valorifice în sens juridic şi să ceară, printr-o acţiune suplimentară în instanţă, ca terenul lui Ştefănescu să revină în proprietatea comună a cetăţenilor.

Din cauza acestui non-combat administrativ, Ştefănescu a ajuns să încaseze astăzi, nestingherit, 2 milioane de euro din vânzarea unui bun care ar trebui să ne aparţină tuturor.

Profitul net pe care secretarul general interimar al PSD îl va obţine din întreaga operaţiune este de 1,336 milioane de euro. Jurnaliştii mai arată că terenul vândut acum a ajuns în proprietatea lui Ştefănescu după un şir de tranzacţii încheiate cu preţuri de faţadă.

Detalii tranzacţiei controversate sunt detaliate în articolul publicat de Rise Project.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite