Avocatul Gheorghe Piperea: Elan Schwartzenberg a redevenit proprietarul a 126 de mărci ale Realitatea Media

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prin decizia Curţii de Apel Bucureşti, Elan Schwartzenberg redevine proprietarul a 126 de mărci ale Realitatea Media   FOTO Adevărul
Prin decizia Curţii de Apel Bucureşti, Elan Schwartzenberg redevine proprietarul a 126 de mărci ale Realitatea Media   FOTO Adevărul

Avocatul Gheorghe Piperea, reprezentantul societăţii „E-Boutique KFT“ în procesul în care Cozmin Guşă a pierdut brandurile Realitatea în favoarea lui Elan Schwartzenberg spune că, prin decizia dată de Curtea de Apel Bucureşti, Schwartzenberg redevine proprietarul a 126 de mărci ale Realitatea Media.

El a precizat că între aceste mărci se numără Realitatea TV, Realitatea FM, Money Channel şi Radio Guerrilla.

„Această decizie practic închide discuţia, pentru că redevine proprietar cel care a fost proprietar de la început, inclusiv al Realităţii Media ca acţionariat, adică Win Win, care este deţinută de Elan Schwartzenberg. Elan Schwartzenberg redevine proprietar al mărcilor Realitatea, asta în condiţiile în care, între timp, el împrumutase societatea cu peste 10 milioane de euro, sumă în care este inclus şi acest preţ de mărci, pentru că acel contract fusese făcut ca să salveze business-ul Realitatea, lucru care nu s-a mai putut, datorită intervenţiei masive a echipei Bercea, respectiv a judecătorului sindic", a spus Piperea, citat de Mediafax.

Avocatul a subliniat că el, personal, nu este proprietar al acestor mărci.

„Am mai auzit prostii de genul acesta. Proprietarul este Elan Schwartzenberg, iar eu am fost un simplu avocat. E-Boutique este o societate deţinută tot de Elan Schwartzenberg, care este şi creditorul majoritar al Realitatea Media. Eu practic mi-am terminat munca, disputa a fost practic între aceste două echipe, Elan Schwartzenberg şi echipa domnului Bercea, care are în spate nişte nume“.

Piperea: „Realitatea Media SA, începând de astăzi, foloseşte ilegal aceste mărci“

Piperea susţine că următorul pas în această dispută este înregistrarea acestor mărci „pe numele Win Win şi la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, n.r.) şi la CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului, n.r.)“.

„Realitatea Media SA foloseşte ilegal aceste mărci. De un an de zile ar fi trebuit ca, pentru a putea să folosească în continuare aceste mărci, să achite o sumă de 10.000 de euro pe lună cu titlul de rată de leasing, pentru că era vorba despre un «sale and lease-back», lucru care bineînţeles că nu s-a întâmplat“ a spus avocatul.

El a precizat că documentele cu privire la noul proprietar al mărcilor Realitatea vor fi depuse la CNA începând de marţi.

Avocatul susţine că a cerut CNA să anuleze marca Realitatea Plus

Pe de altă parte, Piperea a  precizat că a cerut deja CNA „să anuleze“ marca Realitatea Plus, o licenţă audiovizuală deţinută tot de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru.

„Probabil că se aştepta la hotărârea asta de astăzi şi probabil că şi-a făcut o variantă de backup (licenţa Realitatea Plus, n.r.) (...) Sunt nişte proceduri în curs de derulare“, a mai precizat acesta.

CNA a aprobat, pe 30 aprilie 2013, modificarea acţionariatului Realitatea TV, conform căruia Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru sunt acţionarii majoritari ai societăţii Realitatea Media SA, în timp ce Elan Schwartzenberg şi copiii lui Sorin Ovidiu Vântu nu mai au nicio participaţie la societatea care deţine licenţa televiziunii.

Acţionariatul societăţii Realitatea Media SA a fost modificat oficial pe 8 martie 2013, conform documentelor depuse la Oficiul Registrului Comerţului.

Iţe încurcate la Realitatea Media

În prezent, asociatul majoritar al Realitatea Media SA este societatea Strategies Research Investments SRL (86,513817357%), ai cărei acţionari sunt Cozmin Guşă (50%) şi Maricel Păcuraru (50%)

Ceilalţi asociaţi ai Realitatea Media SA sunt: Sindicatul Naţional "Petrom-Energie" (5,423391979%), PSV Company SA (7,555789039%), SC Global Video Media SRL (0,507001207%), Florin Bercea (0,000000139%), care este şi administrator special al Realitatea Media SA, Eugen Gheorghe Luha (0,000000139%), Gheorghe Cristian Toroipan (0,000000139%).

Realitatea Media, în insolvenţă din 2011

Societatea Realitatea Media, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV, se află în insolvenţă din septembrie 2011.

Pe 10 aprilie 2012, Ioana Vântu, fiica lui Sorin Ovidiu Vântu, a fost numită director al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited.

Tot atunci, Ioana şi Ionuţ Vântu, copiii lui Sorin Ovidiu Vântu, au preluat împreună 82% din acţiunile Bluelink, în timp ce omul de afaceri Elan Schwartenberg a rămas cu 9% din acţiunile firmei (în loc de 90,9091% din acţiunile Bluelink, pe care le deţinea din aprilie 2011).

Totuşi, Ioana Vîntu anunţase oficial, pe 2 mai 2011, într-o conferinţă de presă, că Elan Schwartzenberg este noul proprietar Realitatea Media, iar tatăl ei nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

Pe de altă parte, Elan Schwartzenberg a declarat, pe 4 iulie 2012 că Bluelink Comunicazione a vândut creanţa pe care o avea la Realitatea Media unei firme din Ungaria, fapt pentru care, atunci, Bluelink mai avea doar o valoare „emoţională“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite