Propunerile de majorare a salariilor din Educaţie, discutate luni la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simion Hăncescu, preşedintele FSLI, spune că nu se opune majorării salariilor din Sănătate
Simion Hăncescu, preşedintele FSLI, spune că nu se opune majorării salariilor din Sănătate

Propunerile prin care salariile profesorilor ar putea fi majorate vor fi discutate luni la Guvern. La masa discuţiilor s-au aflat premierul Victor Ponta, miniştrii Educaţiei, Finanţelor şi Muncii, precum şi reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământ.

Potrivit Mediafax, întâlnirea ar putea avea loc luni, în jurul orei 14.00, ea fiind anunţată chiar de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Oficialul a precizat că Ministerul Educaţiei nu are alte propuneri privind creşterea veniturilor angajaţilor din sistem în afară de cele legate de proiectul Legii salarizării, transmise deja Ministerului Muncii.

Pe de altă parte, sindicaliştii spun că întâlnirea de luni nu ar fi trebuit să aibă loc, dar au solicitat-o pentru că Guvernul a făcut „o serie de erori”, subliniază sursa citată.

„Această întâlnire nu ar fi trebuit să aibă loc dacă lucrurile se derulau normal şi aveau loc creşteri salariale, etapizat, pentru tot sectorul bugetat. Dar prima greşeală pe care a făcut-o Guvernul a fost că a majorat indemnizaţiile demnitarilor, a urmat apoi creşterea pentru cei din Guvern, acum pentru sănătate. Ne aşteptam ca Legea salarizării să se aplice în acelaşi timp pentru toată lumea, dar lucrurile au luat-o razna”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu.

Sindicalist: „Era corect ca lucrurile să fie făcute la pachet”

Hăncescu a explicat că sindicaliştii din învăţământ nu sunt împotriva majorării salariilor din sănătate. „E corect ca medicii să aibă venituri mai mari, dar era corect ca lucrurile să fie făcute la pachet, chiar dacă procentul de creştere ar fi fost mai mic în educaţie. Nu ar fi fost nicio problemă. Vrem să îl întrebăm pe premier ce se mai întâmplă cu Legea salarizării, vrem să ştim exact de când se aplică”, a completat sindicalistul. 

Liderul sindical a mai spus că în întâlnirea de luni se va solicita găsirea unei soluţii pentru acordarea unei majorări de 10-15% a salariilor din educaţie, pentru că astfel, având în vedere că dascălii au primit cinci la sută în plus în martie şi vor mai primi tot atât din septembrie, până la sfârşitul anului ar beneficia de o creştere apropiată de cea din sănătate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite