Ministerul Afacerilor Interne: România va prelua din luna iulie preşedinţia Forumului Salzburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România va prelua din luna iulie, prin Ministerul Afacerilor Interne, preşedinţia Forumului Salzburg România    FOTO Adevărul
România va prelua din luna iulie, prin Ministerul Afacerilor Interne, preşedinţia Forumului Salzburg România    FOTO Adevărul

România va prelua din luna iulie, prin Ministerul Afacerlor Interne, preşedinţia Forumului Salzburg România, din care mai fac parte miniştrii de Interne din Austria, Bulgaria, Cehia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria şi Croaţia şi în cadrul căruia au loc consultări pe probleme de securitate internă.

Preşedinţia Forumului Salzburg este asigurată, prin rotaţie, în ordine alfabetică, pentru o perioadă de şase luni, de fiecare dintre statele membre.
 

Ministerul Afacerilor Interne va asigura din 1 iulie până în 31 decembrie 2013 preşedinţia Forumului Salzburg.

„Priorităţile din perioada preşedinţiei române sunt prezentate de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, la Conferinţa Ministerială a Forumului Salzburg, eveniment organizat de preşedinţia polonă a Forumului, în perioada 23-24 aprilie“,  informează ministerul de Interne într-un comunicat de presă.

Ministrul Radu Stroe se va întâlni, miercuri, cu directorul executiv al Agenţiei Europene pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene - FRONTEX, Ilkka Laitinen.


Forumul Salzburg a fost înfiinţat în iulie 2000, la iniţiativa Austriei, şi reuneşte, în prezent, miniştrii de interne din Austria, Bulgaria, Cehia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Ungaria şi Croaţia.

Acesta a fost creat ca un mecanism de cooperare la nivelul statelor din Europa Centrală, fiind extins, în 2005, şi în România şi Bulgaria.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite