Mihai Fifor: MApN are bani pentru plata soldelor militarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Fifor FOTO Inquam Photos
Mihai Fifor FOTO Inquam Photos

Ministrul apărării, Mihai Fifor a declarat că, în 2017, militarii a beneficiat de o creştere de 15 la sută a soldei de bază şi că există bani în visteria ministerului chiar şi pentru o creştere conform noilor grile.  “Conform noii legi a salarizării veniturile militarilor vor creşte cu aproximativ 3 la sută”, susţine Fifor.

UPDATE Ministrul apărării, Mihai Fifor,  a făcut publice salariile pe care le încasează militarii în funcţie de gradul pe care îl au

„Anul trecut, veniturile militarilor şi personalului civil au crescut în medie cu 15 până la 20 la sută şi sunt grafice cu categorii de personal care rulează în momentul de faţă. În concret, în luna aprilie 2017 personalul militar a beneficiat de diferenţa de 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit în plată la nivelul anului 2009.

Cuantumul brut al salariilor de bază, respectiv soldelor de funcţie s-a majorat cu 15% începând cu data de 30 iunie 2017 în conformitate cu prevederile legii 152/2017. De această majorare au beneficiat cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii profesionişti în activitate şi personalul civil din MapN şi din instituţiile aflate în subordine. De asemenea, începând cu luna septembrie 2017, pentru personalul militar şi personalul civil din cadrul instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, planificat să asigure continuitatea atribuţiilor specifice în afara programului de lucru de la domiciliu s-a acordat o majorare de 40% din salariul de bază, respectiv solda de funcţie până la 31 decembrie 2017 în baza legii 115/2017. Acest spor şi-a încetat aplicabilitatea de la data de 1 ianuarie 2018.

La nivelul Ministerului Apărării Naţionale, salariul se plăteşte în data de 15 a fiecărei luni, iar la acest moment toate unităţile militare fac state de plată. La nivelul Direcţiei financiare a ministerului s-au făcut simulări privind aplicarea noilor legi privind salarizarea pentru personalul MapN creşterea fiind de aproximativ 3%.”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite