Manifestanţi către jandarmi: Când o să vă taie cu sabia şi n-o să puteţi folosi înregistrarea video, o să plângeţi! Nu suntem duşmani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest legile Justiţiei Piaţa Victoriei - Bucureşti / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 17 dec 2017

Noi schimburi de replici au avut loc între manifestanţii de lângă Parlament şi jandarmi, când aceştia i-au împins cu gardurile pentru a deschide circulaţia rutieră pe Bulevardul Naţiunile Unite.

„Când o să vă taie cu sabia şi n-o să puteţi folosi înregistrarea video, o să plângeţi!”, le-au spus oamenii jandarmilor, referindu-se la modificările propuse de parlamentarii coaliţiei de guvenare la Codurile penale, între care una potrivit căreia înregistrările de pe camere video nu mai pot fi folosite în anchete şi nu mai constituie probe.

În jurul orei 21.20, jandarmii au împins pe trotuarul de la Parcul Izvor gardurile cu care au blocat accesul manifestanţilor lângă Parlament, ceea ce a generat un nou val de nemulţumire în rândul protestatarilor.

”Când o să vă taie cu sabia şi n-o să puteţi folosi înregistrarea video, o să plângeţi!”, ”Nu suntem duşmani”, ”Faceţi exces de zel, e incredibil, avem aceeaşi vârstă”, ”Strigăm şi pentru voi”, le-au spus manifestanţii jandarmilor.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat, într-o intervenţie la Digi 24, că oamenii care protestează în Bucureşti nu au voie pe trotuarul de lângă gardul Parlamentului, pentru că este obiectiv cu pază militară.

Mii de oameni au ajuns la Palatul Parlamentului, în colţul de la Parcul Izvor. Jandarmii i-au blocat aici, deşi circulaţia rutieră era blocată pe Bulevardul Naţiunile Unite, iar manifestanţii le-au strigat ”Ruşine” şi le reproşează că apără ”hoţii”. Oamenii au scandat ”Lăsaţi-ne să trecem”.

Jandarmii au pus garduri pentru ca oamenii să nu se poată apropia de Palatul Parlamentului. Manifestanţii sunt nevoiţi să stea în Parcul Izvor.

Oamenii au strigat: ”Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”, ”Jandarmeria apără hoţia”, ”Rezistăm, nu cedăm”, ”Rezistăm, nu plecăm”, ”Uniţi, salvăm toată România”, ”Ole, Ole, o dorinţă sinceră/ România liberă”, ”PSD, ciuma roşie”, ”DNA să vină să vă ia”.

Într-o intervenţie telefonică la Digi 24, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a susţinut că măsurile din apropierea Parlamentului au fost luate pentru a nu bloca circulaţia pe Bulevardul Naţiunile Unite şi pe Bulevardul Libertăţii. El a spus, totodată, că oamenii nu pot fi lăsaţi pe trotuarul de lângă gardul Parlamentului pentru că este ”obiectiv cu pază militară, cu pază deosebită” şi nu e permis să se manifesteze atât de aproape.

   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite