La un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial, militarii trec Carpaţii, în mod simbolic. MApN îndeamnă cetăţenii să li se alăture

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii vor trece Carpaţii, în mod simbolic, la un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial FOTO MApN
Militarii vor trece Carpaţii, în mod simbolic, la un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial FOTO MApN

Militarii vor străbate, în noaptea dintre 27 şi 28 august, în mod simbolic, Carpaţii pentru a reaminti momentul în care Armata României trecea în 1916 munţii în Transilvania, punând stăpânire pe trecătorile Carpaţilor şi angajând lupte la Timişu de Jos, la sud de Sibiu şi în apropiere de Orşova, anunţă Ministerul Apărării Naţionale pe pagina de Facebook.

Militarii români vor trece în această seară de la ora 21.00 din nou Carpaţii, pe 17 trasee. Una dintre rutele alese fiind Predeal – Timişul de Sus pentru a aduce un omagiu Eroilor căzuţi în luptele angajate de Armata României, la Cimitirul Eroilor Timişul de Sus. 

„Efective de valoare pluton vor executa marşuri tactice pe principalele rute pe care, exact cu 100 de ani în urmă, ostaşii armatei noastre luau în stăpânire trecătorile Munţilor Carpaţi, pentru a permite trecerea efectivelor diviziilor române aflate în ofensivă”, scrie pe pagina de Facebook a MApN.

Reprezentanţii MApN îi îndeamnă, totodată, pe cei care îi văd pe militari să li se alăture şi să cintească astfel jertfa celor care au murit în război.

 „Cinstindu-ne înaintaşii, făcând cunoscute faptele şi jertfa lor în slujba patriei, ne respectăm actele istorice şi pe făptuitorii lor”.

Marşul  va fi transimis va transmis Live.

Peste 330.000 de militari români au pierit în urma Primului Război Mondial, iar aproximativ 76.000 au rămas invalizi, potrivit Ministerului Apărării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite