Judecătorul Horaţius Dumbravă şi-a dat demisia din Consiliul Superior al Magistraturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Horaţius Dumbravă, fost preşedinte al Consiliului Supeerior al Magistraturii,  a decis să îşi dea demisia din acest for, cu doar două luni înainte ca actualul Consiliu să-şi termine mandatul. Magistratul nu a făcut publice până în momentul de faţă motivele gestului său.

Update "M-am înscris într-o procedură în sistemul judiciar şi vineri a fost ultima zi de înscriere. Am considerat că este corect ca azi, în prima zi lucrătoare, să demisionez", a explicat, pentru agenţia de presă Mediafax, Horaţius Dumbravă, membru al CSM şi fost preşedinte al Consiliului.

Potrivit unor surse din sistemul judiciar, Horaţius Dumbravă şi-ar fi depus candidatura pentru funcţia de dircetor al Institutului Naţional al Magistraturii.
 

Demisia va fi discutată în şedinţa de joi, 27 octombrie 2016.  „Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea domnului Nicolae Horaţiu Dumbravă, judecător la Curtea de Apel Târgu Mureş, prin care
solicită încetarea calităţii de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, prin demisie”, este pe ordinea de zi a CSM.

Alegeri pentru noul CSM

În octombrie 2016 vor avea loc alegeri pentru desemnarea în CSM a nouă judecători şi cinci procurori.
CSM este format din 19 membri, dintre care 14 sunt aleşi în adunările generale ale magistraţilor şi sunt validaţi de Senat.

Din Consiliu mai fac parte doi reprezentanţi ai societăţii civile, care participă numai la lucrările în plen şi trei membri de drept ai Consiliului, respectiv ministrul Justiţiei, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general. Mandatul membrilor CSM are o durată de şase ani şi nu poate fi reînnoit.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite