Judecătorii au prelungit mandatul de arestare în cazul fostului colonel SRI, Daniel Dragomir. Fostul ofiţer este acuzat de spionarea şefei DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a prelungit arestul preventiv în cazul fostului colonel SRI, Daniel Dragomir, cercetat în dosarul „Black Cube”, privind spionarea comunicaţiilor şi hărţuirea familiei şi a unor apropiaţi ai procurorului-şef al DNA, Codruţa Kovesi.  Decizia este definitivă. Actualul mandat de arestare expiră pe 14 noiembrie, dar procurorii DIICOT pot cere prelungirea acestuia.

Update Daniel Dragomir a făcut astăzi o cerere de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, dar a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti. Sentinţa poate fi contestată.
 

„În baza art.204 C.p.p. respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de către inculpatul Dragomir Daniel împotriva încheierii din 07.10.2016 a Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală. Obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, este minuta dată de Curtea de Apel Bucureşti, dată săptămâna trecută.

Daniel Dragomir a fost arestat preventiv în 14 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

Acuzaţiile DIICOT

Potrivit procurorilor DIICOT, Daniel Dragomir ar fi luat legătura cu un reprezentant al companiei israeliene Black Cube, căruia i-a spus că vrea denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea lui în judecată de către DNA, cerând demararea operaţiunii „Tornado”.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că pentru realizarea unui scop infracţional precis, prin intermediul unei persoane, inculpatul Dragomir Daniel a intrat în legătură cu un suspect în cauză, reprezentant al companiei israeliene cu numele de marcă «BlackCube», căruia i-a împărtăşit strategia sa şi scopul urmărit, respectiv denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea sa în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie”, arată DIICOT.

Dosarul de la DNA

Colonelul în rezervă Daniel Dragomir, şef în Direcţia de Combatere a Terorism din cadrul SRI, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în ianuarie 2015, pentru trafic de influenţă, spălare a banilor, folosire de informaţii nedestinate publicităţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii şi uz de fals.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite