Gărzi paramilitare anti-maghiare, propunerea unui blogger naţionalist exaltat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recentul scandal iscat de liderul Jobbik, Vona Gabor, la o tabără de vară din judeţul Harghita, înfierbântă minţile unor aşa-zişi patrioţi. Un bloger anunţă intenţia organizării unei tabere paramilitare, unde tinerii naţionalişti să se antreneze pentru a putea lupta, ulterior, împotriva maghiarilor care vor să cotropească Ardealul.

Autorul articolului publicat pe blogul www.deveghepatriei.ro, care nu-şi dezvăluie identitatea, se recomandă a fi naţionalist ortodox. El susţine că o armată formată din brigăzi paramilitare ungare este gata de luptă şi abia aşteaptă ordinul de a trece graniţa pentru refacerea Ungariei mari.

Cu un discurs ditirambic şi naiv, inspirat din „învăţăturile” legionare, blogerul afirmă că tinerii români trebuie să fie pregătiţi oricând de luptă. El vrea să recruteze, pentru început, 300 de tineri, care să se antreneze într-o tabără paramilitară într-o „zonă muntoasă din România, la cât mai mare altitudine”.

Tinerii se vor instrui nu doar militar, ci şi spiritual. Astfel, de „întărirea duhovnicească” a recruţilor se va ocupa un preot, care îi va iniţia pe tineri în „rugăciuni” şi „cântări din psaltire”. Din programul de instruire nu lipsesc nici „discuţiile despre duşmanii României”.

Iată care este programul taberei paramilitare a naţionaliştilor ortodocşi imaginat de iniţiatorul său:

05:30 – Înviorarea
06:00 – Micul dejun (nimeni nu vorbeşte la masă cu cel de lângă el)
06:30 – Rugăciune comună, cântări din psaltire
07:30 – 10:00 – Instruirea în tehnici de luptă militare (cu foşti ofiţeri din cadrul Armatei Române)
10:00 – 12: 00 – Ascultăm cuvântul preotului, ne întărim duhovniceşte
12:00 – 13:00 – Tehnici de supravieţuire
13:00 – 13:30 – Masa de prânz (nu se consumă alcool)
13:30 – 14 :00 – Program de voie liberă
14:00 –  15:00 – Odihnă
15:00 – 19:00 – Atrenamente militare sub atenta observaţie a instructorilor. Învăţăm să ţinem o armă în mână. Vom invita şi foşti ofiţeri ai serviciilor secrete dispuşi să ne împărtăşească cunoştinţele lor.
19:00 – 19:30 – Igenizare corporală
19:30 – 21:00 – Învăţăm despre istoria neamului românesc (cu profesori de istorie)
21:00 – 22:00 – Discuţii libere despre duşmanii României
22:00 – Stingerea
22:15 – Garda de noapte asigură perimetrul şi verifică corturile (toată lumea să doarmă).

Instructorii de armată vor lucra pro bono

De pregătirea tinerilor se vor ocupa militari, activi sau rezervişti şi chiar foşti ofiţeri ai serviciilor secrete. Aceştia vor lucra pro bono, pentru că, susţine blogerul,  „banii nu trebuie risipiţi în vânt cu plata unor salarii suplimentare, nu avem nevoie de oameni care se gândesc mai mult la partea materială decât la România”.

Recruţii vor avea reguli stricte în tabără, neavând voie să folosească laptopuri sau telefoane mobile şi nici să poarte „discuţii politice în contradictoriu”. Nerespectarea regulilor atrage pedepse aspre, precum „biciuirea, mustrarea aspră în faţa camarazilor de luptă şi atrenamentele suplimentare”. Toate acestea sunt spre binele „viitorilor paznici ai României”, pentru că, susţine iniţiatorul taberei, „duşmanul, pe front, nu are milă de voi şi nu vă protejează sub nicio formă, aşa că trebuie să fiţi extrem de căliţi. Trebuie să aveţi o mentalitate ostăşească, de fier, să vă gândiţi tot timpul că de voi atârnă soarta României”.

Nici „spionii” nu sunt uitaţi, pentru aceştia fiind pregătite pedepse grele: „cei care sunt prinşi că filmează pe ascuns, au intenţii ticăloase şi ascunse, vor suferi pedepse extrem de dure: 30 de bice la fundul gol, în faţa camarazilor de luptă participanţi la tabără şi excluderea spionilor din tabără  - se descurcă cu ce ajung acasă”.

Donaţii de la patrioţi

Articolul este întrerupt de un clip video, cu secvenţe din filmul „Iancu Jianu”, menit să-i mobilizeze pe cititori. Apoi, cu aceeaşi naivitate, blogerul abordează partea financiară a proiectului. Acesta susţine că nu are bani, aşa că aşteaptă de la patrioţi donaţii publice pentru finanţarea taberei. „Trebuie să găsim oameni dispuşi să ne doneze 1.500 de perechi de bocanci noi, haine de tip military, cuţite, căni, lanterne, linguri, farfurii, furculiţe, ligheane, pături, busole, mănuşi, căciuli, în fine, tot ce trebuie într-o astfel de tabără. Vom merge pe donaţii, să nu risipim banii aiurea. Toate aceste produse să fie nou-nouţe. (...) Vom rula echipamentele de la om la om - să nu facem risipă de bani”, susţine autorul.

El îi asigură pe posibilii donatori că va drămui banii primiţi ca şi cum ar fi ai săi. „Dacă vom găsi oameni buni şi patrioţi care să ne ajute, atunci trebuie să ne îngrijim de banii lor ca şi de bunul nostru personal. Trebuie să eliminăm din gândirea noastră mentalitatea aceasta ticăloasă: ce mă interesează pe mine de banii lui? (...) Vom avea o evidenţă a cheltuielilor extrem de precisă, vom calcula fiecare bănuţ cheltuit în tabără, după care vom trimite copiile respective către oamenii care au donat bani. Să vadă şi dânşii că banii lor nu sunt aruncaţi în vânt şi nimeni nu este acolo la relaxare sau îmbuibare”, mai notează blogerul. El nu este însă dispus să accepte bani de la „politicieni, masoni, hoţi, interlopi, oameni certaţi cu legea, spioni ai puterilor străine”, pentru că, susţine autorul, „noi nu avem nevoie de bani murdari şi obţinuţi pe căi ilicite, nu suntem o gaşcă de tâlhari sau bandiţi de codru”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite