Elveţian prins pe Aeroportul Otopeni cu 347 de monede de patrimoniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elveţian a fost prins de poliţiştii de frontieră români, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, în timp ce voia să scoată din ţară 347 de monede despre care se bănuieşte că ar face parte din patrimoniul naţional.

Potrivit unui comunicat emis de Poliţia de Frontieră, în vârstă de 34 de ani, a fost prins, miercuri, în jurul orei 14.00, înainte de a se îmbarca într-un avion cu destinaţia Zurich.

În urma controlului de securitate făcute de către Brigada Antiteroristă din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), s-a observat prezenţa unei cantităţi însemnate de monede în bagajele de mână ale acestuia.

Astfel, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră şi vameşi au verificat bagajele şi au găsit 347 monede vechi, pentru care bărbatul nu a putut arăta niciun document.

Poliţia de Frontieră precizează că, la o prima evaluare, şapte dintre monede au fost identificate ca fiind de provenienţă romană antică.

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că intenţiona să ducă monedele în Elveţia şi nu ştia că acestea nu pot fi scoase din ţară fără certificat de import-export.

Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru tentativă la efectuarea de export ilegal, iar monedele au fost trimise pentru a fi expertizate la Muzeul Naţional de Istorie al României.

Conform unor surse din Poliţia de Frontieră, cetăţeanul elveţian a refuzat să spună de unde avea monedele şi a afirmat că făceau parte din colecţia lui personală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite