Deputatul „Mitralieră“, Cătălin Rădulescu, pus sub acuzare de procurorii Parchetului General

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarul PSD Cătălin Rădulescu, cunoscut drept deputatul „Mitralieră“, a fost pus sub acuzare de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în urma anchetei desfăşurate după declaraţiile controversate făcute în luna martie.

UPDATE Surse judiciare au explicat pentru „Adevărul” că poliţiştii care au făcut verificări la domiciliul lui Cătălin Rădulescu au găsit mai multe gloanţe decât avea dreptul să deţină. Este vorba de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Sursele citate au explicat că procurorii verifică şi modul în care deputatul şi-a luat certificatul de revoluţionar.

Cătălin Rădulescu a fost pus sub acuzare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, faptă ce îi poate aduce până la 5 ani de închisoare. Potrivit Parchetului General, în urma percheziţiilor efectuate la locuinţa deputatului, procurorii au descoperit, pe lângă cele pentru care deţinea documente legale, şi arme deţinute illegal, potrivit Realitatea TV.

Procurorii s-au autosesizat în acest caz după ce, în luna martie, Cătălin Rădulescu a declarat că nu ar ezita să folosească din nou arma de la Revoluţie, o mitralieră AKM.  Deputatul Cătălin Rădulescu s-a autosuspendat din PSD pe 20 martie, din cauza "scandalului mediatic şi a presiunilor mediatice" provocate de declaraţiile sale, afirmând că a fost greşit înţeles, potrivit unui comunicat de presă.

Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a spus, într-un interviu pentru "Adevărul", că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: "De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”.

Mai mult, el spunea că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: "Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat".

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite