CTP, despre Brexit: O escrocherie gigantică. Românilor o să li se întâmple ce s-a întâmplat la Ditrău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu afirmă că Brexitul este o „escrocherie“ care va ajunge la eşec, iar ţapii ispăşitori vor fi imigranţii, inclusiv românii stabiliţi în Marea Britanie.

„Românii ar trebui să se gândească la legătura dintre Ditrău, ce se întâmplă acolo şi Brexit. Ce zic eu, fac o predicţie, că se va întâmpla în urma Brexitului - mă refer, fireşte, la românii din Anglia, pentru că asta interesează. Acest Brexit este o gigantică escrocherie. Aici este vorba de bani, la fel ca mărirea pensiilor cu 40 la sută de către PSD de unde nu erau bani. O gigantică escrocherie în care s-a promis fiecărui cetăţean englez care a votat «Leave», să părăsească Uniunea Europeană, o pălărie de bani. Exact aşa. Asta a fost promisiunea: domnule, dacă nu le mai dăm ălora la Bruxelles banii ăia mulţi din care se ghiftuiesc parlamentarii europeni şi toţi ăia de-acolo din organismele europene, o să avem, vă dăm bani cu lopata, vouă, cetăţenilor. O să fie un sistem de sănătate mai bun, totul o să crească, creşte nivelul de trai îndată ce ieşim. Ei, şi într-un timp nu foarte lung, se va vedea că nu-i aşa. Escrocheria o să se arate în toată splendoarea ei“, a declarat Cristian Tudor Popescu potrivit digi24.ro.

În opinia sa, românii şi alţi imigranţi ar putea ajunge în situaţii precum cea de la Ditrău.

„Şi atunci, ce o să se-ntâmple? O să se întâmple ce s-a întâmplat la Ditrău. Acum, se spune: românii n-o să aibă nicio problemă în următorul an, rămân cu acelaşi statut. Dar după aceea? După aceea? Când o să înceapă să se împută brânza englezească, aia promisă de alde Farage & comp.? Şi, fireşte Boris Johnson, care e acum în putere. Ce-o să facă guvernul atunci? Păi, o să se năpustească asupra imigranţilor, asta o să facă. Pentru că atunci când o să se vadă clar că nu au venit câinii cu covrigi în coadă la Londra, după ce n-a mai fost în Europa, atunci trebuie găsiţi vinovaţi, trebuie găsite nişte justificări: de ce n-avem, domnule, câte o pălărie de bani pentru fiecare, că aşa ne-au spus! Din cauza lor, din cauza românilor, din cauza srilankezilor, din cauza unora cu turbane, din cauza ălora cu pielea mai închisă, de-aia n-aveţi! Pentru că şi asta a fost o componentă importantă. S-a spus: o să vină toţi, o să vină 70 de milioane de sirieni în Anglia! 70 de milioane!“, a spus jurnalistul, citat de digi24.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite