Bucureştiul, paralizat sâmbătă de trei proteste autorizate şi unul organizat pe Facebook: gay şi anti-gay, psd-işti şi anti psd-işti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă este ziua mitingurilor în Capitală. Trei evenimente de acest gen sunt programate în aceeaşi zi: marşul Bucharest Pride 2018, organizat de asociaţia Accept, manifestaţia - marşul Normalităţii, organizat de Noua Dreaptă şi mitingul pentru „protejarea justiţiei” organizat de Partidul Social Democrat (PSD). În plus, pe grupul de FacebookPSD-Mafia, este anunţat un protest neautorizat intitulat "Ciuma roşie, PCR-FSN-PSD".

Pentru a nu încălca legea 60 din 1991, care interzice „desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee, indiferent de caracterul acestora”, cele trei manifestaţii încep la ore distincte, cu toate că punctul de pornire este acelaşi: Piaţa Victoriei din Capitală. 

Liderii PSD s-au decis abia ieri asupra orei şi au stabilit că mitingul - care iniţial trebuia să fie pentru susţinerea guvernului Dăncilă, dar acum este unul „pentru democraţie” şi va începe la ora 20.00. Şi cei de la ALDE, parteneri de guvernare, se vor alătura manifestaţiei.

Protestul anti-PSD este anunţat pentru perioada 18-23, urmând a se suprapune, după ora 20, cu cel al partidului de guvernământ.

Cu doar câteva ore înainte, în Piaţa Victoriei are loc întâlnirea pentru marşul Bucharest Pride, ediţia 2018, organizat de asociaţia Accept. Aceştia militează pentru respectarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgender, evenimentul fiind deja anunţat pe reţelele de socializare. 

„Sâmbătă, 9 iunie, ora 17:30, vino cu familia şi prietenii în Piaţa Victoriei, la Marşul Bucharest Pride”, anunţă organizatorii, care şi-au dat întâlnire în Piaţa Victoriei la ora 17.30 - 18.00. Ulterior, aceştia vor merge în marş până la Piaţa Universităţii, înarmaţi cu uniforme şi haine colorate, acompaniaţi de muzică pop şi electro, dar şi de steaguri ale comunităţii LGBT.

La fel ca în anii precedenţi, Bucharest Pride va avea parte şi de o contramanifestaţie, organizată de Noua Dreaptă, care a primit autorizaţie de la Primăria Capitalei pentru a se întâlni cu susţinătorii la ora 12.30, urmând să se deplaseze pe traseul Piaţa Romană - Piaţa Universităţii - Piaţa Unirii - Patriarhie. Organizatorii spun că "Marşul Normalităţii" este îndreptat împotriva "paradei homosexualilor", împotriva "intenţiei PSD de a băga pe gâtul românilor «parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex» în schimbul organizării referendumului pentru redefinirea căsătoriei în Constituţie" şi împotriva poziţiei ezitante a Curţii Constituţionale a României în cazul homosexualului Adrian Coman, care a cerut recunoaşterea pe teritoriul României a căsătoriei sale oficiată în Belgia cu un alt bărbat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite