Protest sub luminiţele de Sărbători. Aproximativ 1.000 de oameni au protestat în Piaţa Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest România Moare / FOTO Inquam Photos / Liviu Florin Albei / 1 dec 2017
Protest România Moare / FOTO Inquam Photos / Liviu Florin Albei / 1 dec 2017

Aproximativ 1.000 de persoane s-au strâns vineri pentru a protesta în Piaţa Victoriei, pe o ploaie maruntă, sub titlul „România moare“. Alţi oameni au adus cu ei steaguri şi pancarte. Protestatarii au strigat „De sărbători, fără dictatori“, „Justiţie, nu corupţie!“,  „Firea, nu uita, asta nu e piaţa ta!“.

UPDATE 22.30 Mitingul din Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat în jurul orei 22, după ce, timp de câteva ore, aproximativ 1.500 de persoane au scandat împotriva Guvernului în semn de protest faţă de modificarea legilor justiţiei şi faţă de măsurile fiscale ale Guvernului.

În pofida ploii, protestatarii au scandat împotriva Guvernului, dar şi împotriva primarului Capitalei Gabriela Firea.

La un moment dat, o mare parte a celor aflaţi în Piaţa Victoriei s-au prins în Hora Unirii, pe care au încheiat-o în aplauze.

UPDATE 21.00 În Piaţă au mai rămas aproximativ 200 de protestatari. 

UPDATE 19.15 În Piaţa Victoriei s-au aprins luminiţele de Sărbători. Protestatarii au cântat imnul şi au încins o Horă a Unirii.

UPDATE 19.00 Mulţimea scandează: "Asta e trădare, nu e guvernare!", "Trădătorii! Demisia!"

”România Moare. Moare în fiecare zi: prin distrugerea justiţiei; prin măsurile fiscale care distrug motoarele dezvoltării economiei; prin cei numiţi pe criterii politice în funcţii, prin cei lipsiţi de competenţă şi moralitate; prin atacurile asupra celor care vor să schimbe ceva: jurnalişti, ong-uri sau de simpli cetăţeni; prin asediul valorilor europene; prin asediul asupra instituţiilor create cu eforturi uriaşe şi sacrificii ale populaţiei; ne mor bătrânii şi copiii lipsiţi de măsuri eficiente în sănătate; ne mor tinerii lipsiţi de educaţie; ne mor românii de dor, obligaţi să muncească în alte ţări. Refuzăm să fim complicii acestei trădări, acestei crime, prin tăcerea noastră. Pe 1 Decembrie ne strângem în Piaţa Victoriei precum şi în pieţele din toate oraşele ţării pentru a spune: VREM O ROMÂNIE A DREPTĂŢII ŞI PROSPERITĂŢII!”, este apelul organizatorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite