Atac rasist la Belfast. Maşina unei familii de români a fost incendiată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi soţi români stabiliţi la Belfast, capitala Irlandei de Nord, spun că nu se mai simt în siguranţă în casa lor, după ce maşina le-a fost arsă în întregime într-un atac rasist, relatează Belfast Telegraph, în pagina online.

Daniel Cîrpaci, în vârstă de 25 de ani, locuieşte împreună cu soţia sa şi cu cei doi copii pe strada Elbor din Belfast. Acesta a declarat pentru Belfast Telegraph că s-a întors de la serviciu şi şi-a găsit maşina în flăcări.

„În jurul orei 1.40 cineva mi-a incendiat maşina. Nu ştiu de ce s-a întâmplat acest lucru. Am locuit pe această stradă timp de două luni fără probleme. Aici toată lumea este binevoitoare“, a spus el.

Cîrpaci a precizat că acesta este primul atac de indimidare cu care s-a confruntat după doi ani petrecuţi în Irlanda de Nord. El a adăugat că părinţii lui aveau programată o vizită acolo, însă nu mai doreşte să locuiască în zonă şi se teme pentru siguranţa familiei lui.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, investigând o infracţiune motivată de ură.

Potrivit unor informaţii, în ultimele săptămâni au mai avut loc acte de intimidare de natură rasistă în zonă.

Acesta este cel de-al doilea atac comis pe strada Elbor în ultimele două săptămâni. O femeie de origine chineză şi copilul ei au plecat din zonă, după ce, pe data de 12 ianuarie, locuinţa ei a fost atacată cu sticle incendiare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite