Afaceristul Florian Walter, arestat în Emiratele Arabe Unite. Au fost demarate procedurile de extrădare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din România au demarat procedurile de extrădare a omului de afaceri Florian Walter pe numele căruia era emis un mandat de arestare preventivă în lipsă. În prezent, acesta se află în custodia organelor judiciare din Emiratele Arabe Unite, anunţă Poliţia Română.

Florian Walter a fost dat în urmărire pe 22 mai 2015 după ce magistraţii Tribunalului Prahova au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă în lipsă. 

Ulterior, în baza informaţiilor deţinute de autorităţile române, pe 29 mai, Poliţia Română a cerut Biroului Central Naţional Interpol Abu Dhabi confirmarea prezenţei omului de afaceri pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite. 

Astfel, pe 2 iunie 2015 a fost primită confirmarea faptului că Walter a fost arestat la cererea autorităţilor române şi se află la dispoziţia organelor judiciare din Emiratele Arabe Unite.

„Imediat, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Naţional Interpol a informat Tribunalul Prahova şi Ministerul Justiţiei, care au demarat procedurile în vederea extrădării”, potrivit comunicatului emis de Poliţia Română.  

Florian Walter, suspectat într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Omul de afaceri Florian Walter este acuzat că a pus bazele unui grup infracţional organizat, format din 23 de persoane, care a desfăşurat, în perioada 2012 — 2014, operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip fantomă, pentru realizarea operaţiunilor ilicite.

Potrivit DIICOT, Walter a iniţiat şi a coordonat aceste circuite financiare pe mai multe paliere, ce au avut drept scop înregistrarea în contabilitatea societăţii Compania Romprest Service SA Bucureşti a achiziţiilor, de la diverse societăţi comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi.

În procesul care se va judeca la Tribunalului Prahova, compania Romprest Service SA, controlată de Florian Walter, apare ca parte responsabilă civilmente, primul termen fiind stabilit pentru data de 2 iunie.

Printre cei 18 inculpaţi trimişi în judecată în acest dosar se află şi unul dintre finanţatorii FC Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră, soţia sa, Cristina, având calitatea de martor în acest dosar.

Nicolae Capră, aflat în arest preventiv, şi soţia sa au fost trimişi în judecată în luna decembrie a anului trecut, alături de alte 14 persoane, între care Daniel Capră, finanţatorul principal al Petrolul Ploieşti, şi directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro.

florian walter urmarire internationala foto igpr

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Fugarul Florian Walter a fost localizat, autorităţile române cer extrădarea omului de afaceri

Dosarul Romprest, trimis în judecată. Cercetările au fost disjunse faţă de Florian Walter

Afaceristul Florian Walter, patronul Romprest, a fost dat în urmărire internaţională

Tribunalul Prahova a emis mandat de arestare în lipsă pentru Florian Walter. Patronul Romprest poate fi dat în urmărire

Florian Walter, plecat din ţară cu 10 zile înainte de începerea anchetei. Ultima dată ar fi fost localizat în Monaco

Arestări în dosarul evaziunii fiscale de la compania de salubrizare Romprest. Florian Walter, în continuare de negăsit

15 persoane, reţinute în dosarul Romprest. Florian Walter este de negăsit

Procurorii cer arestarea în lipsă a patronului Romprest, Florian Walter. Acuzaţiile: spălare de bani şi evaziune fiscală

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite