Dosarul Romprest, trimis în judecată. Cercetările au fost disjunse faţă de Florian Walter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Ploieşti au finalizat cercetările şi au trimis în instanţă dosarul Romprest, în care vor fi judecate nu mai puţinde 18 persoane pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

În acest dosar, anchetatorii au dispus disjungerea cercetărilor faţă de omul de afaceri Florian Walter, arestat în lipsă, care a fugit din ţară, fiind dat în urmărire internaţională, informează Agerpres.

Omul de afaceri Florian Walter este acuzat că a pus bazele unui grup infracţional organizat, format din 23 de persoane, care a desfăşurat, în perioada 2012 — 2014, operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip fantomă, pentru realizarea operaţiunilor ilicite.

Potrivit DIICOT, Walter a iniţiat şi a coordonat aceste circuite financiare pe mai multe paliere, ce au avut drept scop înregistrarea în contabilitatea societăţii Compania Romprest Service SA Bucureşti a achiziţiilor, de la diverse societăţi comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi.

În procesul care se va judeca la Tribunalului Prahova, compania Romprest Service SA, controlată de Florian Walter, apare ca parte responsabilă civilmente, primul termen fiind stabilit pentru data de 2 iunie.

Printre cei 18 inculpaţi trimişi în judecată în acest dosar se află şi unul dintre finanţatorii FC Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră, soţia sa, Cristina, având calitatea de martor în acest dosar.
Nicolae Capră, aflat în arest preventiv, şi soţia sa au fost trimişi în judecată în luna decembrie a anului trecut, alături de alte 14 persoane, între care Daniel Capră, finanţatorul principal al Petrolul Ploieşti, şi directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite