Un loc de veci la Bellu costă cât jumătate de garsonieră: 10.000 de euro pentru odihna de veci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afacerile cu locuri de veci devin din ce în ce mai profitabile, în contextul în care cimitirele din Capitală sunt aproape pline. Un mormânt în Cimitirul Bellu a ajuns să coste și peste 10.000 de euro, aproximativ cât jumătate de garsonieră confort II.

În cimitirele vechi din București nu se mai găsesc, oficial, locuri de veci, în timp ce cimitirele de la periferie mai au foarte puține morminte disponibile, potrivit Pro Tv. Totodată, locurile de veci sunt foarte scumpe, ajungând să coste mii de euro. De exemplu, o groapă la Bellu poate costa și peste 10.000 de euro, spun vânzătorii, cât jumătate de garsonieră confort II. Aceștia adaugă că prețul este justificat, pentru că în același cimitir se odihnesc personalități precum Eminescu sau Dolănescu, printre monumente istorice.

Cimitirul Bellu este oficial închis, însă pe piața locurilor de veci încă se mai tranzacționează morminte cu prețuri care pornesc de la 5.000 de euro. Cele mai multe parcele sunt scoase la vânzare pe internet, iar majoritatea se epuizează foarte repede. Negustorii dau vina și pe autorități care nu au mai amenajat cimitire în ultimii 20 de ani, iar cele 15 cimitire din București sunt aproape pline. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite