„Strada“ se organizează pe Facebook sub forma unor grupări politice. Care sunt revendicările Partidului Naţional Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe reţeaua socială Facebook se încheagă în ultimele zile mai multe grupuri ale protestatarilor care au cerut în stradă schimbarea radicală a sistemului politic din România. Una dintre paginile nou create, care a adunat şi cele mai multe „like-uri“, se numeşte Partidul Naţional Colectiv.

Mai mulţi români care au luat parte la protestele organizate în ultimele zile în Bucureşti au decis să înfiinţeze pe reţeaua socială Facebook pagini care să sintetizeze revendicările "străzii". 

Câteva dintre ele pot fi găsite sub titulatura "Partidul Colectiv". O altă pagină, intitulată "Partidul Naţional Colectiv", a adunat în mai puţin de 24 de ore de la înfiinţare peste 2.500 de like-uri şi pare a fi cea mai reprezentativă până în acest moment.

Informaţiile privitoare la intenţiile partidului creat pe Facebook sunt sintetizate în mesajul următor:

„Partidul Naţional Colectiv suntem noi! Noi, cei care am ieşit în stradă. Noi, cei care vom da RESTART întregii clase politice! E foarte greu ceea ce ne propunem, însă doar ÎMPREUNĂ vom răsturna sistemul ăsta canceros.
Nu există altă opţiune decât înlocuirea lor cu oameni complet noi. Nu există altă variantă decât aceea ca noi, cei din stradă, să candidăm şi să fim votaţi. Toată această energie, toată această revoltă va duce la o nouă clasă politică! Sunteţi pregătiţi? Suntem uniţi?!“.

În plus, tinerii fondatori au formulat şi o listă de revendicări de care actualii guvernanţi ai României ar trebui să ţină seama.

„Suntem un grup de prieteni, ne-am adunat cu mai mulţi şi am zis că trebuie să facem ceva. Nu suntem afiliaţi politic vreunui partid şi nu avem niciun interes ascuns. Pur şi simplu vrem să fim un grup COLECTIV şi să fim o voce puternică!“, au transmis iniţiatorii proiectului la solicitarea "Adevărul".  
image

Noua pagină de Facebook a partidului este realizată în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul din Clubul Colectiv şi iniţiatorii acesteia îi îndeamnă pe toţi românii să fie uniţi, fiind singurul mod prin care pot schimba întreaga clasă politică.

Aşa cum s-a întâmplat în ultimele zile, astăzi de la ora 18.00 în Bucureşti va începe o altă manifestaţie de amploare la care mii de oameni au anunţat că vor lua parte.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite