UPDATE Protestul vizavi de maidanezi organizat de Asociaţia Părinţilor şi de Pro Civilizaţia, refuzat de PMB. Motivul: nu este destul spaţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitingul organizat de Asociaţia Pro Civilizaţia în parteneriat cu cea mai mare comunitate online de părinţi din România, desprecopii.com, ca reacţie la tragedia în care un copil de 4 ani a murit sfâşiat de câini, nu va mai avea loc. Manifestaţiile paşnice trebuiau să se ţină vineri, începând cu ora 19.30, în Piaţa Romană. Primăria Capitalei nu a aprobat, însă, manifestaţia.

UPDATE 12.25 Reprezentanţii PMB au declarat pentru adevarul.ro care a fost cursul evenimentelor legate de cererea fundaţiilor pentru a organiza un protest. „Stancu Victor Laurenţiu este cel care a venit la Primăria Capitalei, miercuri, şi a cerut o aprobare pentru a organiza un protest la Piaţa Universităţii. Ulterior s-a răzgândit şi a cerut aprobarea pentru a ţine un protest la Piaţa Romană. Apoi, PMB a explicat că nu este destul loc la Piaţa Romană şi a aprobat un protest pentru data de 9 septembrie la Parcul Izvor din Capitală. PMB a aprobat, de asemenea, încă un protest, care va avea loc pe 8 septembrie, în faţa Palatului Parlamentului”, au explicat surse din cadrul municipalităţii pentru adevarul.ro. 

Desprecopii.com, împreună cu Asociaţia Pro Civilizaţie, anunţau că, întrucât meetingul programat pentru astăzi în Piaţa Romană nu a primit aprobare din partea Primăriei Capitalei pentru locaţia şi ora la care era făcută cererera, manifestul public se va amâna pentru cel organizat de Nadine în Parcul Izvor - duminică, 08.09.2013, între orele 11-14. Anunţul a fost făcut de organizatori într-un comunicat de presă emis către redacţia Adevărul.

De asemenea, organizatorii protestului au spus că au depus o nouă cerere de meeting şi pentru săptămâna viitoare. „Ne-au (Primăria Capitalei - nota red.) spus că nu este nicio problemă să facem meeting, dar că spaţiul din Piaţa Romană este prea mic pentru manifestaţia pe care noi am anunţat-o, de câteva sute de persoane. Nu ne-au indicat însă un alt loc unde să protestăm”,  a declarat pentru adevarul.ro, Alina Predescu de la Asociaţia desprecopii.com.

„Sute de părinţi şi copii vor manifesta, decent şi demn, în memoria lui Ionuţ şi în numele tuturor celor traumatizaţi de câinii lăsaţi la voia întâmplării pe străzi. Cerem ferm autorităţilor să gasească o soluţie imediată care să se concretizeze în ridicarea definitivă a câinilor de pe străzi şi din parcuri. Nu vrem şi alte victime mutilate şi ucise de câini fără stapâni. Şi noi iubim câinii, dar mai presus de câini, ne iubim copiii”, este prezentat protestul.

Reprezentanţii celor două asociaţii sunt de părere că Referendumul este o formă de amânare a luării unei decizii şi de pasare a responsabilităţii. Aceştia cer aplicarea responsabilă a legii.

Pe aceeaşi temă:

Faimoasa actriţă franceză, Brigitte Bardot, despre eutanasierea câinilor: „Să condamni o specie la moarte este contrar legilor şi uzanţelor Uniunii Europene”

Oprescu: „De ce să-mi dau demisia?”. O listă scurtă de motive

Oprescu se ascunde după lacrimi

Pancarte antimaidanezi la înmormântarea lui Ionuţ: „Nu vrem să fim mâncaţi de câini”

Mesajul sfâşietor al mamei lui Ionuţ, copilul mâncat de câini: ”Cum garantează Constituţia dreptul la viaţă, când haitele de bestii ucid fiinţe lipsite de apărare!?”


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite