Peste trei milioane de lei din fonduri UE, investiţi într-un centru social din sectorul 6 al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect depus la Comsia Europeană de Primăria Sectorului 6 pentru reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Centrului Social Multifuncţional „Harap-Alb“ a fost aprobat. Din suma totală de patru milioane de lei, peste trei milioane sunt fonduri europene nerambursabile.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 va derula în perioada următoare proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Centrului Social Multifuncţional Harap-Alb”. Proiectul este implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Regio - Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.2.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Sectorului 6, obiectivul principal îl constituie îmbunătăţirea calităţii infrastructurii la nivelul Centrului Social Multifuncţional Harap-Alb şi asigurarea îmbunătăţirii serviciilor sociale oferite în mod echilibrat pe întreg teritoriul Sectorului 6 pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor la astfel de servicii. Prin mărirea capacităţii cu 30%, creşa aflată în componenţa Centrului va răspunde punctual nemulţumirilor manifestate de părinţi vis-a-vis de capacitatea insuficientă de primire existentă în prezent. Spaţiile nou-create vor avea rolul de a acomoda mai mulţi copii, reducându-se astfel listele de aşteptare actuale.

215 copii cu vârste între trei luni şi patru ani, din sectorul 6, vor avea şansa la educaţie şi vor beneficia de un loc în Centrul Social Multifuncţional Harap-Alb, ca urmare a implementării Proiectului. Totodată, se estimează că 6.000 de persoane adulte vor beneficia de servicii de consiliere şi reintegrare socială oferite în cadrul centrului, alţi 1.920 de părinţi urmând să beneficieze de terapie de grup şi cursuri gratuite.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a încheiat un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management, şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti Ilfov, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional la nivelul regiunii Bucureşti-Ilfov.

Proiectul se derulează în Bucureşti, Sectorul 6, cu o valoare totală de 3.997.361,96 de lei din care finanţarea nerambursabilă este de 3.108.114,10 de lei.


 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite