Infrastructura Catedralei Mântuirii Neamului a fost terminată. Cum arată cel mai mare lăcaş de cult din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un reportaj făcut pe 17 aprilie prezintă primele imagini de la şantierul clădirii care va deveni cel mai mare lăcaş de cult din România. Fundaţia Catedralei Mântuirii Neamului este aproape gata, muncitorii lucrând deja la decopertarea cofrajului.

Astfel, potrivit site-ului oficial al şantierului Catedralei Mântuirii Neamului, lucrările de infrastuctură s-au încheiat.

”În ultima perioadă s-a mai lucrat la elementele finalizate din zona viitorului Altar, au fost montate mustăţile de armătură din zona soleei  până în acest moment s a lucrat la elem nefilaziate din zona viit altar, au fost demontate mustatile de armatura de la stâlpii catapetesmei”, este descrisă lucrarea. 

Potrivit sursei citate, până la stadiul actual al lucrărilor s-au folosit 55.000 de metri cub de beton şi 13.000 de tone de armătură. Momentan se mai fac retuşări şi se demontează cofrajele din zona Sălii Polivalente.

La finalizarea lucrărilor ansamblul va fi compus din:

Catedrala Mântuirii Neamului, Casa Sfântul Apostol Andrei (pentru pelerinii clerici), Casa Sfântul Apostol Petru (pentru pelerinii mireni), Casa Sfântul Apostol Pavel (centrul cultural misionar), Casa Sfântul Apostol Luca (centru social medical)

Specificaţii tehnice despre Ansambul Catedrala Mântuirii Neamului

Potrivit clipului de prezentare virtuală a proiectului lăcaşului de cult, Catedrala Mântuirii Neamului va avea 120 de metri în lungime, 70 de metri în lăţime şi 120 de metri în înălţime, capacitatea maximă fiind de 5.000 de persoane.

Spaţiul liturgic principal va fi la parter, două săli polivalente fiind amenajate la subsol. La nivelele superioare se vor afla galerii, spaţii expoziţionale, circuite de vizitare.

Casa Sfântul Apostol Andrei, destinată pelerinilor clerici, va avea o capacitate de 90 de camere. Sala Polivealentă va avea 150 de locuri, iar sala de mese 100 de locuri. Aceeaşi capacitate va avea şi Casa Sfântul Apostol Petru, amenajată pentru pelerinii mireni.

Casa Sfântul Apostol Pavel, centrul cultural misionar, va avea săli pentru cursuri şi seminarii, o bibliotecă, spaţii expoziţionale, şi o Aula Magna (sală mare nr.r).

Casa Sfântul Apostol Luca, centrul social medical, va avea cabinete pentru consultaţii, un sediu de primire urgenbţe, imagistică şi laborator, bloc operator şi terapie intensivă, dar şi un centru staţionar de cazare pentru bătrâni şi bolnavi.

Consorţiul de proiectare este reprezentat de Vanel Exim, Altfel Construct şi Aircontrol Systems.

Mai mult imagini au fost filmate înăuntrul Catedralei Mântuirii Neamului de către televiziunea Patriarhiei Române şi publicate pe 17 aprilie pe site. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite