Masoneria e de „interes public“ în România: Marea Lojă a primit de la Guvern un teren lângă Romexpo pentru ridicarea unei clădiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un teren în suprafaţă de 2.500 metri pătraţi de pe Bulevardul Expoziţiei din Capitală, din vecinătatea complexului Romexpo, a fost acordat de Guvern Marii Loje Naţionale spre folosinţă gratuită pentru 49 de ani, pentru construirea unei clădiri „de interes public“, scrie Mediafax.

Terenul, administrat de către Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), a fost cedat pentru Asociaţia „Marea Lojă Naţională din România“, printr-o hotărâre aprobată în ultima şedinţă de guvern.

Terenul are o valoare de inventar de peste 2,1 milioane lei.

Potrivit propriului site, Radu Bălănescu este Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România. După un prim mandat de trei ani la conducerea organiza'iei, Radu Bălănescu a fost reales pentru un nou mandat, de cinci ani, de către peste 97 la sută dintre delegaţii de la Conventul M.L.N.R. din 2 noiembrie 2013 .

Mai puteţi citi:

Masonul Mihail Kogălniceanu, omul din spatele României moderne, considerat cel mai mare politician din istoria ţării

Cariera politică a lui Mihail Kogălniceanu, născut la Iaşi în 1817, este strâns legată de activitatea Francmasoneriei, într-o perioadă în care organizaţia secretă avea o influenţă uriaşă în politica de stat şi a contribuit decisiv la punerea în practică a unor reforme fără precedent.

Povestea masonului Alexandru G. Golescu, olteanul care a ajuns prim-ministru

Pentru cei mai mulţi dintre noi, francmasoneria este subiect tabu. De-a lungul istoriei, unii membri ai fraternităţii nu au făcut un secret din implicarea lor, în timp ce alţii au preferat “camuflarea”. La noi în ţară, din cauză că masoneria a fost suprimată în epoca comunistă, arhivele sale au fost distruse parţial, fapt ce face dificilă autenticitatea calităţii de mason a unei persoane. Alexandru G. Golescu a fost unul din membrii Marii Loje.

Legăturile conducătorului Răscoalei de la 1784 cu masoneria: un document susţine apartenenţa lui Horea la o asociaţie secretă din Viena

Despre posibilitatea ca Horea, liderul Răscoalei de la 1784 – 1785, să fi fost mason s-au scris sute şi poate mii de pagini. Mulţi istorici susţin că Horea nu ar fi fost primit de împărat la Viena dacă nu era ajutat de masonerie. Există, însă, chiar şi documente oficiale vechi care susţin apartenenţa eroului naţional la o asociaţie secretă din Viena.

Nicolae Titulescu, iniţiat în masonerie în timpul studiilor din Franţa

Nicolae Titulescu s-a născut pe data de 4 martie 1882 la Craiova şi s-a stins din viaţă Cannes pe data de 17 martie 1941. A fost membru marcant al Francmasoneriei.

Vâlceanul Petrache Poenaru, inventatorul stiloului, a fost conducătorul unei loji masonice din Bucureşti

Petrache Poenaru s-a născut în comuna vâlceană Bălceşti şi s-a numărat printre cei care au participat la revoluţiile din 1821 şi 1848. Poenaru a fost un apropiat al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, unul dintre cei mai cunoscuţi masoni din aceea perioadă. La rândul său, Poenaru a ajuns, în 1856, să conducă o lojă din Bucureşti.

Christian Tell a fost unul dintre fondatorii Masoneriei din România şi a luptat pentru înfiinţarea Statului Unitar Român  A fost un cunoscut politician şi general român. Împreună cu Ion Ghica şi Nicolae Bălcescu a pus bazele societăţii secrete Francmasonice Frăţia care a fost motorul revoluţiei de la 1848.

Samuel von Brukenthal, baronul de legendă şi cel mai cunoscut francmason al Sibiului Baronul de legendă al Sibiului, ctitorul muzeului din centrul oraşului care astăzi îi poartă numele, a fost iniţiat în francmasonerie în timpul cursurilor universitare, iar istoricii spun că întreaga sa viaţă şi operă s-a inspirat permanent şi din codul de idei al francmasonilor. 

FOTO Simboluri masonice şi obiecte ezoterice, scoase la licitaţie mâine, la Artmark

Magia şi ezoterismul, simbolurile masonice şi zeităţile antice deschid sesiunea de licitaţii a casei Artmark din luna noiembrie, evenimentul de mâine aducând în atenţia colecţionarilor obiecte de ceremonie, dar şi documente ale masoneriei.

Adriana Săftoiu: „Lucrul pe care Traian Băsescu nu l-a lămurit este de ce i se pare că masoneria este o problemă“

Fostul consilier prezidenţial Adriana Săftoiu a declarat joi, la Digi24, că preşedintele Traian Băsescu are o problemă foarte veche cu subiectul «masonerie», iar lucrul pe care nu l-a lămurit este de ce i se pare că masoneria este o problemă.

Frunzăverde: „Demersul nostru politic nu are nimic în comun cu masoneria“

Reacţia lui Sorin Frunzăverde vine ca urmare a unei declaraţii a preşedintelui Traian Băsescu, şi anume că înscrierea lui Frunzăverde şi Stănişoară în PNL nu are legătură cu „serviciile“ ci, mai degrabă, cu masoneria.

Filmul cu spioni al Micii Uniri: masonerie, trădări, lovituri de stat şi eroi

Interese străine, bandiţi, puciuri, complotişti, spioni şi oportunism. Evenimentele care au însoţit Unirea Moldovei cu Ţara Românească la 5-24 ianuarie 1859 sunt cel mai bun scenariu de film poliţist care s-ar putea scrie vreodată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite