Grevă la RATB. Luni, mijloacele de transport în comun din Bucureşti vor circula cu farurile aprinse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luni, mijloacele de transport în comun vor circula cu farurile aprinse FOTO Arhivă
Luni, mijloacele de transport în comun vor circula cu farurile aprinse FOTO Arhivă

Reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB) au anunţat că luni, 25 mai, toate mijloacele de transport în comun care vor ieşi pe traseu vor circula cu farurile aprinse. Sindicaliştii susţin că acţiunea este una de protest, întrucât situaţia regiei se complică pe zi ce trece.

Vasile Petrariu, preşedintele STB, a declarat că luni, 25 mai, toate mijloacele de transport în comun care ies pe traseu se vor deplasa cu farurile aprinse. „Faptul că vom merge cu farurile aprinse este un semnal. Nu avem bază materială şi călătorii ne trag pe noi la răspundere. Dacă nu se rezolvă nimic nu garantăm că vom mai ieşi pe traseu. Vedem ce o să fie de marţi“, a precizat Petrariu.

Nu este prima dată când sindicaliştii atrag atenţia cu privire la situaţia critică în care a ajuns Regia Autonomă de Transport Bucureşti. Aceştia au spus în nenumărate rânduri că subfinanţarea regiei este o problemă uriaşă care aduce o mulţime de efecte negative.

RATB răspunde

„Preocupată de crearea condiţiilor propice de colaborare şi respect reciproc în relaţia cu reprezentanţii sindicali, conducerea RATB consideră că o parte dintre problemele ridicate de membrii de sindicat, prin protestul lor, sunt reale. Într-un context economic dificil şi în condiţiile unor resurse financiare limitate, RATB a fost nevoită să renunţe la unele proiecte de dezvoltare, fapt ce a afectat într-o oarecare măsură şi condiţiile de muncă pentru anumite categorii de personal.

Cu toate aceste dificultăţi, menţinerea activităţii de transport în parametrii de siguranţă impuşi de legislaţia în vigoare a fost şi este una dintre priorităţile tuturor factorilor de decizie din Regie.

Fără a nega existenţa problemelor semnalate de sindicat, cauzate de vechimea parcului, de unele defecţiuni apărute la vehicule, dorim să asigurăm publicul călător că nu sunt scoase pe traseu mijloacele de transport cu probleme ce ar putea reprezenta riscuri pentru siguranţa călătorilor şi a traficului. Vehiculele puse în circulaţie îndeplinesc normele de siguranţă în trafic şi au reviziile tehnice la zi, în conformitate cu legislaţia în vigoare“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite