UPDATE Sfârşit tragic pentru femeia care de 35 de ore ameninţa că se sinucide. Aceasta a căzut în gol de pe un bloc din Bucureşti şi a murit pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De mai bine de 30 de ore, femeia ameninţă că se va sinucide FOTO David Muntean
De mai bine de 30 de ore, femeia ameninţă că se va sinucide FOTO David Muntean

După 35 de ore, timp în care o bucureşteancă în vârstă de 53 de ani a ameninţat că se sinucide, aceasta a s-a aruncat în gol de pe terasa unui bloc din centrul Capitalei. Ea lucra ca femeie de serviciu chiar în acel bloc, iar cei care o cunosc povestesc că de mai bine de doi ani suferea din cauza unei depresii. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

UPDATE Reprezentanţii ISU Bucureşti au explicat, pentru Adevărul, de ce nu a fost umflată perna enormă adusă tocmai din Argeş. „În momentul în care ne pregăteam să o umflăm, echipa de negociatori a spus să încetăm orice demers pentru că femeia începuse să se agite“, susţin reprezentanţii ISU. De asemenea, aceştia au explicat că astfel de saltele nu sunt potrivite pentru a atenua căderile de la distanţe mari, întrucât persoana care cade în gol pe o asemenea saltea este aruncată cu putere lângă perna gonflabilă, înregistrându-se până acum multe cazuri în care oamenii au rămas invalizi.

UPDATE Femeia a stat pe terasa blocului 35 de ore şi, în jurul orei 19.00, a căzut în gol. Cel mai probabil, femeia a cedat din cauza epuizării fizice şi psihice. Reprezentanţii Ambulanţei Bucureşti au declarat, pentru Adevărul, că femeia a murit. Pentru că pompierii ISU nu au în dotare perne şi plase care să atenueze căderea celor care se aruncă în gol, o pernă uriaşă a fost adusă de autorităţi, însă femeia a căzut în gol înainte ca aceasta să fie umflată.

De joi dimineaţă, Elena se afla pe terasa blocului în care lucra ca femeie de serviciu de câteva luni. Îmbrăcată cu un halat galben, femeia a stat aşezată pe marginea terasei lovindu-şi uşor un picior de altul. „Nu ştim ce este în capul ei în momentul ăsta pentru că nu vrea să vorbească cu nimeni. Pe terasă, lângă ea, sunt negociatorii şi soţul ei, doar că nu a vrut să vorbească nimic nu nimeni. Ieri seară a vrut să bea apă şi la mine s-a uitat uşor cu coada ochiului, cred că m-a recunoscut“, povesteşte Flori Dobre, una dintre prietenele femeii.

Moartea fiicei i-a distrus viaţa

Problemele Elenei, spun apropiaţii, au început în urmă cu circa doi ani, atunci când fiica ei, Alina, a pierdut lupta cu cancerul şi a murit. Din cauza unei depresii, Elena a fost internată în spital şi a fost supravegheată atent de medici, iar starea ei de sănătate părea că se îmbunătăţise. Însă lucrurile erau mai complicate.

La începutul lunii iunie, fiica Elenei ar fi trebuit să îşi sărbătorească ziua de naştere şi se pare că ăsta este unul dintre motivele care au făcut-o pe femeie să se gândească să-şi pună capăt zilelor.

„Eu îmi amintesc că şi anul trecut în perioada zilei de naştere a Alinei, Elena şi-a schimbat complet starea. Nu mai voia să vorbească cu nimeni, se retrăgea. Eu sunt surprinsă că a recurs la un aşa gest pentru că toţi o cunoaştem ca fiind o persoană foarte, foarte credincioasă“, mai povesteşte Flori Dobre.

FOTO Mediafax

Sinucigasa Calea Victoriei FOTO Mediafax

Pe terasa blocului de pe strada George Enescu, acolo unde Elena se află de mai bine de 30 de ore, se află şi soţul acesteia, care ieri i-a adus şi un buchet de flori. Fără niciun rezultat, pentru că femeia refuză să vorbească cu cei din jurul ei.

sinucidere

FOTO David Muntean

„De câteva luni lucrează ca femeie de serviciu la noi (n.r. în blocul de pe strada George Enescu). A fost în probe şi până la urmă am decis să îi prelungim contractul pentru că este o femeie muncitoare. În ultimele două, trei săptămâni nu mai făcea aşa treabă. Zilele trecute am trimis şi fochistul la ea acasă să vedem ce s-a întâmplat cu ea de nu a mai ajuns la muncă. Şi uitaţi ce a făcut acum“, povesteşte administratorul blocului. De asemenea, acesta mai spune că a încercat de mai multe ori să vorbească cu Elena, să vadă care sunt problemele care o macină, însă de fiecare dată se întâmpla la fel. „Plângea mereu, nu puteam să vorbesc cu ea“, mai spune acesta.

FOTO David Muntean

sinucidere

Femeia are şi o soră care locuieşte în străinătate şi care, spun apropiaţii Elenei, a fost distrusă când a aflat în ce stare se află sora ei. „Am vorbit cu Ionica (n.r. sora Elenei) şi îmi zicea să îi duc un telefon acolo pe bloc să vorbească cu ea. Degeaba, nu vrea să zică niciun cuvânt“, mai spune Flori Dobre.

ISU: „Nu avem plase şi saltele“

De ore bune, oamenii care trec pe strada George Enescu se opresc şi o fotografiază pe femeia care stă pe marginea terasei. Negociatorii vorbesc necontenit cu ea, însă nu au reuşit în cele aproximativ 30 de ore să o facă să renunţe la încercarea de a-şi lua viaţa. De când s-a urcat pe bloc, Elena nu a vorbit şi nu a mâncat nimic. Jos, în faţa blocului, poliţiştii au îngrădit zona, iar reprezentanţii ISU Bucureşti au explicat, pentru Adevărul, de ce nu există o saltea sau o plasă pe care să cadă femeia în cazul în care ar cădea de pe bloc.

„Pompierii din Bucureşti nu au în dotare plase şi saltele. În astfel de cazuri, intervenim cu ajutorul autoscărilor cu platforme“, au precizat reprezentanţii ISU.
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite