Cum s-a pregătit RATB pentru această iarnă. Primarul interimar al Capitalei a anunţat că peste 100 de autobuze stricate au fost reintroduse pe traseu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a verificat utilajele de deszăpezire şi stocurile de material antiderapant pe care le deţine Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB). Edilul a dat asigurări că toate vechiculele regiei care circulă pe străzile oraşului au anvelope de iarnă şi că 120 de autobuze care aveau probleme au fost repuse în circulaţie.

În această iarnă troleibuzele şi autobuzele din Bucureşti sunt toate echipate cu anvelope de iarnă, după cum a anunţat primarul interimar al Capitalei. Acesta a mai precizat că alte o mie de anvelope se află pe stoc, dar şi că 120 de autobuze care nu puteau fi scoase pe traseu din pricina unor probleme tehnice au fost reintroduse în circulaţie. Chiar şi aşa, alte 120 de autobuze sunt în depouri din pricina problemelor pe care le au, însă reprezentanţii RATB dau asigurări că în următoarele, cel mult, opt luni vor fi şi acestea reintroduse în circulaţie.

Din dotările RATB pentru această iarnă fac parte 33 de pluguri perie, 470.000 de tone de sare şi 2.800 de tone de nisip.

„Întreg parcul circulant de autobuze şi troleibuze a fost echipat cu anvelope de iarnă. De asemenea, în stoc mai sunt alte 1.000 de anvelope, suficiente pentru această iarnă“, a precizat, potrivit b365, primarul general interimar, Răzvan Sava. 

RATB are obligaţia să asigure, alături de operatorii şi inspectorii Administraţiei Străzilor, deszăpezirea căilor de rulare a tramvaielor, a staţiilor şi refugiilor pietonale. De asemenea, angajaţii RATB trebuie să deszăpezească şi indicatoarele rutiere pentru ca transportul în comun să se desfăşoare în condiţii de siguranţă în această iarnă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite