Cele mai mici chirii din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai ieftine chirii din Bucureşti se găsesc în zonele periferice FOTO Arhivă
Cele mai ieftine chirii din Bucureşti se găsesc în zonele periferice FOTO Arhivă

Cele mai mici chirii din Bucureşti sunt „vânate”, an de an, de studenţii care vin în Capitală. Experţii imobiliari susţin că cei dornici să închirieze mai ieftin o garsonieră sau un apartament ar trebui să se orienteze către zonele periferice ale oraşului.

Radu Zilişteanu, expert imobiliar, povesteşte, pentru „Adevărul“, că cele mai mici chirii din Bucureşti pot fi găsite în zonele de la marginea oraşului. „Spre exemplu, studenţii se orientează către zone periferice şi zone semicentrale în care există acces la mijloacele de transport în comun, în special la metrou“, precizează Zilişteanu.

Acesta mai spune că în ceea ce-i priveşte pe studenţi tendinţa din ultimii doi, trei ani a început să se schimbe. Acum, studenţii veniţi din provincie se grupează câte trei, patru şi încep să îşi caute apartamente cu mai multe camere pentru ca în final preţul plătit pentru chirie să se împartă la câţi oameni locuiesc în aceeaşi casă şi să fie mult mai mic.

Zonele cu cele mai mici chirii din Bucureşti: Berceni şi Crângaşi

În topul celor mai mici chirii din Bucureşti, precizează Zilişteanu, se află şi garsonierele şi apartamentele din zonele Berceni, Crângaşi sau Militari. „În Drumul Taberei, preţurile la chirii sunt ceva mai mari, dar şi aici au început să scadă din cauza faptului că sunt lucrările de la metrou care îi deranjează pe cei care vor să îşi aleagă o locuinţă în chirie“, spune Zilişteanu. 

O altă zonă din Bucureşti în care se găsesc chirii ceva mai mici este spre ieşirea din Bucureşti de lângă Autostrada Soarelui. „Studenţii care îşi caută chirie se orientează şi în funcţie de locul în care este amplasată facultatea. Un om care învaţă la Politehnică n-o să-şi caute chirie în zona Titan“, ţine Zilişteanu să menţioneze.

Cu toate acestea, expertul imobiliar spune că până în anul 2008 în lunile septemebrie şi octombrie exista un vârf al preţurilor, o perioadă în care chiriile din toate zonele Bucureştiului creşteau. De câţiva ani acest lucru nu se mai întâmplă, iar preţurile chiriilor au început să rămână aproape la fel cam în orice perioadă a anului.

„Explicaţia este simplă. Proprietarii care nu şi-au putut vinde apartamentele le-au scos spre închiriere şi astfel oferta a devenit generoasă şi preţurile au scăzut“, a mai declarat Zilişteanu. În acest context, indiferent că e vorba de studenţi sau de alte categorii de persoane, analizând ofertele de pe piaţă, oricine poate găsi cele mai mici chirii din Bucureşti.

Bulevardul Unirii şi zona Universitate, cele mai scumpe chirii

În ceea ce priveşte garsonierele şi apartamentele, nu locuinţele din cartierele de lux ale Bucureştiului, cele mai scumpe se află în zonele ultracentrale, precum Bulevardul Unirii şi Piaţa Universităţii. Aici, preţurile chiriilor pot fi chiar şi de patru ori mai mari decât cele din zonele periferice ale Bucureştiului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite