Bucureştenii s-au distrat în 2017. Gabriela Firea a cheltuit 150 de milioane de euro pe spectacole şi recreere. Pentru educaţie a dat numai 19 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sume colosale din bugetul Primăriei Capitalei s-au dus, în primele 11 luni ale acestui an, către instituţiile care organizează concerte şi spectacole, dar şi activităţi culturale şi recreative pentru bucureşteni. Circa 150 de milioane de euro au fost cheltuiţi pentru astfel de distracţii. În acelaşi timp, educaţia suferă. Doar 19 milioane de euro s-au alocat pentru această preocupare de către Municipalitate.

Instituţiile publice de spectacole şi concerte sunt o adevărată sugativă de bani publici. Primăria Capitalei le-a dat în acest an 403,8 milioane de lei (87 milioane de euro), ca să îi distreze pe bucureşteni. Şi dacă distracţia n-a fost de ajuns, bucureştenii au fost şi „culturalizaţi” şi „recreaţi” cu alte 160 de milioane de lei (34 milioane de euro) date pentru „Alte servicii în domeniile culturii, recreerii şi religiei”. Totodată, şi secţiunea „Alte servicii culturale” a primit de la Primărie alte 128,6 milioane de lei (28 milioane de euro).

Un total de duce la sume cheltuite pentru spectacole, cultură, recreere şi religie de peste 692 de milioane de lei, adică circa 150 milioane de euro, conform datelor de pe http://www.transparenta-bugetara.gov.ro, preluate de platforma Geeks for Democracy.

În acelaşi timp, la cheltuieli pentru invăţământ, alocarea a fost de numai 19 milioane de euro.

Iar pentru spitalele generale, Primăria a alocat 829,3 milioane de lei, adică 180 milioane de euro.

Transportul în comun şi energia termică sunt alte două direcţii importante către care merg veniturile Primăriei, pentru că atât RADET, cât şi RATB primesc de la municipalitate subvenţii considerabile.

Astfel, pentru transportul în comun, Primăria a cheltuit deja 531,8 milioane de lei, iar pentru energia termică a dat 379,3 milioane de lei.

În ceea ce priveşte străzile, doar 250,6 milioane de lei au mers către această direcţie.

cheltuieli primaria capitalei
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite