Traian Băsescu: Niciun partid românesc nu respinge ideea reunificării ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu este convins că niciun partid politic de la Bucureşti nu este împotriva Unirii cu Republica Moldova, iar acest fapt ar urma să fie demonstrat în scurt timp, atunci când în Parlamentul român va fi înaintat un proiect de declaraţie ce vizează denunţarea Pactului Ribbentrop-Molotov, dar şi care prevede o soluţie privind unirea celor două maluri ale Prutului.

„Convingerea mea este că niciun partid românesc nu respinge ideea reunificării. Vom vedea cu ocazia declaraţiei pe care o voi înainta Parlamentului, a declarat Traian Băsescu luni, 29 ianuarie, la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

În alt context, ex-preşedintele român a subliniat că Republica Moldova nu are nicio şansă să adere la UE, decât doar dacă se va produce Unirea. 

„Pot să vă spun că noi am făcut eforturi diplomatice enorme să încercăm să adăugăm la proiectul extinderii în Balcani şi Republica Moldova, chiar dacă geografic nu se află acolo. A fost un refuz total”, a menţionat fostul şef de stat.

Întrebat dacă Igor Dodon va fi în cele din urmă primit la Bucureşti de către Klaus Iohannis, Băsescu a spus: „Cutuma diplomatică spune că atunci când vorbeşti urât despre o ţară, este greu să fii primit de preşedintele ei”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite