Tot mai aproape de restabilirea legăturii telefonice între ambele maluri ale Nistrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
telefon

Compania regională de telecomunicaţii Interdnestrcom ar putea să fie înregistrată sub jurisdicţia Republicii Moldova şi create astfel condiţii pentru reluarea legăturii telefonice între ambele maluri ale Nistrului. Guvernul a dat aviz pozitiv la o iniţiativa legislativă privind modificarea  articolului 97 din Legea comunicaţiilor electronice, transmite IPN.

„Ajustarea legii este necesară pentru implementarea deciziei protocolare cu privire la măsurile de organizare a interacţiunii în domeniul telecomunicaţiilor, semnată la 25 noiembrie 2017. Prin această decizie se creează condiţii pentru avansarea negocierilor privind înregistrarea sub jurisdicţia Republicii Moldova a operatorului regional de telecomunicaţii Interdnestrcom şi interconectarea telefonică între ambele maluri. Guvernul va putea oferi compensare operatorilor Orange şi Moldcell pentru retrocedarea, în limitele teritoriale, a frecvenţelor din banda 800 de megaherţi, iar autoritatea de reglementare va înregistra în baza legislaţiei moldoveneşti operatorul de la Tiraspol”, a menţionat ministrul economiei şi infrastructurii Chiril Gaburici.

Procesul, precum se cunoaşte, are loc cu medierea OSCE.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii a mai adăugat că modificarea legislativă nu va avea efecte juridice directe până nu se realizează cesiunea benevolă de către operatorii naţionali. Totodată, această decizie „este un semn clar că Republica Moldova face paşii necesari pentru integrarea regiunii transnistrene în câmpul său legal”.

Legătura telefonică dintre cele două maluri ale Nistrului a fost întreruptă în anul 2003.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite