Sergiu Mocanu: Beneficiarul furturilor de la Primărie este Mihai Ghimpu. Chirtoacă ar trebui să-l denunţe la CNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Sergiu Mocanu via Facebook
FOTO Sergiu Mocanu via Facebook

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a comentat reţinerea de joi, 25 mai, a lui Dorin Chirtoacă. Potrivit lui, edilul nu a preluat Primăria Chişinău din postura de om corupt, însă ar fi devenit ulterior, odată ce ar fi început a promova interesele unchiului său, liberalul Mihai Ghimpu, care l-ar fi utilizat pe primar pentru a se îmbogăţi.

„În încarcerarea de astăzi a lui Chirtoacă este în primul rând vinovat Ghimpu. Chirtoacă nu a venit corupt la Primărie. Eu îl prezumez că a avut intenţii bune iniţial”, a declarat Sergiu Mocanu.

Politicianul susţine că „de câte ori făcea declaraţii româneşti Dorin Chirtoacă, în spatele acestor declaraţii stăteau furturile de la Primărie”, iar „ în spatele furturilor de la Primărie, beneficiaul final este Ghimpu”.

Mocanu consideră că Chirtoacă ar trebui să-l denunţe pe Ghimpu. „Dorin Chirtoacă trebuie să colaboreze cu organele de drept, aşa cum a colaborat Grozavu şi Gamreţchi, şi să spună cum l-a împins Mihai Ghimpu la tot ceea ce a făcut el în Primărie. Cum i-a băgat contracte pentru ca combustibilul în subdiviziunile Primăriei să fie consumat de la firmele lui Ghimpu. Cum i-a băgat contracte pentru firmele lui Lucinschi pentru drumurile din Chişinău”, a subliniat acesta.

În opinia sa, CNA ar da semne de autonomie instituţională. „Eu în momentul în care am spus acest lucru în 2015, presa lui Filat, rămasă la libertate, a atacat-o imediar pe Adriana Beţişor şi a linşat-o public, când eu spueam că acest procuror dă dovadă de autonomie instituţională”, a notat preşedintele MPA.

Amintim că Dorin Chirtoacă a fost reţinut de CNA pentru 72 de ore, fiind bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată. Primarul riscă până la şapte ani de închisoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite