Replica lui Vlad Filat la acuzaţiile lui Ioniţă: Minciună şi răzbunare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PLDM califică acuzaţiile deputatului Ioniţă drept răzbunare
Liderul PLDM califică acuzaţiile deputatului Ioniţă drept răzbunare

Expremierul Vlad Filat califică drept „minciună şi răzbunare” acuzaţiile privind implicarea în scheme de spălare de bani de la Banca de Economii, făcute de Veaceslav Ioniţă, preşedintele Comisiei Economie, Buget şi Finanţe.

"Declar cu toată responsabilitatea că nu am nicio atribuţie politică, juridică, economică şi de oricare alt gen la schemele descrise de fostul membru al fracţiunii parlamentare a PLDM. 
Amintesc cu această ocazie că, prin decizia sa din 19 august 2014, Biroul Politic Central al partidului i-a retras lui Ioniţă suportul politic, ca urmare a acţiunilor sale de sabotare economică a Republicii Moldova, iar la prima şedinţă a Legislativului în noua sesiune urma să fie demis din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru economie, buget şi finanţe", se spune într-o declaraţie de presă a liderului PLDM.

Potrivit lui Vlad Filat, "Veaceslav Ioniţă este un agent deschis de promovare a intereselor unui controversat om de afaceri, autointitulat raiderul N1 în spaţiul CSI, implicat în acţiuni de spălare de bani în sumă de peste 18 miliarde de euro. Regret faptul că Ioniţă s-a lăsat folosit ca o „sculă” într-un proces de destabilizare a situaţiei interne din Republica Moldova".

"Privitor la învinuirile aduse mie, ţin să comunic că am mai avut parte de acuzaţii false, atacuri la adresa mea, care nu s-au adeverit ulterior. Sunt sigur că insinuări de acest gen vor mai fi în perioada imediat următoare, odată cu intrarea în campania electorală", susţine Vlad Filat.

Liderul PLDM declară că „încurajează instituţiile statului să-şi facă onest datoria şi îşi exprimă disponibilitatea de a oferi orice suport în acest sens”.

Preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, a declarat astăzi presei că a constatat o schemă de fraudare la Banca de Economii. Potrivit calculelor făcute de deputat, în ultimele trei luni s-ar fi furat circa 120 milioane de lei, însă Ioniţă susţine că suma aceasta ar putea fi şi mai mare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite