Putin îi recomandă lui Zelenski să-i întoarcă lui Saakashvili cetăţenia ucraineană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, i-a recomandat noului preşedinte ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, să-i restituie cetăţenia ucraineană ex-preşedintelui Georgiei Mihail Saakashvili, ce i-a fost retrasă anterior de către Petro Poroşenko.

Sfatul lui Vladimir Putin vine în contextul afirmaţiilor lui Volodimir Zelenski, care a spus că ar putea oferi cetăţenia ucraineană tuturor celor care suferă sub „regimuri autoritare şi corupte”, ca reacţie la decizia Kremlinului de a simplifica procedura de acordare a cetăţeniei ruse cetăţenilor din Doneţk şi Lugansk.

Vladimir Putin a declarat că Mihai Saakashvili a fost lipsit ilegal de cetăţenia Ucrainei.

„În ceea ce priveşte libertăţile. În această situaţia ar fi mai bine să se înceapă nu cu Rusia sau cu ruşii, dar de exemplu cu georgienii sau cu foştii georgieni. De pildă, ar fi fost echitabil dacă ar fi întoarsă cetăţenia ucraineană celor care anterior se considerau georgieni, iar acum se consideră ucraineni. Mă refer la Mihail Saakashvili”, a afirmat Vladimir Putin, potrivit TASS.

Amintim că fostul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakashvili, a fost lipsit de cetăţenia ucraineană în 2017, în urma unui decret semnat de Petro Poroşenko. De asemenea, Saakashvili are interdicţie de intrare în Ucraina până în anul 2021. În campania prezidenţială din Ucraina, Saakahsvili l-a sprijinit pe Zelenski, care la rândul său a avut la fel cuvinte de laudă la adresa fostului preşedinte georgian.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite