Pavel Filip: Vladimir Plahotniuc nu mai are nicio influenţă asupra PDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Preşedintele interimar al Partidului Democrat, Pavel Filip, susţine că. după ce şi-a depus mandatul de lider al PDM, Vladimir Plahotniuc nu mai are nicio influenţă asupra formaţiunii. Totodată, fostul premier spune că în ultima perioadă în partid a existat o „verticală nefirească a puterii pentru un partid de orientare democratică”. Declaraţiile au fost făcute în platoul TVR Moldova, transmite IPN.

„Dacă ar fi să vorbim despre greşeli, eu cred că atât timp cât am fost la guvernare partidul a avut o manieră mai agresivă de activitate atât faţă de oponenţii politici, dar şi ca manieră de conduită. Poate este şi firesc pentru un partid care se află la guvernare, dar nu cred că acest lucru ne-a adus valoare politică. Cred că a fost o verticală a puterii nefirească pentru un partid de orientare democratică. Din acest punct de vedere, trebuie să facem o analiză”, a afirmat Pavel Filip.

Potrivit lui, Partidul Democrat a crescut ca pondere şi a acumulat mai multe mandate, dar politic nu a crescut mult şi din această cauză este acum în opoziţie. „Cred că a fost o manieră de conducere mai autoritară în interiorul partidului”, a menţionat Pavel Filip.

Despre procesul de negocieri în perioada post-electorală, Pavel Filip spune că, timp de trei luni, nu a participat la niciun fel de discuţii dintre PDM şi PSRM. „Trebuie să recunosc că acest lucru îmi displace pentru că cred că trebuia să fie o consultare mai largă, dar, în acelaşi timp, nu pot spune că am fost izolat şi nu ştiam cum merg lucrurile. Eram informat de către colegi şi nemijlocit de către Vladimir Plahotniuc. Ştiu că negocia el personal din partea Partidului Democrat şi cu Igor Dodon din partea Partidului Socialiştilor. Nu am auzit să fie purtate discuţii cu cei care reprezintă blocul ACUM în toată această perioadă”, a declarat preşedintele interimar al PDM.

De asemenea, Pavel Filip a vorbit despre necesitatea de reformare a formaţiunii menţionând că trebuie să se găsească motivele de ce se află în opoziţie când a obţinut cele mai multe mandate în Parlament din istoria partidului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite