Parlamentul României ar putea ratifica Acordul de Asociere Republica Moldova-UE săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Republicii Moldova în România, Iurie Reniţă, a declarat la Adevărul Live, că a discutat cu preşedinţii Senatului şi al Camerei Deputaţilor şi că aceştia l-au informat că vor ratifica Acordului de Asociere a Moldovei la UE foarte repede, „s-ar putea într-o săptămână“.

„Am discutat cu preşedintele Senatului şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor. Imediat după semnare Acordului, s-ar putea asta să fie într-o săptămână, România să ratifice tratatul, fiind prima ţară care va ratifica Acordul de Asociere, eventual chiar înaintea Republicii Moldova“, a spus şeful misiunii diplomatice a Republicii Moldova la Bucureşti.

Săptămâna trecută, ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că România îşi propune să fie prima ţară care va ratifica Acordul de Asociere UE – Republica Moldova. Pentru a marca acest eveniment istoric, şeful diplomaţiei române a adresat invitaţia preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova şi ministrului Afacerilor de Externe şi Integrării Europene de a participa la şedinţa din Parlamentul României, în care va fi ratificat documentul.

Potrivit preşedintelui Comisiei parlamentare pentru Politică Externă de la Chişinău, Ana Guţu, care a condus delegaţia de deputaţi moldoveni săptămâna trecută la Bucureşti, ratificarea în Parlamentului României va avea loc pe 3 iulie, când cele două camere se vor reuni într-o şedinţă extraordinară.

Republica Moldova semnează mâine, la Bruxelles, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Documentul va conţine semnăturile tuturor cei 28 de şefii de state şi de guverne. Pentru ca Moldova să devină ţară asociată la UE, Acordul urmează să fie ratificat de toate ţările-membre.

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Corman, a spus că ratificare va fi pusă la vot săptămâna viitoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite