Omul de afaceri Renato Usatâi dă 500.000 de lei pentru referendumurile ilegale din Găgăuzia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gagauzia FOTO wikimedia.org

Referendumurile din Găgăuzia, planificate pentru ziua de duminică şi declarate ilegale de către autorităţile de la Chişinău şi de judecătorii din Comrat, sunt sprijinite financiar de omul de afaceri Renato Usatîi.

Omul de afaceri a făcut public aseară faptul că sprijină financiar conducerea UTA Găgăuzia, în vederea organizării referendumurilor de duminică, numite ilegal de magistraţii de la Judecătoria Comrat.

„Am decis să ofer 500.000 de lei conducerii Găgăuziei pentru organizarea referendumului ce va avea loc pe 2 februarie. Stimate domnule Formuzal (başcanul Găgăuziei n.r.), corabia care apără statalitatea moldovenească a rămas pe val şi nu se teme de niciun fel de furtuni. Cu respect faţă de toţi locuitorii Găgăuziei, Renato Usatîi”, a scris afaceristul în mesajul său.

În noiembrie 2013, Adunarea Populară Găgăuză a decis desfăşurarea referendumului legislativ pentru autodeterminarea externă a locuitorilor din regiunea găgăuză şi a referendumului consultativ cu subiecte: aderarea Moldovei la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan şi aderarea la Uniunea Europeană. Judecătoria Comrat a anulat hotărârile respective.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite