Philip Batson şi-a început activitatea la Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii în 1987. Acesta a ocupat mai multe funcţii în cadrul instituţiei, dar şi a misiunilor diplomatice. Principalele domenii de activitate au fost guvernarea şi drepturile omului. 

Acesta a fost implicat şi în pregătirea angajaţilor MAE de la Londra pentru a face faţă situaţiilor excepţionale, care pot să apară pe perioada Jocurilor Olimpice din 2012.

Philip David Batson este căsătorit cu Joanna Batson şi are un fiu.

Excelenţa sa, Keith Shanon şi-a încheiat la finele lunii martie mandatul de ambasador al Marii Britanii în Republica Moldova. Acesta  fost decorat de către preşedintele Nicolae Timofti cu „Ordinul de Onoare“, în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de prietenie şi colaborare moldo-britanice.

În acelaşi timp, colonelul Dumitru Neacşu este  nou ataşat militar al Ambasadei României în Republica Moldova. Acesta a fost prezentat astăzi, în cadrul unei întrevederi cu ministrul în exerciţiu al apărării, Vitalie Marinuţa.

Aminitm că fostul ataşat militar al României la Chişinău a fost rechemat în luna noiembrie 2012 după ce a fost surprins în stare de ebritate la volan de către poliţia rutieră.