Nicolai Grigorişin, ales în funcţia de primar de Bălţi din primul tur: Nu vă voi dezamăgi niciodată VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar de Bălţi, Nicolai Grigorişin, formaţiune condusă de către Renato Usatîi, a fost ales în funcţie din primul tur al alegerilor anticipate. Acesta a reuşit să obţină 61,74% din voturile alegătorilor.

Pe locul doi s-a clasat socialistul Alexandr Usatîi - 19,2%, urmat de candidatul Platformei DA, Arina Spătaru - 6,1%.

Candidatul Partidului „Şor”, Pavel Verejanu - 5,76%. Candidatul Partidului Unităţii Naţionale, Sergiu Burlacu - 3,98%. 

Nicolai Grigorişin a fost scurt în declaraţii după aflarea rezultatelor finale. El a afirmat că nu-i va dezamăgi niciodată pe locuitorii din Bălţi şi le-a mulţimit alegătorilor pentru că i-au acordat votul.

La fel ca Chişinăul, oraşul Bălţi şi-a ales primarul pe 20 mai. Alegerile locale din Bălţi s-au desfăşurat ca urmare a demisiei primarului Renato Usatîi (ales în funcţie în 2015 cu 72,46% din voturi).

Acesta a anunţat pe 12 februarie, de la Moscova, unde se afla de mai bine de un an, fiind dat în căutare internatională de autorităţile moldovene pentru că ar fi vizat într-un dosar penal, că a luat această decizie după ce activitatea municipalităţii ar fi fost blocată la comanda liderului PDM, Vlad Plahotniuc, prin faptul că mai mulţi funcţionari publici sunt intidimaţi să nu iasă la serviciu etc.

De altfel, Usatîi este recunoscut ca un luptător politic aspru contra lui Plahotniuc, motiv pentru care Bălţiul s-a aflat în relaţii tensionate cu puterea centrală pe durata mandatului său.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite