Marian Lupu este gata să-şi dea demisia odată cu premierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu,liderul PLDM
Marian Lupu,liderul PLDM

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu spune că este gata să revină la dialog cu foştii colegi de Alianţă, în caz contrar, cere demisia premierului Vlad Filat şi numirea unui premier interimar.

 „Lucrurile au mers prea departe, iar unica şansă de a evita alegerile anticipate, este de a începe de la zero. Noi considerăm că Vlad Filat nu-şi mai poate asuma conducerea Guvernului. Îi cerem să revină imediat la dialog, dacă îl depăşeşte îi sugerăm să demisioneze. La conducerea Guvernului va trebui numit un premier interimar în această perioadă de tranziţie“, a declarat Marian Lupu.

Mai mult, liderul PD  spune că este gata să renunţe la funcţia de preşedinte al Parlamentului odată ce Vlad Filat va demisiona din funcţia de premier. „Luând act de situaţia privind ruperea protocolului AIE, luând act de noua majoritate conjuncturală PLDM-PCRM din Legislativul ţării, de incapacitatea Guvernului de a coordona criza politică, de solicitarea colegilor privind demisia premierului, încercând să clădim o nouă alianţă, PD vine cu concluziile: premierului Filat îi cerem să revină imediat la dialog, iar dacă asta îl depăşeşte, atunci noi responsabil îi sugerăm să demisioneze. Eu mai cred că putem să ajungem la un dialog cu foştii parteneri de alianţă. PD nu se ţine de funcţii şi este gata de dialog. Odată cu demisia premierului, sunt gata să demisionez şi eu din funcţia de preşedinte al Parlamentului“, a mai spus Marian Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite