Maia Sandu acuză miniştrii din Guvernul Filip că ar avea salarii prea mari. Eugen Sturza: „Un ministru al Educaţiei a ajuns să fie un politician mincinos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera PAS, Maia Sandu, afirmă că în urma unui amendament promovat de deputatul Sergiu Sârbu şi sprijinit de Parlament, în anul 2018, miniştrii PDM ar fi avut salarii de cinci ori mai mari decât salariul mediu pe economie. Ministru Apărării, Eugen Sturza, a venit cu o reacţie la aceste acuzaţii.

„Printr-un amendament introdus la legea salarizării în 2017, miniştrii, în afară de salariul lunar şi alte stimulente financiare, au obţinut dreptul de a beneficia de „plăţi de stimulare”. Ca urmare a acestei modificări, salariile miniştrilor au crescut de aproape 3 ori! Prevederile legii sunt vagi: nu există nicio limită pentru aceste plăţi de stimulare şi nici condiţii pentru calcularea lor. Salarii de 30 de MII de LEI pe lună şi-au stabilit Jizdan, Sturza, Babuc, Ulianovschi. Pentru ce merite? Pentru loialitate faţă de regimul oligarhic!”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

În replică, Eugen Sturza a declarat că Maia Sandu este un fost ministru al Educaţiei care „a ajuns să fie un politician mincinos”.

„Maia Sandu, cu multă pasiune, îi etichetează pe toţi cei care nu-s în echipa ei sau a lui Năstase drept servili „regimului”, uitând că a făcut echipă cu mai mulţi miniştri din actualul Guvern. N-aş fi atras atenţie discursului său politicianist, dacă n-ar fi fost o mincinoasă în raport cu numele meu, pe care l-a utilizat într-un context manipulatoriu şi demagogic”, a scris Eugen Sturza într-o postare pe Facebook.

Ministrul susţine că, în 2018, a avut un salariu mediu de 20 mii lei lunar. 

„Ataşez sumele care au intrat pe cardul salarial. Dacă aţi împărţit suma declarată în declaraţia de venit, am dubii şi în privinţa cunoştinţelor Dumneavoastră economice, pentru că ar trebui să ştiţi că acolo sunt incluse toate impozitele la CNAS şi CNAM, ce reprezintă circa 30% din salariul brut”, a precizat Sturza.

Potrivit lui, amendamentul despre care vorbeşte Maia Sandu „a permis majorarea tuturor, subliniez, tuturor salariilor militarilor din cadrul Armatei Naţionale şi angajaţilor Ministerului Apărării”. 

„Ne permitem, astfel, să avem o armată mai profesionistă cu militari mai motivaţi”, a mai spus Sturza.

x
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite