DOCUMENT Procuratura a refuzat să pornească urmărirea penală pe numele lui Vlad Plahotniuc pentru „fals în declaraţii”. Maia Sandu: „Ce surpriză”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maia Sandu a publicat luni, 3 decembrie, documentul prin care este informată că Procuratura Generală refuză să pornească urmărirea penală pe numele lui Vlad Plahotniuc, ca urmare a unui denunţ depus de către lidera PAS, în care ea susţine că preşedintele PDM ar putea fi pus sub învinuire pentru spălare de bani şi fals în declaraţii.

„După două luni, Procuratura Generală a decis că Plahotniuc nu poate fi şi nu va fi cercetat pentru spălare de bani şi fals în declaraţii cu privire la averile din străinătate. Ce surpriză”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Maia Sandu a depus miercuri, 3 octombrie, o sesizare la Procuratura Generală prin care cere începerea urmării penale pe numele liderului PDM, Vlad Plahotniuc, pentru fals în declaraţii, ca urmare a unei investigaţii jurnalistice.

Jurnaliştii de la RISE Moldova au realizat o investigaţie despre vilele de lux ale liderului PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc. Aceştia scriu că politicianul a avut grijă să-şi ascundă proprietăţile de peste hotare în spatele unor firme paravan şi persoane interpuse. Imperiul imobiliar din străinătate al acestuia numără mai multe proprietăţi exclusiviste care n-au figurat niciodată în declaraţiile lui de avere.

x
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite