Pensionarii sălăjeni „se abonează” la datorii

Pensionarii sălăjeni „se abonează” la datorii

Peste 6.000 de pensionari se îmrumută permanent de la CARP pentru că pensia nu le este suficientă pentru traiul zilnic. Lunar, aproape o sută de pensionari sălăjeni devin membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Sălaj pentru a putea beneficia de facilităţile oferite de asociaţie.

ADP-ul din Zalău se transformă în Citadin

ADP-ul din Zalău se transformă în Citadin

Peste două milioane de lei va fi bugetul Citadin SRL până la finalul acestui an. Firma va prelua o bună parte din atribuţiile Direcţiei Generale pentru Administrarea Domeniului Public, precum şi 276 de angajaţi, care scapă astfel de disponibilizări.

Sălaj: BCR, dată în judecată de clienţi nemulţumiţi

Sălaj: BCR, dată în judecată de clienţi nemulţumiţi

Mai mulţi sălăjeni s-au alăturat grupului anti-BCR constituit la nivel naţional şi spun că se pregătesc de proces cu banca. Clienţii Băncii Comerciale Române (BCR) sunt nemulţumiţi că banca nu a scăzut dobânzile în condiţiile în care celelalte bănci au făcut-o, dar şi de faptul că în contract nu este prevăzut modul de calcul al dobânzii.

Pericol de inundatii în Sălaj

Pericol de inundatii în Sălaj

Imediat după meteorologi, şi hidrologii au emis o avertizare cod galben valabilă în Sălaj de astăzi de la ora 17.00 până mâine la 16.00. Vizate sunt, în primul rând, râurile Crasna şi Barcău, dar hidrologii avertizează că se pot produce, izolat, viituri rapide şi pe râurile mai mici.

Sălaj: Program prelungit la paşapoarte

Sălaj: Program prelungit la paşapoarte

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) Sălaj informează că, în condiţiile creşterii numărului de solicitări pentru eliberarea paşapoartelor, începând cu data de 14 august 2010, cererile de eliberare a a acestor acte vor fi preluate şi în zilele de sâmbăta, între orele 9.00-13.00.

Ştrandul din Şimişna, relaxare în mijlocul naturii

Ştrandul din Şimişna, relaxare în mijlocul naturii

Unul dintre localnici vrea să transforme comuna Şimişna în staţiune turistică. Pentru asta a construit un ştrand şi are şi alte planuri mari. Situată în mijlocul sălbăticiei Podişului Transilvaniei, moderna piscină poate fi locul ideal pentru cei care doresc să-şi petreacă weekend-ul departe de zgomotul şi stresul oraşului.

Recentul incident dramatic de la Metrou, în care o tânără de 25 de ani a murit după ce a fost împinsă pe şine de o femeie bolnavă psihic, redeschide o temă de discuţie care a fost evitată sistematic şi cinic în ultimii ani: soarta oamenilor atinşi iremediabil de nebunie, pe care familiile nu au capacitatea financiară şi fizică, dar nici pregătirea medicală, pentru a-i ţine sub control.

acum 2 zile · comentarii (52)

Eroismul lui don Quijote şi ridicolul lui provin din faptul că-şi ignoră vârsta. Toate celelalte inadecvări sunt doar detaliile picante ale acestei supreme superbii… Dacă don Quijote ar fi avut până în treizeci de ani – nu cincizeci! – nici anacronismul idealului cavaleresc, nici amăgitoarea poveste de dragoste „platonică” – nu ar fi fost îndeajuns pentru a-l face unic.

acum 2 zile · comentarii (2)

România are cea mai ridicată rată de lipsuri materiale şi sociale din Uniunea Europeană: aprox. 50% din populaţia României trăieşte în sărăcie, extrem de mult în comparaţie cu 16% cât este media europeană. Statistica a fost publicată astăzi de Eurostat. De când a venit la guvernare anul trecut, PSD a luat o serie de măsuri care adâncesc problemele sociale ale majorităţii sărace, în loc să le rezolve.

acum 3 zile · comentarii (35)

În aceste zile, România se pregăteşte să îşi ia adio de la unul dintre cei mai importanţi şefi de stat pe care i-a avut: Majestatea Sa Regele Mihai I, ultimul rege al României şi, totodată, ultimul şef de stat român din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial care era în viaţă. Majestatea Sa a atins un record mondial, prin sărbătorirea, în 2017, a 90 de ani de la urcarea sa pe tron.

acum 3 zile · comentarii (17)

La anul 1890 se înălţa în Bucureşti Foişorul de Foc. Era cea mai înaltă construcţie din Bucureşti. Permitea pompierilor să vadă din foişor unde anume izbucnea vreun foc în capitală şi să intervină de îndată. Dacă urcăm zilele acestea într-un foişor imaginar, nu al Bucureştiului, ci al vieţii publice din România, vedem cu uşurinţă cum flăcările au izbucnit pretutindeni şi cuprind treptat orice zonă de bun simţ şi integritate în funcţiile publice.

acum 3 zile · comentarii (5)

Germenii alunecării lumii spre conflict se manifestă la toate nivelurile. Nu vorbim aici despre cea mai probabilă zonă de confruntare, chiar cu elemente nucleare, în Asia de Sud-Est şi respectiv Coreea de Nord, ci chiar despre punctele de stabilitate şi pace din Europa de Est şi Orientul Mijlociu.

acum 3 zile · comentarii (41)

E, oare, anonimatul cel mai crîncen de preferat nimbului veşted de deasupra marilor defăimaţi şi izgoniţi ai istoriei? Cine îşi pune o asemenea întrebare a cîntărit, în gînd, pietrele funerare aşezate, deopotrivă, la căpătîiul necunoscuţilor şi al regilor descoronaţi. Şi le-a găsit la fel de cenuşii. Abia apoi putem vorbi de Regele Mihai. Sincer, dacă avem curajul.

acum 4 zile · comentarii (100)

Ei, cum se face că Mihai Şora, Gabriel Liiceanu etc. au ajuns să fie manipulaţi, iar analfabeţii (cel puţin 50% din populaţia ţării) sunt cei cerebrali, omniscienţi, cei care poartă întotdeauna cumpăna şi firul de plumb cu ei -- statuile inteligenţei, incontestabilii specialişti ai mecanismelor democraţiei?

acum 3 zile · comentarii (11)

După cum se ştie, la o întâlnire ţinută în temeiul Regulamentului Chatham House, oricine vine la discuţie este liber să folosească informaţiile dobândite în schimbul de opinii, dar nu are voie să dezvăluie cine a făcut vreun comentariu. O asemenea întrunire, care a fost supusă Chatham House Rule, a avut loc la Statul Major al Apărării.

acum 3 zile · comentarii (3)

În sfârşit, Grupul de state împotriva corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a decis să ceară României ca până în 15 ianuarie 2018 să prezinte informaţii în legătură cu modificările la legile justiţiei, care să fie analizate la reuniunea GRECO din martie. GRECO a decis să efectueze evaluări urgente ad-hoc ale proiectelor de legi privind sistemul judiciar din România.

acum 3 zile · comentarii (8)
Postari Recente