Sălaj: Sate unde nu calcă picior de medic

Sălaj: Sate unde nu calcă picior de medic

Pe harta judeţului Sălaj există comune unde nu există minima asistenţă medicală primară, iar de farmacie sau stomatologie nici nu poate fi vorba. Oamenii din opt comune sălăjene sunt nevoiţi fie să aştepte vizita unor medici o dată-de două ori pe săptămână, fie să pornească la drum spre alte comune, Zalău sau Cluj. Autorităţile publice locale susţin că au încercat să atragă furnizorii de servicii medicale, dar în zad

Bolnavii din Sălaj vor fi trataţi din Ungaria

Bolnavii din Sălaj vor fi trataţi din Ungaria

Spitalul Judeţean s-a asociat cu unităţi similaredin Ungaria pentru a putea accesa fonduri europene. Asociate, spitalele vor putea atrage mai uşor fonduri europene.  Primul proiect va fi pentru un sistem de telemedicină, prin care medicii vor putea diagnostica pacienţii aflaţi la distanţă.

Ministrul Sănătăţii în Sălaj

Ministrul Sănătăţii în Sălaj

Cseke Attila, Ministrul Sănătăţii, va fi prezent mâine, începând cu ora 11.00 la Zalău, pentru a participa la ceremonia de semnare a protocoalelor de predare-primire a managementului unităţilor cu paturi  către autorităţile locale.

Porolissumul, brandul ignorat al Sălajului

Porolissumul,  brandul ignorat  al Sălajului

Unul dintre cele mai importante situri de epocă romană din România, Porolissum, este aproape necunoscut în afara Sălajului.Cele câteva evenimente organizate anul acesta de Consiliul Judeţean (CJ) - crosul Porolissum, Zilele Romane - în fosta capitală a Daciei Porolissensis nu au reuşit însă să aducă prea mulţi turişti.

Şi-a dedicat întreaga viaţa educării copiilor orfani şi luptei pentru păstrarea şcolii româneşti din Transnistria, sub presiunea constantă a autorităţilor de la Tiraspol, care de 25 ani duc o luptă crâncenă pentru închiderea celor 8 şcoli cu predare în limba română din Transnistria.

acum 21 ore · comentarii (2)

Francezii i-au dat toate cheile împărăţiei lui Emmanuel Macron, tînărul lor preşedinte. Acest excepţional capital politic naţional îi sporeşte lui Macron forţa de lider european. Iar Franţa atacă sever directiva referitoare la muncitorii detaşaţi. 30.000 de români lucrează în Franţa ca muncitori temporari.

Nu este exgerată afirmaţia din titlu. Într-o lume agitată şi complicată, în faţa oportunităţilor deschise de recunoaşterea internaţională a rolului României în context regional şi european, drumul pe care va merge ţara în următoarele luni şi în următorii ani devine extrem de important.

acum 2 zile · comentarii (38)

La 22 iunie 1941 a început Operaţiunea „Barbarossa“, care merită reamintită pentru ca această punere în mişcare, spre est, a maşinii de război naziste să nu se repete, în sens opus, prin acţiunea maşinii de război răsăritene, sub pretextul că federaţia estică este înconjurată, deşi la nivelul Cartierului General al NATO se ştie că Rusia se pregăteşte de război, oficial de apărare.

acum 2 zile · comentarii (123)

Aş sta în bancă, lipit umăr la umăr şi îngrămădit până la sufocare cu marxistul cel mai marxist şi cu conservatorul care a făcut 28 de copii, pentru că el crede că prezervativul e unealta diavolului, iar avortul e o crimă. Aş face asta dacă cei doi ar înţelege că politica responsabilă în România de astăzi este despre modernizarea acestei ţări şi nu despre dreapta sau despre stânga.

acum 3 zile · comentarii (39)

Pe lângă zânzania muştelor roşii de a sta în vârful rahatului guvernamental, România, ca ţară, s-a făcut încă odată de râsul lumii. Politica-i mai grea decât carnea de porc, face victime tot timpul. A căzut guvernul, vom avea un nou guvern, dar cu aceeaşi păpuşari în spate. Firesc, opinia publică se întreabă dacă vom avea premier şi miniştri noi mai buni decât predecesorii. Să facă ceva şi pentru ţară şi cetăţenii ei.

acum 3 zile · comentarii (3)

N-am mai citit de ceva vreme liniştită acasă la mine, ca omul, pe pat sau pe un fotoliu, atentă doar la ce se întâmplă în carte. Mereu apare câte ceva, mereu trebuie să mă întrerup pentru că-mi amintesc ce ar mai fi de făcut, aşa că am ajuns să citesc mai bine când sunt în tramvai, în drum spre lucru, de exemplu. Prind uneori dimineaţa chiar şi 40 de minute bune de citit în aglomeraţie, când, culmea, mă pot concentra cel mai bine.

acum 3 zile · comentarii (4)

Ceea ce luni seara părea a fi o mare victorie a UDMR s-a răsturnat peste noapte într-un mare eşec. UDMR a profitat de criza lui Liviu Dragnea şi a forţat linia roşie, linia sensibilă între români şi unguri. Strategiile politice ale UDMR-ului se dovedesc a fi greşeli cu repetiţie, pe care unii ori nu le văd, ori nu vor să le vadă. Cine are interes să le repete?

acum 3 zile · comentarii (239)
Postari Recente