Sălaj: Se preiau donaţii pentru sinistraţi

Sălaj: Se preiau donaţii pentru sinistraţi

Autorităţile locale şi cele judeţene organizează o acţiune de colectare de ajutoare pentru familiile afectate de inundaţii. La cortul care se va amenaja pe Platoul din faţa Prefecturii se pot dona alimente neperisabile, produse de igienă personală şi materiale de construcţie.

Protest cu prapori în faţa Prefecturii Sălaj

Protest cu prapori în faţa Prefecturii Sălaj

Un grup de credincioşi ortodocşi şi reprezentanţi ai Parohiei Ortodoxe din Bocşa au protestat azi în faţa Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj după ce au fost scoşi afară din biserică de greco-catolicii din localitate. Cele două culte au ajuns la un consens privind utilizarea lăcaşului.

Sălaj: Încă o lună după gratii

Sălaj: Încă o lună după gratii

Lotul celor 11 jibouani acuzaţi de furt de motorină, dare şi luare de mită va rămâne în arest până la finele acestei luni, Curtea de Apel Cluj respingând recursul făcut de avocaţii învinuiţilor. Avocaţii vor solicita schimbarea acestei decizii şi vor propune cercetarea în libertate a clienţilor lor, dar cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Descentralizarea spitalelor din Sălaj pe final

Descentralizarea spitalelor din Sălaj pe final

Ultimul spital cu paturi a fost transferat azi la administraţia locală. Primarul Şimleului, Septimiu Ţurcaş, a preluat managementul pentru cel de-al doilea spital cu paturi din oraş, Centrul de Cercetare şi Asistenţă Medicală. Este a-l şaselea spital din judeţ preluat de autorităţile locale.

Cea mai bună solistă din estul Europei e din Sălaj

Cea mai bună solistă din estul Europei e din Sălaj

Alexandra Chira a câştigat marele premiu şi medalia de aur la Concursul Internaţional de folclor pentru copii Trixie din Bulgaria. Fetiţa din Plopiş, în vârstă de 12 ani, a reprezentat România la competiţia găzduită de staţiunea Albena, concurând cu peste 40 de copii din 12 ţări din estul Europei şi din Asia.

Sălaj: La furat în plină zi

Sălaj: La furat în plină zi

Autorii a două furturi sunt cercetaţi de poliţiştii sălăjeni şi riscă să stea ani buni după gratii, deşi prejudiciul, în ambele cazuri nu este important. De remarcat că hoţii au acţionat fără nici un fel de jenă, înainte de lăsarea întunericului.       

Spitalul Judeţean Zalău disponibilizează 116 angajaţi

Spitalul Judeţean Zalău disponibilizează 116 angajaţi

Spitalul trebuie să renunţe la o parte dintre muncitori şi din angajaţii TESA, după ce Ministerul Sănătăţii a stabilit un nou normativ de personal. Managerul celui mai mare spital din judeţ spune că va fi nevoit să externalizeze o parte dintre servicii, iar costurile ar putea fi chiar mai mari decât în prezent.

România există datorită unor eroi. Eroi demni, repere de curaj, patriotism şi integritate. Eroi cu biografii care întrec şi cele mai spectaculoase scenarii de film. Eroi de care însă ştiu tot mai puţini români. Am susţinut mereu că vorbim prea puţin despre cei care ne fac sau ne-au făcut mândri în lumea întreagă.

Observ că a devenit o modă atacarea în scris ori în emisiuni de televiziune a filosofului Andrei Pleşu. Mai-mai să cred că este vorba despre un nou hobby sau despre o modalitate de a-ţi petrece, fără prea mari cheltuieli, concediul. De a-ţi dovedi ţie însuşi că eşti persoană importantă şi că, în fine, ţi-ai găsit un rost în viaţă.

ISIS a lovit din nou, necruţător şi sângeros. La câteva ore după atentat, Amaq News Agency, agenţia care de regulă difuzează mesajele teroriştilor islamişti în care apar revendicările atentatelor, i-a numit pe teroriştii de la Barcelona drept „Soldaţi ai Islamului“:

acum 2 zile · comentarii (26)

După ce a atacat virulent „corectitudinea politică“ într-un text pe care îl găsiţi mai jos, domnul Pleşu se plînge de „poluarea“ aerului pe care îl respirăm. Dualitatea unui astfel de comportament ar trebui să îl pună pe gânduri. Este însă posibil ca la vârsta dânsului să nu-şi mai amintească ce a scris fie şi cu doar câteva zile în urmă.

acum 2 zile · comentarii (0)

Românii sunt discriminaţi pe piaţa muncii din Uniunea Europeană. Am aplicat odată la peste 150 de job-uri din Franţa, Germania, Italia, Belgia, Olanda, Irlanda, Elveţia, Portugalia, Polonia şi nimeni nu m-a contactat vreodată pentru vreun interviu. Ţin să menţionez că eram calificat pentru toate job-urile la care am aplicat, analizând atent descrierea poziţiei pe website-ul companiei înainte să aplic.

acum 3 zile · comentarii (3)

Intrăm oare în zona senzaţionalului cu orice preţ şi a ştirilor de tabloid? Tare mi-aş dori să fi fost cazul, atunci lucrurile erau simple şi cazul ar putea fi foarte repede închis ca făcând parte dintr-o simplă şi puerilă campanie de dezinformare.

acum 3 zile · comentarii (46)

Nimic despre corupţie, nimic despre birocraţie, nimic despre politicienii şi parlamentarii penali, nimic despre bătaia de joc şi umilinţa la adresa românilor cinstiţi, nimic despre inegalităţile sociale, nimic despre perspectiva tinerilor, nimic despre hoţia şi hoţii care guvernează România, nimic despre lipsa investiţiilor româneşti, nimic, nimic, nimic...

acum 3 zile · comentarii (18)

Geografia politică văzută de la Bruxelles e una aparte. Există o Vecinătate estică şi una sudică. Nordul şi Vestul n-au loc pe hartă*. La Est sunt şase ţări, iar la Sud – nouă, plus Autoritatea palestiniană**. E suficient să aruncăm o privire asupra actualităţii din cele două Vecinătăţi, ca să realizăm cât de complicată e viaţa din afara Europei. Iată cele mai importante noutăţi din ţările respective, ordonate alfabetic:

acum 4 zile · comentarii (10)

Înainte de a exista Festivalul, a fost Muzicianul. Complet, în aproape toate ipostazele posibile: compozitor, virtuoz al viorii, dirijor, profesor – strălucitor în toate – mai puţin muzicolog (deşi era un expert în muzica lui Bach) sau critic. Dar mai ales un motor al vieţii muzicale româneşti.

acum 3 zile · comentarii (0)

Drum de ţară e o expresie odihnitoare, dar o rostesc aici cu înţelesul de „brand de ţară”, adică acea etichetă prin care căutăm, uneori cu destulă patimă, să surprindem o trăsătură esenţială a stirpei din care ne tragem, cu spaima probabil de a nu ne dilua de tot printre străini. Aşadar, am străbătut ţara de la est la vest.

acum 3 zile · comentarii (8)

Context: Membrii şi fondatorii Coaliţiei pentru familie au decis într-o zi că familia tradiţională este sub asediul şi presiunea unor pericole intolerabile, care se manifestă în principal în comunitatea LGBT, în sensul că membrii acesteia şi-au pus în minte să se căsătorească neapărat între ei, iar acest fapt ar distruge familia tradiţională.

acum 4 zile · comentarii (79)

Referendumul pentru familie arată ca o boală de laborator. Un savant nebun s-a uitat la noi, ne-a analizat şi a decis că nu merită să ne radieze la rinichi, la ficaţi sau la plămâni. Subtil, ne-a dat o mâncărime pe care unii o consideră marginală sau prea lipsită de sens ca să o bage în seamă. „Trece de la sine“ e formula naivului care ajunge la doctor prea târziu şi care nu va înţelege niciodată cum ar putea să moară de la o banală iritaţie.

acum 3 zile · comentarii (80)

Încă o dovadă că ministrul Toader este „prizonierul” coaliţiei de guvernare. Acceptă să-şi terfelească numele şi renumele doar pentru a face pe plac premierului şi şefilor coaliţiei PSD-ALDE. Văzând că pe Codruţa Kovesi nu au cum s-o mazilească, şefii coaliţiei au decis să-l execute pe Procurorul General, Augustin Lazăr, care, în mintea lor, nu se bucură de o susţinere internă şi externă comparabilă cu a dnei Kovesi.

acum 4 zile · comentarii (29)
Postari Recente