Primăria Zalău opreşte lumina pentru a face economie

Primăria Zalău opreşte lumina pentru a face economie

Pentru a pune în aplicare reducerea cheltuielilor cerută de Guvern, la Zalău se vor micşora cheltuielile cu iluminatul public şi cu încălzirea şcolilor. Radu Căpîlnaşiu, primarul Zalăului, spune că va mai rări din becurile care luminează străzile din zona industrială, dar şi în centru. De asemenea, căldura în şcoli se va opri după cursuri.

Vara se numără turiştii în Sălaj

Vara se numără turiştii în Sălaj

Aproape 3.500 de turişti au vizitat în luna iulie plaiurile sălăjene, potrivit datelor primite de la Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Sălaj. Faţă de luna anterioară, hotelierii au înregistrat o creştere cu 23,9  la sută a numărului de clienţi.

Ajutoare pentru zălăuanii afectaţi de inundaţii

Ajutoare pentru zălăuanii afectaţi de inundaţii

În gospodăriile individuale ale zălăuanilor, ale căror locuinţe au fost inundate, în urma inventarierii acestora s-a constat că o serie de bunuri (mobilă, obiecte de uz casnic, electrocasnice şi electrice, haine, covoare, etc.) au fost distruse parţial sau total şi nu mai pot fi utilizate. Valoarea estimată a pagubelor este de 207.420 lei, iar primăria va suporta aproximativ 40 la sută din daune.

Amenzi record pentru zălăuani

Amenzi record pentru zălăuani

În perioada 26 august - 2 septembrie, agenţii Poliţiei Comunitare  Zalău au îndatorat cetăţenii către bugetul local cu 4.550 lei. Suma provine, desigur,  din cele 15 amenzi aplicate localnicilor pentru nerespectarea regulilor de convieţuire în comunitatea de la poalele Meseşului.

Zălăuanii aruncă gunoiul „la grămadă“

Zălăuanii aruncă gunoiul „la grămadă“

Mai puţin de jumătate dintre locuitorii oraşului nu aruncă deşeurile în europubele, deşi  colectarea selectivă a început în 2007. Zălăuanii nu s-au deprins cu depozitarea selectivă a deşeurilor rezultate din activităţile gospodăreşti şi aruncă în continuare gunoaiele „la grămadă”

„Satul Sălăjean” în Caiete Silvane

„Satul Sălăjean” în Caiete Silvane

Pentru al treilea an consecutiv, revista de cultură „Caiete Silvane” a editat un supliment dedicat manifestării „Satul Sălăjean”, care va avea loc în 5 septembrie la Complexul Arheologic Porolissum.  Pe lângă articole, suplimentul mai conţine imagini reprezentative din lumea satului sălăjean tradiţional.

Sălaj: Finală de pescuit la Vârşolţ

Sălaj: Finală de pescuit la Vârşolţ

Lacul de acumulare de la Vârşolţ va găzdui în acest week – end finala naţională a campionatului de pescuit, pe echipe. Până acum şi-au anunţat participarea 10 echipe din partea Asociaţiilor Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din ţară.

Sănătate cu pipeta pentru pacienţii sălăjeni

Sănătate cu pipeta pentru pacienţii sălăjeni

Rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii august nu a adus în Sălaj niciun ban pentru funcţionarea spitalelor. Sălăjenii vor fi nevoiţi în continuare să cumpere medicamente sau materiale sanitare în momentul în care ajung la spital. S-au alocat numai sumele necesare pentru plata datoriilor faţă de furnizori pe care le-au acumulat spitalele.

Preşedintele PSD reales cu o largă majoritate, Liviu Dragnea, are toate motivele să fie supărat. A cîştigat alegerile şi la partid şi pe ţară, neîndoielnic, în ciuda unei largi coaliţii contra lui, care nu s-a sfiit să sfideze legea protecţiei datelor personale şi alte legi de bun simţ (mandate de siguranţă naţională pentru agenţii din Teleorman!) doar-doar or reuşi să îl doboare.

acum 3 zile · comentarii (0)

Şi era miez de zi, şi mai era şi miez de noapte, iar noi ne hăhăiam ca proştii, că, de, eram copii de provincie, din familii cu frica lui Dumnezeu, iar el spunea cuvintele alea, în direct, pe radio. Asta până să ne cuprindă vocea aia nepământeană ca-ntr-un cocon, până se ne hipnotizeze mintea aia sclipitoare şi să ne deschidă ochii şi visurile.

acum 3 zile · comentarii (10)

Când un personaj ca Sebastian Ghiţă plânge după acea mlaştină din care încă nu am ieşit cu totul, eu cred că un jurnalist nu trebuie să-i ofere batista lui, aşa cum a făcut Ion Cristoiu, ci să-şi respecte profesia.

acum 5 zile · comentarii (33)

Cine a urmărit, fie şi numai fragmentar, fie chiar şi pe sărite, ce s-a întâmplat în urmă cu mai puţin de două săptămâni la Congresul Extraordinar al PSD, cine a observat stilul mafiot în care a fost pregătit acesta, chipul total nedemocratic în care i s-au desfăşurat lucrările, nu putea să nu fie şocat, printre altele, de tratamentul pe care preşedintele Liviu Dragnea i l-a rezervat doamnei Ecaterina Andronescu.

acum 4 zile · comentarii (15)

Un neam năcăjit, inerţie, ignoranţă, indiferenţă. Să fie o definiţie?! Sau doar o stare puternic instalată. Sursă majoră pentru dinamica vieţii curente. Publică şi privată. Probabil principală, în ansamblul mecanismelor care acoperă o realitate socială pe cât de acaparatoare pe atât de toxică pentru o „respiraţie“ firească, vie, productivă la efort.

acum 4 zile · comentarii (13)

„Ruşii din Moldova au suferit ruşinea de a fi numiţi minoritate naţională“, scria referindu-se la evenimentele din anii 1990-1991 Anatoli Cerniaiev, consilierul de politică externă al lui Mihail Gorbaciov. Aceasta este fraza cheie pentru înţelegerea dezbaterilor identitare din Republica Moldova care au ajuns de ceva vreme la concluzia că este nevoie să fie edificată o „naţiune civică moldovenească“.

acum 4 zile · comentarii (36)

Ceremonie solemnă la primăria din Châtillon, un oraş din regiunea pariziană. Primarul oraşului, cu eşarfa tricoloră la piept şi cu un creion în mână, cântă Marseilleza. În jurul lui, în cerc, ţinându-se de mână, elevii clasei a doua a  uneia din şcolile oraşului. În fundul sălii de şedinţe, Nataniel, proprietarul creionului, stă pitulat sub două scaune, face grimase şi işi acoperă cum poate urechile.

acum 5 zile · comentarii (0)

Marţi, 27 martie 2018, la Hotel Capitol, în Bucureşti, va avea loc o recepţie dedicată aniversării împlinirii unui veac de la unirea Basarabiei cu România, o acţiune iniţiată de Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică. 70 de conaţionali, seniori militari, experţi în securitate internaţională şi jurnalişti vor fi prezenţi la acest eveniment.

acum 3 zile · comentarii (10)

L-am întâlnit prima dată pe Paulo Coelho pe un raft la librăria Dalles. „Alchimistul“. Erau mii de cărţi acolo. Aş fi stat zile întregi în librărie, descoperind carte după carte, etajeră după etajeră. Alchimistul era o carte portocalie. Am văzut-o. Am deschis-o. Era scrisă aerisit. Mi-a plăcut. „O lectură uşoară“, mi-am zis.

acum 4 zile · comentarii (2)

Excelenţa sa, ambasadorul statului Qatar în România, Abdulla Nasser A. Alhemaidi, a avut amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări despre relaţiile statului său cu România, cum vede dezvoltarea relaţiilor româno-qatareze şi care sunt în opinia domniei sale principalele direcţii de dezvoltare.

acum 5 zile · comentarii (0)

Am mai scris despre discursul lui Dragnea la recentul Congres, surprinzător de exact în privinţa educaţiei. Iată ce spune Liviu Dragnea: „România are nevoie disperată să recupereze cele aproape trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat. Nu trebuie să ocolim realitatea şi nici să ne lăsăm păcăliţi de declaraţiile politice“.

acum 5 zile · comentarii (7)

INTERVIU EXCLUSIV / România poate să devină în următorii ani unul dintre cei mai importanţi producători de gaze naturale din Uniunea Europeană. Pe lângă proiectele tehnice de infrastructură şi legile aflate în dezbatere în Parlament şi care vor influenţa piaţa de gaze naturale, guvernanţii trebuie să configureze şi o strategie coerentă pentru ca ţara noastră să beneficieze din plin de avantajele investiţiei OMV-Petrom şi Exxon în Marea Neagră.

acum 5 zile · comentarii (15)

În rândurile de faţă, o să expun o părere strict personală. Nu vreau să mi se dea dreptate, accept orice tip de critică, fiindcă văd că este la modă ca atunci când spui ceva ce are şanse în a se îndeplini, eşti, mai pe româneşte, „luat la mişto”, mai ales dacă nu te afli, în permanenţă, într-un studio radio-tv, la ore de maximă audienţă, ori nu figurezi în prima linie de promovare a unei publicaţii on-line.

acum 5 zile · comentarii (36)
Postari Recente