O zi la "Pescăria Bretonilor"

O zi la

Amatorii de pescuit dar şi de relaxare în aer liber pot alege ca destinaţie de weekend "Pescăria Bretonilor" de la intrarea în Bodia, comuna sălăjeană Buciumi. Aici vă puteţi întreţine pasiunea pentru pescuit la malul lacului, într-un cadru natural deosebit.

"Nişte ţărani" gătesc la Cluj

În perioada 10 -12 septembrie se desfăşoară al Cluj- Napoca, în parcarea de la Polus Center, o nouă ediţie a Campionatului internaţional de gătit în aer liber. Echipa sălăjeană "Nişte ţărani", câştigătoarea de anul trecut, participă la concurs cu bunătăţi culinare menite să încânte orice juriu degustător.

Cinci autobuze noi pentru transportul public din Zalău

 Cinci autobuze noi pentru transportul public din Zalău

Parcul auto al operatorului de transport public se va mări săptămâna viitoare cu încă cinci autobuze noi, marca Mercedes, modelul BMC Procity. Achiziţia a fost făcută de Primăria Municipiului Zalău. Cetăţenii se vor putea bucura de ele, în următoarele zile, când, însă, se ma majora şi biletul de călătorie la 4 lei.

Plafarul, tot mai căutat de pacienţii zălăuani

Plafarul, tot mai căutat de pacienţii zălăuani

Magazinele naturiste au răsărit la Zalău ca ciupercile după ploaie, însă medicii nu sunt de acord cu tratamentele „după ureche”. Ele oferă clienţilor suplimente naturale, preparate din plante, fără efecte secundare sau contraindicaţii. Practic, se oferă soluţii pentru tratarea tuturor afecţiunilor, cu sau fără avizul medicului. 

Profesorii sălăjeni îşi cer în instanţă banii de vacanţă

Profesorii sălăjeni îşi cer în instanţă banii de vacanţă

Aproximativ 3.800 de profesori din Sălăj dau în judecată Ministerul Educaţiei pentru a-şi primi banii tăiaţi ilegal, spun ei, din indemnizaţia de concediu. Profesorii spun că diminuarea cu 25 la sută a salariilor, inclusiv pe durata vacanţei, este ilegală şi au decis să acţioneze în instanţă Ministerul Educaţiei pentru recuperarea sumelor, cuprinse între 400 şi 2.000 de lei pentru cele două luni de vacanţă.

Băile Bizuşa: tratament şi relaxare

Băile Bizuşa: tratament şi relaxare

Pe Valea Someşului, în comuna Ileanda, se află staţiunea balneoclimaterică Băile Bizuşa, în localitatea cu acelaşi nume. Zona a este înţesată cu ape minerale sulfuroase, foarte bune  pentru tratarea afecţiunilor aparatului locomator, reumatismale, afecţiuni ginecologice, boli ale sistemului digestiv şi ale sistemului nervos periferic.

„Cojile” germanilor şi austriecilor, înmatriculate în Sălaj

„Cojile” germanilor şi austriecilor, înmatriculate în Sălaj

În judeţ, numărul maşinilor second hand înscrise în circulaţie creşte de la lună la lună. Faţă de perioada similară a anului trecut, s-au înmatriculat cu 600 de maşini mai mult. Criza nu i-a oprit pe sălăjeni să cumpere maşini. Spre deosebire de evoluţia negativă a înmatriculărilor în ţară, în Sălaj s-au înscris mai multe maşini în circulaţie în 2010 decât în 2009. 

24 sălăjeni "arşi" la buzunare

24 sălăjeni

În cursul săptămânii trecute, agenţii Poliţiei Comunitare au sancţionat 24 de cetăţeni pentru nerespectarea regulilor de curăţenie şi ordine publică în municipiu. Valoarea totală a sancţiunilor este de 2400 lei.

Nefericită caracterizarea lui Liviu Dragnea referitoare la doi foşti premieri. I-a făcut şobolani, dând întregului partid senzaţia că este conştient că PSD a început să „ia apă”.  Se referea la Victor Ponta şi Mihai Tudose. Asta după ce se înregistrează deja un val de migrări de la PSD spre partidul Pro România condus de Ponta.

acum 3 zile · comentarii (30)

Debandada tot mai accentuată a vieţii politice din România, o stare de fapt parcă tot mai asemănătoare cu aceea specifică primilor ani de după Revoluţie, dar şi apetitul din ce în ce mai redus pentru reflecţie politică al publicului şi, implicit, al presei, au făcut să treacă aproape neobservate descoperirea şi publicarea unui document politic de maximă importanţă

acum 3 zile · comentarii (10)

În loc să fie întărită, curăţată de corupţie, obiectivă şi pusă în slujba tuturor cetăţenilor, Justiţia zilelor noastre pare tot mai slabă, în slujba celor care o legiferează, o controlează şi o aplică. Este percepţia pe care o au tot  mai mulţi oameni. Efectele, consecinţele a ceea ce se întâmplă în această zonă esenţială pentru statul de drept se văd, se simt. Credibilitatea Justiţiei este la cote din ce în ce mai scăzute.

acum 4 zile · comentarii (6)

Dragă cititorule, cuvântul Democraţie vine din limba greacă şi înseamnă „puterea poporului“. Într-un sistem democratic, poporul îşi alege o serie de reprezentanţi care să administreze treburile statului – aşa cum am discutat şi în articolele anterioare. Este un contract social calibrat cu atenţie între popor şi cei aleşi să îl reprezinte.

acum 4 zile · comentarii (3)

Pentru guvernanţii români este mai comod să băltească în cartierul rău-famat al Uniunii Europene format din statele anti-europene decât să îşi dorească să ne mute în clubul select al zonei euro. La cum se mişcă lucrurile în România, moneda unică începe să devină un vis interzis. De ce este o veste proastă pentru noi acest lucru?

acum 4 zile · comentarii (18)

Acordul nuclear iranian, mutarea ambasadei SUA la Ierusalim sau situaţia din Siria au ţinut capul de afiş privind principalele evenimente petrecute în Orientul Mijlociu, o regiune însă marcată de multe alte crize, unele dintre ele cel puţin la fel de complexe precum cele enumerate anterior, aşa cum este cazul crizei din Yemen.

acum 4 zile · comentarii (1)

Sesizarea penală pe care Ludovic Orban a făcut-o cu privire la mutarea ambasadei din Israel a avut, până acum, un singur efect palpabil: o reacţie total disproporţionată a celor din PSD-ALDE, mergând chiar până la aluzii privind suspendarea preşedintelui. Păi, dacă sesizarea este o tâmpenie, aşa cum zic Drangea şi Tăriceanu, de ce să te sperii atât?

acum 4 zile · comentarii (98)

Pentru o companie, pixul este unul dintre cei mai mari duşmani. De ce? Pentru că oamenii tind să îl folosească în activitatea lor recurentă. Şi ce dacă îl folosesc? Dacă folosesc pixul, atunci informaţia respectivă este nestructurată. Dacă este nestructurată, atunci nu se poate folosi mai departe, nu se poate caută prin ea. Cineva trebuie să piardă timpul din nou să o digitalizeze. Iar asta înseamnă lipsă de eficienţă şi bani pierduţi.

acum 4 zile · comentarii (10)

Mare scandal, mare, că de ce se dau achitări în justiţie. Aţi vrea o justiţie în care toată lumea să fie condamnată? Eu nu. Începerea unei cercetări penale se face atunci când există suspiciuni rezonabile. Care se pot confirma pe parcursul cercetării, sau nu. De asta există în lege NUP (neînceperea urmăririi penale) sau SUP (suspendarea urmăririi penale).

acum 4 zile · comentarii (20)
Postari Recente