Spuma învăţământului sălăjean, premiată de Consiliul Judeţean. Olimpicii naţionali şi internaţionali şi profesorii care i-au pregătit au primit premii de peste 26.000 de lei 0

62 de elevi premiaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare, dar şi la competiţiile sportive au fost  recompensaţi pentru performanţa lor, alături de profesorii şi antrenorii care i-au pregătit, în cadrul Galei Olimpicilor, eveniment organizat în fiecare an cu ocazia Zilelor Învăţământului Sălăjean.

Spuma învăţământului sălăjean, premiată de Consiliul Judeţean. Olimpicii naţionali şi internaţionali şi profesorii care i-au pregătit au primit premii de peste 26.000 de lei Vezi comentarii 0

Un doctor în genetică a lăsat cercetarea pentru a face agricultură. Astăzi are o afacere de mare succes

Un doctor în genetică a lăsat cercetarea pentru a face agricultură. Astăzi are o afacere de mare succes

În urmă cu 14 ani, a lăsat viaţa de oraş şi munca în cercetare, şi-a luat soţia şi cei zece copii şi i-a adus în Sălaj, la Hida, un loc cu care nu avuse nimic în comun până atunci. Şi-a cumpărat o casă mare şi şase ari de teren şi a pornit ceea ce este astăzi una dintre cele mai bine cotate pepiniere de căpşuni şi arbuşti fructiferi din ţară.

Începând cu ziua de duminica, 15 noiembrie, România are o nouă propunere de cabinet, o varianta tehnocrata, echipa urmand a fi aprobată, fara probleme, de către Parlament în zilele următoare. Însă, dincolo de aventurile viitorul cabinet, de speranţele şi dezamăgirile pe care le poate avea sau aduce, rămâne o chestiune importantă de rezolvat.

acum 12 zile · comentarii (6)

La aproape 100 de ani de la Proclamaţia de la Alba Iulia, care promitea drepturi egale tuturor minorităţilor etnice, şi după ce România şi-a ales un preşedinte minoritar, ţara noastră este departe de a fi asigurat aceste drepturi tuturor cetăţenilor săi. Exempli gratia: cazul doamnei Liszkay Piroska, căreia, după ce statul comunist român a privat-o de accesul la educaţie, acelaşi stat, prin Tribunalul Oradea, îi refuză dreptul la limba maternă!

acum 12 zile · comentarii (15)

M-am bucurat să văd că Schitul Românesc Prodromu de pe Muntele Athos a găsit de cuviinţă să adreseze poporului nostru un mesaj „de folos“, în atmosfera tensionată provocată de tragedia de la clubul „Colectiv“. M-am bucurat mai întîi pentru că Biserica se dovedeşte, prin acest gest, atentă la imediat, la dramele zilnice ale comunităţii, la sănătatea sufletească a oamenilor pe care îi păstoreşte.

acum 13 zile · comentarii (117)

Masacrul de la Paris a îndoliat, dar nu a îngenunchiat civilizaţia europeană. Atentatele teroriste produse vineri seara în capitala Franţei reprezintă un punct de cotitură atât pentru establishment-ul european, cât şi pentru lumea musulmană. Cu toţii trebuie să tragem învăţăminte, ca să nu ne mai săpăm unii altora morminte.

acum 13 zile · comentarii (10)

Nominalizarea unui medic abia ieşit de pe băncile şcolii, cineva care nu a gustat din „salamul cu soia“ al sistemului sanitar autohton, urmată de grabnica sa înlăturare arată dificultatea pe care o au comunitatea medicală şi sistemul politic ca, în al doisprezecelea ceas, să genereze speranţă printr-o propunere care să fie dincolo de suspiciune sau deriziune.

acum 13 zile · comentarii (4)

Regionalizarea şi descentralizarea, modernizarea şi creşterea procentului din PIB alocat sănătăţii sunt cele două proiecte de ţară, a căror responsabilitate a fost acordată clujenilor  Vasile Dâncu, profesor, sociolog şi fost ministru al Informaţiilor Publice şi Patriciu Achimaş-Cadariu, doctor, în prezent director al Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”.

acum 13 zile · comentarii (3)

După atentatele teribile de la Paris, se instalează uşor uşor o concordie în jurul vorbelor goale. Să fim uniţi, să fim puternici, să continuăm, etc. În fundal se acreditează idea, falsă, că atacurile, ca şi cele dinaintea lor, sunt o actiune fatalistă. Cumva, nimeni nu e de vină. Rămâne doar să le asteptăm, solidari, pe următoarele.

acum 13 zile · comentarii (10)

”Vrancea pe diagonală” nu reprezintă orice fel de carte. ”Vrancea pe diagonală” reprezintă o radiografie subiectivă a vieţii politico-sociale, nu neapărat prin ochii scriitorului sau a cetăţeanului, ci mai ales din postura unui fost ”jucător” pe scena politică, actual analist juridic, cu ochii critici de matematician şi ”despicător de fire” la rece, absolut fără sentimentul vinovăţiei că ar putea jigni pe cineva.

acum 13 zile · comentarii (9)

Lansari de carte, scriitori care ofera autografe, elita culturala la tot pasul, ateliere dedicate copiilor, tombole si premii, edituri cu oferte speciale, carti si reviste pentru toate gustrile si exigentele, la care se adauga uneori disconfortul unei aglomeratii de mall. Plusurile par sa depaseasca minusurile...Du-ti copilul la Targul de Carte!

acum 13 zile · comentarii (0)

15 noiembrie 1987, Braşov  nu a fost „o zi obişnuită. A fost o zi care nu se uită”, o zi în care muncitorii de la Uzina de Autocamioane „Steagul Roşu” s-au manifestat în stradă, scandând  „Libertate!”, „Vrem pâine!”, „Jos Ceauşescu!”. A fost ziua când s-a auzit cântându-se  „Deşteaptă-te române!”, imn interzis, de altfel, de regimul comunist.

acum 13 zile · comentarii (0)
Postari Recente