7 reguli de circulaţie pe care trebuie să le ştie orice copil

7 reguli de circulaţie pe care trebuie să le ştie orice copil

Orice copil trebuie să cunoască un set minim de reguli de circulaţie care au ca scop protejarea vieţii. Atât părinţii, cât şi cadrele didactice trebuie să le explice micuţilor cât de important este să respecte aceste reguli, pentru a fi în siguranţă atunci când traversează strada, se joacă în faţa blocului ori circulă cu bicicleta.

Studentul român premiat de Institutul Regal al Arhitecţilor Britanici

Studentul român premiat de Institutul Regal al Arhitecţilor Britanici

George Pop (21 de ani) a ales să studieze arhitectura în Marea Britanie, iar decizia i-a adus nu numai numeroase recompense academice, ci şi o înţelegere mai amplă a noilor tendinţe din acest domeniu. „Am fost interesat de arhitectura radicală, multidisciplinară. Am făcut cercetare în robotică şi forme biologice în corelaţie cu teorii filosofice dezvoltate pe tema fetusului“, explică tânărul despre tehnologiile viitorului

Asistenta medicală premiată de englezi pentru că schimbă mentalităţi în sistemul sanitar românesc. E expertă în lupta cu infecţiile din spitale

Asistenta medicală premiată de englezi pentru că schimbă mentalităţi în sistemul sanitar românesc. E expertă în lupta cu infecţiile din spitale

Director de îngrijiri medicale al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, 48 de ani, a fost desemnată "Practicianul anului 2017", de către Infection Prevention Society (IPS), societatea de prevenire a infecţiilor din Marea Britanie, în cadrul conferinţei anuale ce a avut loc în 18-20 septembrie, în Manchester.

Ce înseamnă pentru viitorul Europei rezultatele alegerilor germane? Deşi a răsărit soarele pe la ora patru după amiaza şi pe Spree şi în grădina mea, cu rîul şi vechile faţade înviind deodată, ca să arate miilor de alergători de maraton (şi milioanelor de alegători) deprimaţi de ploaia rece de mai devreme, că oraşul are rezerve de atracţie, fie şi la apus, alte ecouri, mult mai sinistre, au ajuns pînă la noi.

Vineri şi Sâmbătă, 22 şi 23 Septembrie, de la ora 22, 30, la Ateneul Român: Le Concert Spirituel au Temps de Louis XV; Corelli, Telemann, Rameau; Balkan: Miere şi sângeJordi Savall/ Le Concert des Nations/ Hesperion XXI/ Amira Medunjanin, Stoimenka Outchikova-Nedialkova, Aikaterini Papadopoulou, Gürsoy Dinçer, Tcha Limberger, Haïg Sarikouyoumdjian

Data de 24 septembrie 2017 este pentru Germania, data alegerilor generale, în urma cărora se va şti cine va fi noul om forte de la Berlin, pentru următorii ani. Cei doi competitori sunt actualul Cancelar, creştin-democrata Angela Merkel, care ţinteşte cel de-al patrulea mandat şi fostul Preşedinte al Parlamentului European, social-democratul Martin Schulz.

acum 2 zile · comentarii (7)

Înainte de '90, România lui Ceauşescu părea „un caz tipic de omor“ chiar şi pentru prizonierii „lagărului socialist“. Deja, în ţări vecine, Cehoslovacia, Ungaria şi mai ales Polonia, îndoiala faţă de viabilitatea istorică a comunismului ca formă de abordare a agendei naţionale şi, desigur, ca prezenţă regională şi internaţională intrase în carantină.

acum 2 zile · comentarii (1)

Până la vreo 31-32 de ani, adică până după Revoluţie, am trăit cu obsesia omnipotenţei Securităţii. Eram convins că telefonul îmi este ascultat zilnic, că, dacă mă aflam într-un grup mai mare de trei persoane, cu siguranţă cel puţin una colaborează cu Cooperativa Ochiul şi Urechea, că respectiva cooperativă ar fi cea mai eficientă instituţie din România.

acum 2 zile · comentarii (6)

În ciuda presiunilor internaţionale, ignorând cererile venite de la americani, de la ţări mebre ale UE, din Turcia, din Iran, nesocotind decizia Curţii Constituţionale din Irak care a declarat referendumul ilegal, kurzii sunt decişi să iasă la vot pentru ceea ce ar putea fi decizia de a susţine apariţia unui stat kurd, independent şi suveran care să cuprindă teritoriul actual al Kurdistanului irakian, dar şi toate zonele populate de kurzi în Irak

acum 2 zile · comentarii (38)

Mark Zuckerberg, patronul-fondator al companiei, a făcut un anunţ care poate schimba, dacă nu fundamental, cel puţin în foarte mare parte, regulile după care se joacă acum campaniile electorale. A enumerat nouă măsuri pe care compania doreşte să le implementeze pentru a împiedica statele de a folosi Facebook pentru a interveni în procesele electorale ale altor ţări.

acum 3 zile · comentarii (30)

Greu de supraestimat lovitură dată de DNA plasând-o pe mâna dreaptă a lui Dragnea în calitate de suspect. Nu cred că procurorii s-ar fi hazardat într-o astfel de acţiune fără dovezi ultra sigure. Altfel, bomba li s-ar fi întors în cap exact acum, când Inspecţia Judiciară se pregăteşte să lovească în activitatea DNA.

acum 3 zile · comentarii (28)

Prezint mai jos ultima parte din capitolul despre căsătorie din eseul lui C.S. Lewis, „Mere Christianity”. Lewis realizează aici o sinteză a viziunii creştine asupra căsătoriei; această sinteză realizată pentru BBC nu este nici limitată confesional (la anglicanism), nici specifică Evului Mediu sau Renaşterii.

acum 3 zile · comentarii (4)

UDMR trece pe tăcute prin Parlamentul României o lege prin care va bloca absolut orice proiect de reorganizare administrativă, inclusiv crearea regiunilor, iar limba maghiară, dar şi limba rromani, vor deveni limbi oficiale în România. Dragnea, PSD şi ALDE vând ţara pe mâna UDMR-ului pentru a nu pierde guvernarea. Nimeni dintre parlamentari nu a citit cu atenţie legea propusă de UDMR şi nu a văzut capcanele ei.

acum 3 zile · comentarii (90)

Duminică au loc alegeri generale în Germania. Cineva ar spune alegeri fără istoric, odată ce sondajele arată rezultate ce menţin stabilitatea postului Cancelarului Angela Merkel, dar şi, cel mai probabil, pe cea a Ministrului Finanţelor, cel mai important ministru în Germania.

acum 4 zile · comentarii (13)
Postari Recente