Un tânăr de 19 ani, "specializat" în violarea femeilor în vârstă, a încercat să se spânzure. Violatorul recidivist a fost salvat de un poliţist

Un tânăr de 19 ani din localitatea sălăjeană Zalnoc, autorul mai multor violuri asupra unor femeie în vârstă din sat, a sunat la 112 pentru a se preda. Până la sosirea poliţiştilor, tânărul şi-a pus frânghia la gât şi s-a spânzurat într-o anexă a casei bunicii sale, împreună cu care locuia. Poliţistul care a ajuns la faţa locului a tăiat imediat frânghia, violatorul revenindu-şi în câteva minute.

Traseu de vacanţă pe două roţi, în Sălaj. Cum să-ţi încarci bateriile în miezul verii pe un tărâm fermecător

O bicicletă bună, cască de protecţie şi dorinţa de a simţi aerul cald de vară, dar spălat de ploile din ultimele zile. E tot ce ai nevoie pentru a porni într-o aventură pe două roţi pe drumurile pitoreşti ale Sălajului. „Adevărul“ vă prezintă, în cadrul Campaniei „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, un colţ de rai prin care pasionaţii de pedalat se pot plimba în voie.

FOTO Expediţie high-tech: doi alpinişti realizează jurnalul foto-video al ascensiunii pe Vârful Lenin din Pamir

Doi tineri alpinişti, unul din Sălaj, altul din Bistriţa-Năsăud, pornesc la sfârşitul acestei săptămâni în cea mai importantă expediţie din viaţa lor de până acum. Ei vor escalada Vârful Lenin din Munţii Pamir, cu o altitudine de 7.134 de metri, urmând să marcheze fiecare etapă din aventura lor cu imagini foto şi video ce vor fi postate în timp real pe un jurnal de expediţie online.

Zilele acestea lumea stă pe numeroase butoaie cu pulbere. Personal, e prima oară când asist (neputincioasă… ohhh! Ce sentiment frustrant!) la baia de sânge şi la ploaia de cadavre care cade din cer pe pământ şi de pe pământ în pământ. Copii, tineri, bătrâni, albi sau negri, creştini, musulmani, evrei, malaxorul morţii s-a pus în mişcare şi înghite tot ce-i iese în cale. Undeva din pustie, se aude glasul Botezătorului…

acum 7 zile · comentarii (9)

John Kerry ne-a spus adevărul când spera că nu îl aude nimeni, confesându-se unui consilier cu privire la invazia israeliană în Gaza: „E pe dracu` o operaţiune precisă!” De fapt, toţi liderii lumii par să ne considere, pe toţi, o populaţie de nevertebrate, de vreme ce primim poveşti nemuritoare zi de zi, ipocrizia globală ajungând la proporţii neverosimile.

acum 7 zile · comentarii (23)

Anul 2013 a fost unul foarte interesat, sub aspectul oferirii de indicii pentru un viitor mai clar al statelor şi cetăţenilor. Majoritatea problemelor ce au izbucnit cu forţă în 2014 sunt efectul direct nu doar al vechilor greşeli – înfăptuite acum mai mulţi ani, uneori fiind vorba de chiar sute de ani – ci mai ales a erorilor grave realizate în 2013.

acum 7 zile · comentarii (0)

În opinia locotenent-colonelului Ralph Peters, fost ofiţer american de informaţii, care a lucrat în Germania, actuala geografie politică a Orientului Mijlociu nu permite pacea. Peters susţinea, în 2006, că la originea mişcărilor insurgente din zonă se afla harta nedreaptă, trasată în secolul trecut de Imperiul britanic şi Franţa colonială.

acum 7 zile · comentarii (12)

Vă ofer un portret al românului la volan. Nu am să folosesc metafore despre cum condusul maşinii sugerează şi independenţa individului, şi societatea ea însăşi, în imaginea individului. Vreau numai să vă arăt trei trăsături evidente într-un accident: Neruşinarea, urâţenia gratuită şi corupţia aşa cum există ele în mediul banal, cotidian, fără mize şi fără interes mediatic naţional.

acum 7 zile · comentarii (31)

Pe 23 august 1939 Germania şi Rusia semnau un Pact de Neagresiune ce conţinea o anexă secretă cu împărţirea lumii. Toată comunitatea internaţională a criticat ulterior această înţelegere, iar istoricii au cercetat-o şi condamnat-o. Iată că la mai bine de jumătate de secol de la această odioasă înţelegere, istoria se repetă şi întreaga comunitate europeană asistă pasivă la realităţile internaţionale actuale.

acum 7 zile · comentarii (7)

Europa Occidentală pare să fi asimilat România cu tot cu apucăturile ei regretabile. Bunăoară, furatul căciulii. De ani buni, ţările vest-europene se prefac că Rusia a devenit un partener democratic acceptabil, în schimbul „favorurilor” economice cu care liderul de la Kremlin îi cadoriseşte. Sau doar îi momeşte, după caz.

acum 8 zile · comentarii (30)