Adevărul despre produsul exclusivist românesc, criticat dur de tabloidul britanic Daily Mail: de ce costă 365 de euro borcanul de dulceaţă sau de miere | printul charles

Adevărul despre produsul exclusivist românesc, criticat dur de tabloidul britanic Daily Mail: de ce costă 365 de euro borcanul de dulceaţă sau de miere

Publicaţia britanică Daily Mail arăta, zilele trecute, cu degetul, către o femeie din Viscri care ar vinde borcanul de gem cu 365 de euro după ce Prinţul Charles i-ar fi apreciat produsul. Jurnaliştii britanici au ”ratat” mierea din Sălaj, care se vinde la acelaşi preţ. Ambele produse ajung la această valoare cât de poate de justificat.

Cătălin Ţurcaş, tânărul de la Cambridge care i-a scris lui Iohannis să aibă grijă de ţară, vânat de arabi să le pregătească geniile la matematică

Cătălin Ţurcaş, tânărul de la Cambridge care i-a scris lui Iohannis să aibă grijă de ţară, vânat de arabi să le pregătească geniile la matematică

La 22 de ani, Cătălin Ţurcaş are deja în spate experienţe la care mulţi nici nu visează. Pasionat de matematică, i-a antrenat pe olimpicii din Arabia Saudită şi a primit deja o ofertă de doctorat în Anglia. Cătălin a fost foarte mediatizat în România, după alegerile prezidenţiale de luna trecută, când i-a trimis o scrisoare preşedintelui ales Klaus Iohannis.

Olandez cu afaceri în Sălaj, arestat pentru trafic de fiinţe umane. El obligase mai multe românce să se prostitueze în Olanda

Olandez cu afaceri în Sălaj, arestat pentru trafic de fiinţe umane. El obligase mai multe românce să se prostitueze în Olanda

Herman Wessels, un olandez în vârstă de 48 de ani care avea în Sălaj afaceri cu produse second-hand, a fost arestat provizoriu pentru 15 zile, după ce instanţele olandeze au emis pe numele său un mandat de arestare pentru trafic de fiinţe umane. Mai mult, autorităţile germane îl căutau de şase ani pentru o condamnare de 3 ani şi 10 luni de închisoare.

Se inversează „exodul creierelor“? Planurile unor „minţi de aur“ ale României: vor să studieze cât mai mult în Anglia, dar să se întoarcă acasă

Se inversează „exodul creierelor“? Planurile unor „minţi de aur“ ale României: vor să studieze cât mai mult în Anglia, dar să se întoarcă acasă

La prima vedere, par nişte puşti obişnuiţi, cu preocupări şi visuri comune. Când încep să vorbească despre ceea ce fac, nimic nu mai pare comun ci, mai degrabă, desprins dintr-o lume despre care cei mai mulţi dintre noi doar am auzit: lumea elitei ştiinţifice, în care constatăm cu bucurie că românii sunt bine reprezentaţi.

Articolul „Russian Money Suspected Behind Fracking Protests”, semnat de Andrew Higgins, şi apărut în ediţia online a cotidianul The New York Times din 30 noiembrie 2014, a stârnit ceva vâlvă în România, fiind preluat de o mare parte a presei mainstream de la noi.

acum 11 zile · comentarii (36)

În urmă cu aproape doi ani, atunci când scriam cronica spectacolului cu piesa Hedda Gabler, montat de Andrei Şerban la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, îmi începeam comentariul cu o observaţie a regretatului poet Marius Robescu. Un poet ce a practicat într-o vreme critica de teatru, relevant în acest sens fiind volumul Autori şi spectacole, publicat la editura Eminescu.

acum 11 zile · comentarii (0)

Natural, artificial sau decorativ, bradul este elementul definitoriu al amenajărilor de Crăciun. Simbol al naşterii Domnului, al bucuriei şi al descoperirii, el este prezent în memoria şi în amintirile noastre încă de copii. Tradiţia trebuie să meargă mai departe, aşa că n-ar strica să vedem câteva moduri în care ne putem împodobi bradul în acest an.

acum 11 zile · comentarii (7)

Basmele româneşti sunt o inepuizabilă sursă de inspiraţie, mai ales când se inoculează ideea că Voronin ar fi un Michiduţă al politicii moldoveneşti. Adică suntem tentaţi să credem că nu este „dracul” chiar atât de negru încât să nu poată fi păcălit (alias cooptat la guvernare), mai ales că nu ajung voturi pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova. Dar această opţiune e una prin omisiune.

acum 11 zile · comentarii (3)

Vă recomand din nou să vedeţi Paddington, dacă vă plac fanteziile amuzante care sunt la modă în vremea noastră. Este lipsit de lucruri urâte şi dă speranţe oamenilor care vor să creadă că amuzamentul şi plăcerea sunt calea către fericire. Este, pe scurt, un film pentru familiile care dau un centru clasei de mijloc în orice democraţie liberală.

acum 11 zile · comentarii (0)

Acum două săptămîni, am scris aici despre umilirea Bisericii de către şefii locali din PSD. Înregistrările apărute în campania electorală cu baronul roşu de Satu-Mare, care trimitea literalmente la dracu’ pe preoţii şi preotesele care nu-i aduceau voturi pentru Ponta, m-au durut, m-au ofensat, m-au revoltat. Pare-se că pe mine mai mult decît pe înalţii ierarhi BOR.

acum 11 zile · comentarii (29)

Uneori, mi-e ruşine de hărniciile mele săptămînale. Mă las absorbit prea uşor de „urgenţe” gazetăreşti, de imediatul politic, de isprăvile unor inşi de mîna a doua şi a treia, despre care mîine nu se va mai vorbi şi de a căror „românitate” nu sunt deloc mîndru. E o boală generală de altfel. Suntem asfixiaţi cu toţii de contingenţe, de pasiuni provinciale, de dezbateri meschine.

acum 11 zile · comentarii (125)

Criza economică şi socială nu a avantajat deloc social-democraţia europeană. Dimpotrivă, i-a accentuat vulnerabilităţile, aruncând stânga moderată într-o gravă criză de identitate. Rezultatele confirmă impresia de confuzie ideologică şi de acţiune inadecvată. Derapajele populist-autoritariste din România şi Bulgaria şi arestarea ex-premierului portughez Jose Socrates sunt cele mai recente tuşe ale tabloului acestei fundături dezolante.

acum 12 zile · comentarii (4)

Anul acesta, plin de cele mai spectaculoase şi surprinzătoare evoluţii, încă nu s-a încheiat. DNA a preluat ancheta privind votul din afara ţării. Asta ar putea însemna că investigaţia va fi mai incisivă şi că ar putea avea şi consecinţe politice. Deocamdată e vorba de o anchetă in rem, adică privitoare la fapte şi nu la persoane.

acum 12 zile · comentarii (32)

Se continuă schimbarea de paradigmă în discuţiile cu experţii creditorilor internaţionali. România are câştiguri de reputaţie şi credibilitate ce îi permit negocierea unei consolidări fiscale calitative, stimuli pentru creştere economică şi consolidarea plasei de siguranţă socială refacută cu greu în ultimii ani.

acum 12 zile · comentarii (10)

În ultimii ani petrecuţi pe Sfânta Elena, Napoleon ar fi spus celor apropiaţi că nici Iisus nu ar fi devenit Mântuitorul dacă nu ar fi murit pe cruce. Deşi era evident că Napoleon nu dorea decât să alăture destinul său de cel al lui Hristos, putem să înţelegem că se întâmplă ceva care determină apariţia unui curent politic, literar, unei ideologii etc.

acum 12 zile · comentarii (9)

Lawrence Devlin a fost şeful Staţiei CIA din Congo între 1960 şi 1967. Autorizat de Centru să desfăşoare în Congo o Operaţiune clandestină, vizând eliminarea politică şi fizică a lui Patrice Lumumba, premierul ales la primul scrutin parlamentar de după dobândirea Independenţei, Larry Devlin îşi va publica memoriile în 2007, la PublicAffair sub titlul „Chief of Station, a MEMOIR of 1960-1967 (Şef de Staţie, un MEMORIU al anilor 1960-1967)“.

acum 12 zile · comentarii (17)

Nimeni, nici mediile politice, dar nici societatea civilă, nu pare să îşi fi găsit liniştea la trei săptămâni de la încheierea alegerilor prezidenţiale şi cu mai puţin de 14 zile înainte de preluarea funcţiei supreme în Stat de dl. Klaus Iohannis. Apucatul de treabă de care vorbea preşedintele ales la doar câteva ore după confirmarea victoriei încă mai aşteaptă.

acum 12 zile · comentarii (0)
Postari Recente