Am vrut iniţial să-mi pierd o zi din viaţă şi să urmăresc toate emisiunile electorale de la cel puţin trei posturi de ştiri. Totuşi, nimeni n-ar fi interesat de un articol lung despre minciunile de campanie. O să vă explic, însă, cum mecanismul comunicării politice este acelaşi, indiferent de emisiune sau politician, pornind de la o emisiune cu Victor Ponta.

acum 3 zile · comentarii (7)

Cetăţeni ai României, dragi rubedenii, prieteni şi duşmani, mă adresez vouă tuturor deopotrivă cu îndemnul să încetaţi să vă purtaţi ca nişte proşti parcă teleportaţi în timp, de parcă nu aţi avea nimic de-a face cu realitatea României de azi! Vă rog, încetaţi să umblaţi prin veac cu coada ridicată ca nişte nevinovate animale în călduri, că v-o luaţi şi ne-o luăm cu toţii! Încetaţi să cerşiţi dragostea, să vreţi să fiţi iubiţi!

acum 17 ore · comentarii (17)

„Cu sau fără votul meu, tot aia iese” - e genul de replică în spatele căreia se ascund mulţi dintre cei care nu se deranjează la urne. Fals! Pentru cine nu este convins că, de fapt, noncombatul la vot este ceea ce menţine clasa politică instalată după ’90 la putere, am extras câteva date statistice elocvente, pe care le puteţi verifica lesne, pe Google.

acum 19 ore · comentarii (114)

Domnul Viktor Orban, Prim Ministru al Ungariei şi cetăţeanul român Excelenţa Sa dl. Kelemn Hunor, titulatură ce i se cuvine, tehnic, ca fost vice prim-ministru al Guvernului României), ambii aflaţi pe terioriul naţional al ţării noastre, zic din nou că maghiarii din România nu au de ce să să sărbătorească ziua de 1 Decembrie.

acum 19 ore · comentarii (45)

„Nu merită să votez”. E o litanie greu de extirpat din mintea românului dezrădăcinat,  dar în mod iraţional hiperconectat, prin antenele de satelit şi decodoarele vândute între români, ca şi prin reţelele sociale, la spectacolul mediatic al corupţiei şi la vitriolul politic din campania electorală din ţară.

acum 19 ore · comentarii (25)

Ştiu că te-ai săturat să îi auzi pe toţi politrucii ca Dragnea, Ghiţă, Udrea, Ponta&co. debitând despre cum îţi vor salva ei ţie viaţa şi ţărişoara. Şi eu m-am săturat. Au mafioţii ăştia un dar de a ne năuci minţile, de a ne fura, de a ne prosti, de a ne hărţui, de a ne confisca fiecare clipă, fiecare dorinţă, încât e imposibil să nu ne cuprindă scârba.

acum 3 zile · comentarii (98)

Audienţele înregistrate marţi seara de Sinteza zilei, atunci când premierul Dacian Cioloş a avut bărbăţia de a se duce în mocirla de la Antena 3, nu sunt defel spectaculoase. Nu depăşesc cu mult media postului. Cam 3 puncte de rating. Uneori ceva mai mult. Oricum, Antena 3 a fost cel mai urmărit post de ştiri, devansând cu mult România tv. Fapt care, la prima vedere, oarecum intrigă, dacă iei în calcul activitatea frenetică de pe facebook.

acum 2 zile · comentarii (20)

În dimineaţa zilei de 7 decembrie 1916, bucureştenii s-au trezit sub ocupaţia unui inamic care, începând din august, aruncase în luptă toate resursele disponibile pentru a scoate România din război. Timp de aproape doi ani, Capitala avea să cunoască greutăţile teribile ale unei ocupaţii militare pe care nimeni nu o anticipase la intrarea ţării în conflictul mondial.

acum 2 zile · comentarii (15)

Au fost scoase de la naftalină clişee naţionaliste şi xenofobe care circulau prin anii ’90. Şi prind de minune în campania electorală. Din nou, străinii sunt de vină, vor să ne ia ţara pe sus, iar noi suntem nişte bieţi oameni oropsiţi de soartă. Faptul că ai noştri au furat de-au rupt nu deranjează. Căci „mândria de a fi român” e tolerantă cu furturile naţionale.

acum 20 ore · comentarii (43)

Este important să extragem din Raportul de 516 pagini cu rezultatele PISA 2015 cât mai multe evaluări care să ne permită să înţelegem etapa actuală din educaţia românească, comparativ cu alte state europene. Ne propunem să vedem cum au evoluat scorurile testelor PISA între 2009 şi 2015, pe ţări, şi cum stă România în această evoluţie.

acum 24 ore · comentarii (36)

Singurul eveniment cu adevărat notabil din această campanie electorală a fost o confruntare prin interpuşi: tentativa eşuată de linşaj orchestrată marţi seara de Antena 3 la adresa lui Dacian Cioloş. Un delegat al PSD-ALDE şi un delegat al PNL-USR şi-au disputat semnificaţiile profunde ale cuvântului „mocirlă”. De ce s-a ajuns aici?

acum 2 zile · comentarii (175)

Dincolo de scena unde se produc politicienii, există realitatea cu faptele sale, prezentată mult prea adesea în funcţie de conjuncturi, dorinţă de a menaja susceptibilităţile partenerilor strategici, obsesia de a respecta corectitudinea politică sau, pur şi simplu ignorată din lipsă de timp.

acum 2 zile · comentarii (7)
Postari Recente