Percheziţii DNA la Primăria Zalău. Procurorii verifică relaţia contractuală dintre municipalitate şi firma care are monopol pe dezinsecţia şi deratizarea oraşului 0

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013 - 2015. Printre locaţiile vizate de percheziţii se numără şi Primăria Municipiului Zalău.

Percheziţii DNA la Primăria Zalău. Procurorii verifică relaţia contractuală dintre municipalitate şi firma care are monopol pe dezinsecţia şi deratizarea oraşului Vezi comentarii 0

Trei staţii de epurare, modernizate cu 45 de milioane de lei

Trei staţii de epurare, modernizate cu 45 de milioane de lei

La Jibou, în judeţul Sălaj, a avut loc miercuri, 7 octombrie, recepţia lucrărilor de modernizarea a staţiei de epurare din Jibou. Staţia de la Jibou, alături de cele din Cehu Silvaniei şi Şimleu Silvaniei, a fost reabilitată şi extinsă printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare totală de peste 45 milioane de lei.

Un nene de vreo 50 de ani, cu faţa de om cu frică de Dumnezeu, a intrat în magazin cu o hârtie de 5 lei în mână. S-a îndreptat spre vânzător, i-a întins banii şi i-a zis: „O apă minerală la doi litri, vă rog“. Magazinul fiind cu autoservire, iar vânzătorul fiind o scârbă intergalactică faimoasă în tot cartierul pentru asta, am ştiut cu toţii că întâlnirea dintre cei doi e sortită dezastrului.

acum 8 zile · comentarii (39)

„Celor care afirmă în septembrie 2015 că statele din Golf nu ajută refugiaţii din Siria, le-aş recomanda o mai bună informare şi înţelepciune în formularea opiniilor. Face parte din politica externă a Statelor din Golf să urmărească evenimentele din lumea arabă şi să încerce atenuarea conflictelor şi eliminarea extremismului.”, este de părere Marcela Ganea, reprezentant local al agenţiei de presă a Emiratelor Arabe Unite.

acum 8 zile · comentarii (46)

Aşa după cum se putea lesne anticipa, moţiunea de cenzură depusă de marele şi, din păcate, tot mai inconsistentul PNL a fost un imens şi grotesc eşec. Nu trebuia să fii analist politic pentru a-i anticipa nereuşita. Ajungea doar să ştii operaţiuni matematice simple, aşa cum sunt adunarea şi scăderea şi să ai capacitatea de a realiza că actuala majoritate parlamentară e încă una sigură.

acum 8 zile · comentarii (13)

Evoluţia războiului civil din Siria seamănă mai degrabă cu desfăşurarea unui război tipic Evului Mediu, cu zone şi oraşe asediate, încercuiri, bătălii între grupări de militanţi reduse ca efectiv şi un număr de actori statali şi non-statali aflat în continuă schimbare.

acum 8 zile · comentarii (16)

Întreg discursul dlui Tăriceanu de la moţiunea de cenzură s-a vrut o demonstraţie a faptului că România nu e stat de drept. Să nu uităm faptul că dl Tăriceanu este autorul deja celebrului „bileţel roz”, în care spunea: „Dragă Traian, dacă ai ocazia să vorbeşti la parchet despre acest subiect?” (Cercetările pe care le făcea parchetul în legătură cu Dinu Patriciu)

acum 9 zile · comentarii (34)

După caz, echipa lui Messi ar continua să joace în La Liga sau ar trebui să-şi caute alt campionat. Întrebarea a fost pusă în recenta campanie electorală din Catalonia. Nu vă miraţi! Consultarea cetăţenilor, în cadrul alegerilor pentru Parlamentul regional, a fost transformată într-un soi de plebiscit, care urma să decidă dacă provincia se desprinde de Spania sau nu.

acum 9 zile · comentarii (13)

De curând s-a încheiat la Sibiu cea de-a şasea ediţie a Concursului Internaţional de Canto VOX ARTIS. O competiţie devenită tradiţională, reunind competitori din toată lumea, dornici de afirmare în faţa unui juriu pretenţios, ce le poate oferi oportunităţi de dezvoltare a carierei.

acum 9 zile · comentarii (0)

Bun găsit, domnule senator Ilieşiu! Poate vă reamintiţi, ne-am întâlnit azi pe holul redacţiei, imediat după intervenţia dumneavoastră la emisiunea de la Adevărul Live. Am stat câteva minute de vorbă şi am încercat să vă explic de ce văd total inutilă amplasarea "monumentului în formă de cruce" la Universitate.

acum 9 zile · comentarii (4)

La început se spunea că ar avea o joardă cu care dirijează politicile guvernamentale, că-i dă Executivului peste „unghiuţe“ când acesta tinde să derapeze cu cheltuielile bugetare şi că ar fi profesorul sever care-i struneşte fără menajamente pe „elevii“ de la Palatul Victoria. Iacătă, n-a fost să fie chiar aşa: Fondul Monetar Internaţional (FMI), căci despre el este vorba, n-a reuşit să-şi impună regulile şi Guvernul a făcut ce-a vrut.

acum 9 zile · comentarii (2)

Dacă spaţiul lumii moderne este invadat de tot felul de fotografii frivole, narcisiste şi de multe ori caraghioase, omul renascentist a ştiut să exploateze rafinamentul artei portretului transformându-l într-o armă culturală şi politică. Diferenţa este că atunci se cultiva bunul gust şi distincţia, iar familia de Medici a excelat şi în acest domeniu, lăsând posterităţii imagini elegante şi poate, uneori, înşelătoare, dar niciodată ridicole.

acum 9 zile · comentarii (0)

Întâlnirea de 100 de minute, de luni seara, dintre şefii de stat american şi rus, a fost una marcată de francheţe. Preşedintele american a reiterat necesitatea plecării de la putere a actualului lider al regimului din Siria. Omologul rus a reafirmat opţiunea sa pentru menţinerea lui Bashar al-Assad la putere. Noutatea fiind că Putin ar fi afirmat că va urma exemplul SUA, prin bombardarea obiectivelor militare ale Statului Islamic.

acum 9 zile · comentarii (18)

Oricâte păcate ar avea poporul român şi oricâte minusuri ar număra firava noastră democraţie, problemele lumii de astăzi nu provin din Bucureşti. Continentul european nu stă să explodeze din pricina cititorilor lui Kafka din Praga sau din cauza catolicilor strânşi într-o catedrală din Cracovia. Ameninţarea la adresa civilizaţiei apusene se coace într-altă parte.

acum 9 zile · comentarii (31)

Sâmbătă, 26 septembrie, a expirat al treilea acord recent al României cu FMI. La Bucureşti – şi la Washington – se analizează acum dacă mai este necesar un nou acord cu Fondul; cei care ocupă poziţiile de decidenţi/ lideri politici în România sunt de-a dreptul doritori să aibă (şi) această tutelă internaţională. Bună ocazie să semnalăm două studii care au analizat calitatea acordurilor anterioare şi dramaticele efecte ale austerităţii alese.

acum 9 zile · comentarii (2)

O orchestră formată din muzicieni tineri, de până în 30 de ani, acordă un bis la finalul unui concert. Sunt îmbrăcaţi cu haine colorate şi fiecare instrumentist se ridică în picioare atunci când vine rândul momentului său solistic din muzica unei polci. Publicul e în delir. Tinereţea va cuceri întotdeauna.

acum 9 zile · comentarii (0)

Îmi pun de la bun început cenuşă în cap pentru lectura subiectivă pe care am făcut-o textului scris de Nicolae Manolescu despre femeile de altădată. Motivul este unul simplu. L-am cunoscut pe Nicolae Manolescu prin intermediul cărţilor sale şi ca profesor înainte de a afla despre laturile ideatice şi activiste ale feminismului.

acum 9 zile · comentarii (38)
Postari Recente