FOTO Pelerinaj în memoria martirilor comunismului: 165 de kilometri pe jos de la Mormântul Simbol al lui Iuliu Maniu, la Cimitirul Săracilor din Sighet

FOTO Pelerinaj în memoria martirilor comunismului: 165 de kilometri pe jos de la Mormântul Simbol al lui Iuliu Maniu, la Cimitirul Săracilor din Sighet

80 de tineri din mai multe judeţe ale ţării au pornit duminică, 23 august, într-un pelerinaj închinat memoriei martirilor comunismului. Punctul de plecare al pelerinajului este Mormântul Simbol al lui Iuliu Maniu, din Bădăcin, iar destinaţia este Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmaţiei, acolo unde se presupune că ar fi îngropat fostul lider politic român.

Lectorul universitar prins că vindea lucrări de licenţă studenţilor va fi scos de după gratii şi plasat în arest la domiciliu

Lectorul universitar prins că vindea lucrări de licenţă studenţilor va fi scos de după gratii şi plasat în arest la domiciliu

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au respins marţi, 18 august, contestaţia formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj împotriva deciziei Tribunalului Sălaj de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul Marianei Popa, lectorul universitar prins că vindea lucrări de licenţă studenţilor.

Procurorii strică „piaţa“ lucrărilor de licenţă de-a gata. Lector universitar, trimis în judecată într-un dosar ce acoperă trei judeţe

Procurorii strică „piaţa“ lucrărilor de licenţă de-a gata. Lector universitar, trimis în judecată într-un dosar ce acoperă trei judeţe

Un lector universitar de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Vasile Goldiş” a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, sub acuzaţia de luare de mită. Mai exact, procurorii spun că lectorul vindea lucrări de licenţă gata făcute studenţilor, pretinzându-le sume cuprinse între 250 şi 300 de euro.

Observ ca unii analisti considera ca rata de crestere economica de 3,7% este nesatisfacatoare pentru ca niciodata nu au fost macar aproape de cifra oficiala. Ei considera incetinire de la 2,8% crestere anul trecut la 3,7% crestere economica in primul semestru. Pe de parte afirma ca economia si-a pierdut din avant pe de alta parte dau vina pe dinamica efectului de baza determinat de revizuirea trimestrului 2 din 2014 de la -0,6 la +0,2%.

acum 14 zile · comentarii (0)

Am refuzat să răspund primului impuls, acela de a comenta imediat decizia MS Regele Mihai I al României de a înlătura de la succesiunea la Tronul Ţării pe ASR Principele Nicolae. Vă mărturisesc că această decizie mi-a provocat durere sufletească şi multă nedumerire.

acum 14 zile · comentarii (41)

Ca la o nuntă cu lăutari, premierul dă cu bani în stânga şi în dreapta, scuipă pe bancnote şi le lipeşte vesel pe fruntea celui care stă în genunchi. Tocmai le-a tras o flegma-n ochi doctorilor promiţându-le că scuipatul e doar lipiciul peste care va pune teancuri de bani. La noi banii nu se muncesc, banii se cerşesc. Iar banii cerşiţi vin şi ei cu un cost: umilinţa.

acum 14 zile · comentarii (70)

Maşina era o Dacia 1100 veche, impecabil întreţinută de infirmieri, singura care avea privilegiul să fie parcată în faţa scărilor de la pavilionul Unu Femei. O dată pe zi, o vedeam pe infirmera şefă coborând pe uşa din spate cu o geantă mare. Deschidea portbagajul, care nu era încuiat, şi punea geanta plină acolo. A doua zi dmineaţa, tot ea, înainte de raportul de gardă, o lua de acolo, goală, şi o ducea în cabinetul ei.

acum 14 zile · comentarii (0)

Dacă informaţiile sunt corecte, UE va fi silită, foarte repede, să ia măsuri dure în privinţa sistemelor de ajutor social. Din două motive. Pe de o parte, evoluţiile demografice, cele anunţate ca neliniştitoare încă în urmă cu un deceniu (dar, până acum, ignorate cu eleganţă de decidenţii politici).

acum 14 zile · comentarii (24)

Recunosc, sunt un cititor pasionat de jurnale, mai ales ale personalităţilor politice. Într-un jurnal poţi găsi, în multe cazuri, ceea ce o persoană nu a vrut să dezvăluie decât după dispariţia sa fizică. Lecturând un jurnal, poţi înţelege mai bine resorturile intime ale unor decizii care, la timpul respectiv, au fost analizate altfel, din motive de lipsă de informaţii.

acum 15 zile · comentarii (33)

Esenţa mesajului transmis de cel mai recent raport realizat de EUROPOL: TE-SAT 2015 European Union Terrorism Situation and Trend Report 2015 este că, în perioada următoare, ameninţarea generală la adresa securităţii europene va creşte.

acum 22 zile · comentarii (5)

Kurzii, perdanţii Primului Război Mondial pot deveni marii câştigători ai Primăverii Arabe. De aici trebuie începută orice analiză privind actuala politică a Turciei în Siria şi Irak, acolo unde haosul generat de ascensiunea Statului Islamic şi incapacitatea regimurilor de la Damasc şi Bagdad de a controla întregul teritoriu naţional au permis kurzilor să obţină autonomia teritorială.

acum 22 zile · comentarii (5)

Aflu, citesc, că din nou s-au pornit campanii de denigrare a românilor, în general, plecând de la cazuri de cerşetorie cu protagonişti romi de origine română, în particular. Eroare tipic umană care devine caricatură voită a unui întreg popor. Se întâmplă în fiecare sfârşit de august, cu religiozitate, şi, deşi observ fenomenul de câţiva ani încoace, încă nu am reuşit să încadrez.... psihologic demersul.

acum 23 zile · comentarii (14)

Tocmai din cauza unor astfel de situaţii m-am ferit să comentez pe subiectul violatorilor vasluieni. Cazul mi s-a părut relativ subţire şi exacerbat mai mult de presă în contextul în care românii sunt practic violaţi zi de zi în drepturi, aşteptări şi, după cum se vede, şansa unui viitor măcar decent dacă nu chiar prosper şi respectabil în această ţară.

acum 23 zile · comentarii (6)

Acest text este rodul imaginaţiei mele. Câtă legătură are cu realitatea poate o să afle nepoţii mei, la ora de istorie. Însă nu pot să nu mă revolt, chiar dacă e doar împotriva imaginaţiei mele, când mi se pare că văd, în spatele unor perdele de fum rarefiat, imaginea unui Rege al României, fie el şi abdicat, pe care-l ţine-n geam un şmecheraş cu pedigree de Secu pentru a-i lua pensia.

acum 23 zile · comentarii (36)

Unii credincioşi şi pelerini la mormântul Lui Arsenie Boca şi-au uitat pamperşii şi tampoanele pe pâraiele din zonă şi toată mizeria de la purtător, având în acelaşi timp acea „conştiinţă curată şi  împăcată”, precum şi fericirea că au mai punctat un obiectiv care le îndeplineşte dorinţele, dar lasă ceva de nedorit, totuşi, pentru cei care curăţă după ei.

acum 23 zile · comentarii (57)
Postari Recente