Dezvăluirile făcute de Iuliu Maniu în faţa morţii. Cu ce regrete a trecut în veşnicie fostul prim-ministru al României 10

Fostul mare om politic Iuliu Maniu, preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc şi de trei ori prim-ministru al României în perioada interbelică, se stingea – bătrân şi bolnav – într-o celulă a închisorii comuniste de la Sighetu Marmaţiei, într-o zi de 5 februarie, în urmă cu 63 de ani.

Dezvăluirile făcute de Iuliu Maniu în faţa morţii. Cu ce regrete a trecut în veşnicie fostul prim-ministru al României Vezi comentarii 10

Şapte ani de închisoare pentru pedofilul german prins în Sălaj. Sora şi cumnatul victimei, pedepse mai aspre, după ce „au vândut” copilul pedofilului

Şapte ani de închisoare pentru pedofilul german prins în Sălaj. Sora şi cumnatul victimei, pedepse mai aspre, după ce „au vândut” copilul pedofilului

Cetăţeanul german Wendt Mayco Norbert, prins în mai 2014 că întreţinea relaţii sexuale, de mai mulţi ani, cu un copil din Şimleu Silvaniei, a fost condamnat la şapte ani de închisoare. Sora copilului şi soţul acesteia, cei care au intermediat tărăşenia, au fost condamnaţi la câte opt ani de închisoare.

Pompierii sălăjeni, campioni la dat amenzi

Pompierii sălăjeni, campioni la dat amenzi

Pompierii sălăjeni au aplicat în 2015 amenzi în valoare de peste 1,1 milioane de lei (de patru ori mai mult faţă de anul precedent) şi a aplicat, în medie, aproape patru sancţiuni la fiecare control, situându-se pe locul 10 la nivel naţional din acest punct de vedere.

Cum îi pune ANAF-ul pe drumuri pe oamenii de afaceri. Contribuabilii mijlocii, mutaţi forţat la direcţiile regionale

Cum îi pune ANAF-ul pe drumuri pe oamenii de afaceri. Contribuabilii mijlocii, mutaţi forţat la direcţiile regionale

Mii de contribuabili mijlocii vor avea de făcut chiar şi sute de kilometri pentru a-şi depune documentele la Finanţe, după ce ANAF a decis să treacă, începând cu 1 februarie 2016, administrarea direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice. Numai în cele şase judeţe arondate Direcţiei Regionale Cluj vorbim despre 1.500 de astfel de societăţi.

Primar trimis în judecată în.. tandem cu un consilier local. Ce au aflat procurorii despre cuibul de viespi din primărie

Primar trimis în judecată în.. tandem cu un consilier local. Ce au aflat procurorii despre cuibul de viespi din primărie

Primarul suspendat al comunei sălăjene Marca, arestat preventiv la începutul lunii decembrie 2015, a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu asimilat infracţiunii de corupţie. Alături de el este judecat şi un consilier local, acuzat de tranzacţii financiare incompatibile cu funcţia, fals în înscrisuri oficiale.

Am citit de curînd, pe blogul Adevărul, un interviu al Cristinei Hermeziu cu academicianul Basarab Nicolescu, despre „cazul Vintilă Horia”. Prilej să reflectez din nou la consecinţele legii 217 din 2015. Inutil să spun – am mai spus-o – că socotesc Holocaustul o crimă dezgustătoare, şi că Legiunea autohtonă este, paradoxal, din punctul meu de vedere, cea mai necreştinească şi neromânească însăilare politică antebelică.

acum 6 zile · comentarii (190)

Împrumutul de 150 de milioane euro, promis de Guvernul României, întârzie din cauza crizelor prelungite de pe malul Bâcului şi a unor condiţii neîndeplinite. Bucureştiul nu vrea să arunce banii în vânt, fără a avea certitudinea că aceştia vor fi utilizaţi raţional şi, ulterior, recuperaţi. Dar nici Chişinăul nu pare suficient de pregătit să-şi respecte angajamentele.

acum 6 zile · comentarii (14)

În ultimul an, situaţia politică în Turcia s-a deteriorat grav. A fost o perioadă de profunde schimbări în cadrul societăţii: ţara a trecut prin două rânduri de alegeri parlamentare – întrucât preşedintele Recep Tayyip Erdoğan a încercat să obţină o majoritate solidă pentru a modifica constituţia în vederea transformării Turciei într-un sistem politic prezidenţial.

acum 6 zile · comentarii (5)

Multă dragoste pentru Ruxandra Donose, o apariţie destul de rară în ultimii ani, în România. Şi un concert sold out cu mult timp înainte. Opera în concert, susţinută de o orchestră simfonică, a ieşit de multă vreme din stadiul de experiment, devenind o tradiţie pentru instituţiile muzicale care se respectă

acum 6 zile · comentarii (0)

Se discută mult zilele astea pe un ton grav despre cum domnii Mihai Gâdea (director Antena 3) şi Dan Mihalache (şef al Cancelariei Prezidenţiale) au fost împreună la o sindrofie a saşilor ardeleni din München. Cred că, de data asta, problema se pune greşit. Cei doi n-au ajuns acolo forţând intrarea, ci au primit nişte invitaţii. Dacă diaspora i-a primit înseamnă că i-a dorit acolo şi punct. Aşa că revolta din România este inutilă.

acum 7 zile · comentarii (51)

Ce sunt aceste planuri-cadru pentru învăţământul gimnazial  şi de ce sunt ele atât de importante? Planurile-cadru sunt nişte documente, aprobate prin ordin de ministru, care stabilesc ce materii şi câte ore pe săptămână studiază elevii.

acum 7 zile · comentarii (2)

Pe la sfârşitul anului 2013 am fost invitat să le vorbesc liceenilor de la Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu“. La un moment dat, una dintre profesoare, privind o fotografie realizata de mine spune „ăştia trăiesc la graniţa dintre oameni şi animale“, după care a continuat imediat cu „ăstia nu au «servici’»” şi apoi „m-am săturat să văd imaginea României denigrată - fotografii frumoase din România nu aveţi?“

acum 7 zile · comentarii (16)

Una dintre cele mai mari vulnerabilităţi ale UE în acest moment o reprezintă degradarea progresivă a modului tradiţional de funcţionare al Uniunii, a valorilor şi ordinii sistemice care au constituit fundamentul civilizaţiei occidentale în ultimele decenii. Majoritatea ţărilor europene îşi urmăresc preponderent propriile agende politice, riscând  să compromită caracterul considerat ireversibil al procesului de construcţie europeană.

acum 7 zile · comentarii (1)

Europa instituţională se află în momentul extrem de delicat în care trebuie să recunoască că a greşit fundamental în toate estimările de risc de până acum în criza migranţilor. În plus, liderii europeni mai trebuie (sau, în principiu, ar trebui s-o facă) să anunţe public că au fost false bazele tuturor raţionamentelor care au stat la baza soluţiilor propuse şi legiferate în urgenţă în vara trecută.

acum 8 zile · comentarii (63)