Continuă telenovela interceptării convorbirilor telefonice în dosarul de corupţie al primarului din Bălan

Continuă telenovela interceptării convorbirilor telefonice în dosarul de corupţie al primarului din Bălan

Folosirea sau excluderea intercepărilor făcute de procurori cu sprijinul SRI în cercetările făcute în cazul primarului comunei Bălan va fi decisă, din nou, de magistraţii Judecătoriei Jibou. Este vorba despre aceiaşi magistraţi care, la finalul lunii martie, au dispus excluderea din probatoriu a interceptărilor, decizie unică la nivel de judeţ, dacă ne referim la cauze în care interceptările s-au făcut anterior deciziei nr.51/2016 a CCR.

Liberalii s-au aflat de la bun început într-o enigmă strategică vizavi de candidatura pentru Primăria Capitalei. Bucureştiul venea după un val de proteste a unui segment de electorat sensibil şi care respinge orice formă de politician tradiţional, dar se vedea confruntându-se şi cu un PSD având un bazin electoral stabil. La toate acestea s-a adăugat Nicuşor Dan, care a făcut practic imposibilă curtarea „generaţiei #Colectiv“ de către PNL.

acum 17 zile · comentarii (15)

Unii amintesc că BNR a ratat ţinta de inflaţie (cu marje) în anii recenţi. Dar a ignora şocurile externe este nedrept - multe bănci centrale au fost în această situaţie. „Şocul intern” de la jumătatea lui 2015 (scăderea dramatică a TVA la alimente) este de pus la socoteală – aşa cum a fost în sens invers şocul creşterii TVA la 24%.

acum 17 zile · comentarii (11)

Suntem surprinşi de lansarea lui Marian Munteanu în postura de candidat al PNL pentru fotoliul de primar al Capitalei la fel cum am fost surprinşi de apariţia martirului exemplar al Pieţei Universităţii alături de Virgil Măgureanu în Partidul Naţional Român. Chiar dacă acum „dom’ profesor” nu a mai coborât de la Giurtelecul Hododului pentru poza oficială, umbra lui bântuie prin PNL.

acum 17 zile · comentarii (76)

Noroc ca am prieteni mai deştepţi ca mine, unii fiind arhitecţi, urbanişti, pe care îi mai întreb una, alta despre problemele Bucureştiului, despre soluţii. Sunt sigur că printre soluţiile sugerate de ei nu am regăsit „insurecţii civice”, „un Bucureşti fără politicieni”, „căldură gratis şi medicamente ieftine”.

acum 17 zile · comentarii (0)

“Ce mai freamăt, ce mai zbucium!” – scria Poetul. Era vorba despre lupta dintre Mircea cel Bătrân şi Baiazid. Freamătul şi zbuciumul s-au iţit şi acum (în ziare, pe site-uri, pe Facebook, la televizor), deşi nu e vorba despre nici o luptă, ci despre un biet cântecel. Sau, cum spune Mircea Cărtărescu, “o poezie cântată”: “Despre smerenie” cu trupa Taxi.

acum 17 zile · comentarii (24)

Singurele lucruri care mă leagă de Marian Munteanu sunt amintirea unui interviu pe care i l-am luat pe la începutul anului 1991 şi o bătaie pe care, tot cam pe-atunci, era s-o încasez într-o noapte, în gara Mărăşeşti: din cauza unei oarecare asemănări fizice, nişte beţivi au crezut că-l au în faţă pe însuşi liderul de la televizor şi ţineau morţiş să-i dea la cap şi la coaste cu câteva dintre convingerile lor.

acum 17 zile · comentarii (68)

Nu ştiu dacă îşi mai aminteşte vreunul dintre noi de tragedia din Colectiv. De cei 64 de tineri care au murit în iadul de acolo, de zecile de răniţi care nu-şi vor mai reveni niciodată cu adevărat, de sărmanii părinţi, fraţi, soţi şi copii ai acestor morţi şi răniţi, oameni care vor rămâne cu sufletele schingiuite pe viaţă.

acum 18 zile · comentarii (47)

Totul a pornit de la un site, al cărui nume – Geen Stijl, în traducere: fără stil – nu te duce cu gândul la politică. Grupul care-l administrează a avut ideea de a folosi o prevedere legală recentă, care îngăduie contestarea prin referendum a oricărui vot dat de Parlamentul olandez, dacă acest lucru e cerut de minimum 300 de mii de cetăţeni.

acum 18 zile · comentarii (28)

În continuarea declaraţiilor ostile ale oficialilor de partid şi de stat de la Budapesta, Ministerul Apărării al Ungariei a reformulat noua strategie militară maghiară, astfel încât, după cum observa un analist de la Radio Europa Liberă, Budapesta a impus redesfăşurarea trupelor care timp de patru decenii au fost staţionate la frontiera cu Austria, în Vest, spre regiunea de Sud-Est, adică de la frontiera cu Austria la aceea cu România.

acum 18 zile · comentarii (26)
Postari Recente