Alegeri prezidenţiale 2014: Cum s-au împărţit Klaus Iohannis şi Victor Ponta pe voturi în Sălaj | klaus iohannis

Alegeri prezidenţiale 2014: Cum s-au împărţit Klaus Iohannis şi Victor Ponta pe voturi în Sălaj

Preşedintele ales al românilor, Klaus Iohannis, a aduna în Sălaj 77.397 de voturi valabile (62,93 la sută), în timp ce contracandidatul său, Victor Ponta, a fost votat de 45.582 de sălăjeni (37,06 la sută). Pe unităţii administrative, la alegerile prezidenţiale 2014, turul doi, Klaus Iohannis a câştigat în cele patru oraşe din Sălaj şi în 41 de comune, în timp ce Ponta a câştigat doar în 16 comune.

Curtea de Apel Cluj a înjumătăţit pedeapsa primarului din Crişeni, prins de ANI că şi-a angajat fiul ca şi consilier personal

Curtea de Apel Cluj a înjumătăţit pedeapsa primarului din Crişeni, prins de ANI că şi-a angajat fiul ca şi consilier personal

Curtea de Apel Cluj a redus la jumătate pedeapsa stabilită prin acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procurorii Parhetului de pe lângă Judecătoria Zalău şi primarul comunei sălăjene Crişeni, Maior Andrei, găsit de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese de natură administrativă şi penală.

Ca-n filmele cu Mafia: au aruncat cu coktailuri Molotov într-un apartament, pentru a-l intimda pe proprietar. Vinovaţii, trimişi în judecată

Ca-n filmele cu Mafia: au aruncat cu coktailuri Molotov într-un apartament, pentru a-l intimda pe proprietar. Vinovaţii, trimişi în judecată

Au aruncat cu sticle incendiare, cunoscute sub denumirea de cocktailuir Molotiv, într-un apartament, nu înainte de a se asigura că nu-i poate recunoaşte nimeni, acoperindu-şi plăcuţele de înmatriculare ale maşinii. Este ”filmul” atacului mafiot de la Zalău din noaptea de 20 spre 21 septembrie, ai cărui autori au fost trimişi zilele acestea în judecată.

Instituţia Prefectului contestă în instanţă hotărârile prin care doi consilieri locali municipali, trecuţi la partidul lui Tăriceanu, şi-au pierdut mandatele

Instituţia Prefectului contestă în instanţă hotărârile prin care doi consilieri locali municipali, trecuţi la partidul lui Tăriceanu, şi-au pierdut mandatele

După ce a atacat în contencios administrativ schimbarea din funcţie a viceprimarului PSD al Zalăului, Daniela Coţa, Instituţia Prefectului contestă acum şi cele două hotărâri ale Consiliului Local Municipal din 27 octombrie, prin care consilierii locali trecuţi de la PNL la PLR îşi pierdeau mandatele.

Masterand român la Cambridge, după ce a stat 11 ore în frig fără să voteze: ”Domnule Iohannis, vă rugăm: fiţi cu ochii pe ei!” | klaus iohannis

Masterand român la Cambridge, după ce a stat 11 ore în frig fără să voteze: ”Domnule Iohannis, vă rugăm: fiţi cu ochii pe ei!”

George Cătălin Ţurcaş, tânărul din Şimleu Silvaniei, olimpic naţional şi internaţional la matematică pe vremea când era elev, masterand în matematică pură la Cambridge acum, lansează un apel către preşedintele ales Klaus Iohannis. Apelul vine după ce, alături de alţi studenţi români, a stat peste 11 ore la coadă în Londra, fără a reuşi să voteze.

Iniţial am vrut să intitulez aceste consideraţii altfel, dar mi-am zis că nu e frumos. În text însă am să-l includ.. Am vrut să pun titlul „Prostia se plăteşte”. Prostia lui Ponta a fost bumerangul care s-a întors împotriva lui. Că nu poţi să consideri altfel. Cineva care, în primul tur are cu 10 la sută mai mult decât contracandatul lui şi reuşeşte să piardă, este un prost.

acum 6 zile · comentarii (2)

Ce-a fost mai greu a trecut, dar ce urmează? Sunt uimit (dar nu surprins) de faptul că Iohannis a reuşit să învingă toate stereotipurile şi să câştige alegerile printr-un comportament pe care personal l-am apreciat de la început. Nu mai spun de faptul că mesajul „România unită” a avut efect invers. Însă, până la un articol despre cum s-a desfăşurat campania vă spun ce aşteptări am eu de la noul preşedinte al României, Klaus Iohannis:

acum 6 zile · comentarii (2)

Aseară s-a născut o lume în care electoratul a devenit o naţiune şi a arătat că solidaritatea nu trebuie predicată politic, pentru că ea există de la sine. Gazele de la Paris şi Torino au fost inhalate în nările de la Bucureşti, pentru că românii sunt solidari oriunde s-ar afla atunci când drepturile şi libertăţile lor sunt ameninţate.

acum 6 zile · comentarii (12)

Am fost la aceste alegeri un spectator: fără emoţii, distant, fără implicare. Nu am avut cu cine vota iar „salvarea neamului” am lăsat-o pentru alţii. E trist să vrei şi să poţi să te implici într-o luptă politică din convingere dar să nu ai pentru cine, să nu ai o forţă politică care să te reprezinte, fie şi într-o formă minimală.

acum 6 zile · comentarii (13)

Campania pentru funcţia de preşedinte al României s-a desfăşurat în mare parte în jurul identităţii etnice româneşti. Până la urmă era inevitabil acest lucru de vreme ce unul dintre foştii candidaţi nu este etnic român - au mai existat candidaţi la preşedinţia României care nu erau etnici români, însă nici unul nu a ajuns în turul al doilea cu şanse de victorie.

acum 6 zile · comentarii (11)

E o victorie ca o reclamaţie reuşită la Protecţia Consumatorului. Unii au depus reclamaţia cu ură şi îndârjire, alţii cu dezolare sau resemnare, mai niciunul cu speranţa bazată pe încrederea în propria putere. Nici nu ai cum, după ce 25 de ani am primit făină mucegăită şi ulei rânced la preţ de caviar. Într-o singură zi, maeştrii publicităţii politice s-au trezit cu mizeriile depuse la uşă şi cu perspectiva falimentului total.

acum 6 zile · comentarii (37)

Scriu acest articol sîmbătă, 15 noiembrie, aşadar în ajunul votului. Luni, cînd va apărea pe blogul Adevărul.ro, vom şti deja cine a cîştigat alegerile. Dacă, aşa cum mă tem, va cîştiga Victor Ponta, electoratul nostru va avea ocazia – pentru a cîta oară? – să-şi descopere „inocenţa”, adică aptitudinea incorigibilă de a se lăsa păcălit.

acum 6 zile · comentarii (123)

Ieri aţi trecut cum laudæ examenul consacrării voastre civice, oferindu-ne tuturor lecţia de neuitat a forţei dreptului la vot. Vi l-aţi exercitat cu impact colosal, incontestabil, decisiv. Şi aţi făcut istorie de două ori, nu o dată: aţi ieşit să votaţi masiv, ca nimeni de vârsta voastră până la voi; şi aţi votat tranşant, cu precizie de laser. RESPECT!

acum 6 zile · comentarii (1)

2008-9, 2012-4, 2016-9-20 sunt ciclurile electorale sacadate. În 2024, revenim la sincronizare, ca în 2004. Avem deja un deceniu în care executivul ameninţă să se scindeze--şeful de stat şi şeful de guvern au opinii diferite, ambiţii oarecum similare şi urmează conflicte partizane şi personale în public şi în privat care şochează ţara. Dacă înţeleg electoratul din 2014, sperăm disperat să continuăm la fel...

acum 6 zile · comentarii (0)
Postari Recente