Cum i-a salvat Iuliu Maniu de la moarte pe 38 de evrei. Scrisoarea lui Corneliu Coposu care demontează acuzaţiile de antisemitism lansate de comunişti 3

Acuzat de comunişti de antisemitism, Iuliu Maniu s-a numărat, de fapt, printre cei care i-a protejat pe evreii din România în măsura în care a fost posibil. O scrisoare scrisă de Corneliu Coposu vorbeşte inclusiv despre o întâlnire pe care Maniu a avut-o în 1942 cu Antonescu, în care liderul ţărănist a reuşit să îl convingă pe mareşal să pună în libertate un grup de 38 de evrei, pasibili de condamnarea la moarte.

Cum i-a salvat Iuliu Maniu de la moarte pe 38 de evrei. Scrisoarea lui Corneliu Coposu care demontează acuzaţiile de antisemitism lansate de comunişti Vezi comentarii 3

De ce pun copiii multe întrebări şi cum le răspundem când suntem întrebaţi despre moarte sau despre sex: sfaturile specialiştilor

De ce pun copiii multe întrebări şi cum le răspundem când suntem întrebaţi despre moarte sau despre sex: sfaturile specialiştilor

De la vârsta de doi - trei ani (unii chiar şi mai repede), copiii devin veritabile ”automate” de pus întrebări. Psihologii avertizează că de modul în care adulţii răspund la aceste întrebări depinde nu numai dezvoltarea psihică a copilului respectiv, dar şi relaţia dintre acesta şi adulţi, în special dintre copil şi părinţi.

Zeci de români din ţară şi din străinătate s-au solidarizat pentru campania de salvare a casei lui Iuliu Maniu. Autorităţile - total indiferente

Zeci de români din ţară şi din străinătate s-au solidarizat pentru campania de salvare a casei lui Iuliu Maniu. Autorităţile - total indiferente

Peste 27.000 de lei au fost adunaţi în cele două luni scurse de la demararea campaniei publice „Salvaţi Istoria Naţională, Salvaţi Casa lui Iuliu Maniu din Bădăcin!“. Banii vin de la persoane fizice, firme private şi o fundaţie (Fundaţia Corneliu Coposu), instituţiile publice alegând să ignore, în continuare, problema.

„Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi la masă, eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor, şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură”. Sună bine, nu? O fi cool, onorată instanţă, să-ţi vină nişte golani la masă, în buricul târgului, să-ţi spună să dispari rapid din oraş? Din oraşul lor!

acum 5 zile · comentarii (130)

Despre începuturile exilului românesc şi a bibliotecii române de la Freiburg, ne povesteşte într-un interviu, istoricul Matei Cazacu, mărturisind că „după război, venind în Freiburg [Virgil Mihălescu n.a.] în zona de ocupaţie franceză, a întâlnit un ofiţer francez de origine română care i-a spus: domnule, fă o bibliotecă"!

acum 4 zile · comentarii (0)

Am citit amuzat sinteza unor opinii consemnate la o reuniune a Miticilor de la Bucureşti, personaje demne de Ion Luca şi Caragiale, pentru simplul fapt că ei mai cred că dacă au deţinut cândva, într-un colţ de rai, pe un plai mioritic aparte, efemera şansă de a accelera reintegrarea mulţimii dintre Prut şi Nistru în graniţele României euroatlantice, acum se amăgesc că numai ei pot prezice viitorul conaţionalilor sovietizaţi manu militari.

acum 4 zile · comentarii (25)

Cartea pe care Editura Trei a publicat-o fără nicio inhibiţie n-are nicio legătură cu seria de cărţi celebre cu subiect erotic, considerate cîndva „murdare” în istoria literaturii lumii. Limbajul nu e pornografic, e scabros. Cartea nu e erotică, e scatologică. Gestul editurii Trei nu are nimic de-a face cu cultura ci cu copro-cultura.

acum 4 zile · comentarii (34)

Ei şi uite că s-a deschis şi sezonul estival 2015. Multă lume a fost la mare, iar şi mai multă la petreceri câmpeneşti şi evenimente publice. Dar pentru că astăzi este 2 mai şi avem un weekend întreg în faţă pentru diverse activităţi, m-am gândit să vă propun câteva idei de decorarea a casei în ton cu noul anotimp.

acum 4 zile · comentarii (0)

Ajunsă la a treia sa ediţie, Şcoala de Vară de Studii Nordice şi Baltice îşi propune să adâncească şi intensifice legăturile dintre România şi Norvegia şi Islanda, dintre România şi celelalte naţiuni din Scandinavia şi regiunea Mării Baltice.

acum 4 zile · comentarii (0)

Reformarea statului şi modernizarea sa instituţională presupun o mai mare democratizare a tuturor instituţiilor publice. Este şi cazul Poliţiei române, care trebuie să treacă printr-un proces de reformă, mai ales în ceea ce priveşte activităţile de la nivel local. Soluţia este amplasarea conducerii sub controlul electoral direct al cetăţenilor.

acum 4 zile · comentarii (4)

ANAF atacă în acest week-end micii şi berea de pe litoral în loc să descindă la marile lanţuri de supermarketuri care şi-au inventat modalităţi ingenioase de a scoate milioane de euro nefiscalizate din ţară. Una dintre tehnicile supermarketurilor este să declare furturi imense ca să aibă pierderi în contabilitate şi astfel să scape de impozite.

acum 5 zile · comentarii (19)

„Este obligaţia mea, la vârsta pe care o am, să mă opun celor care susţin că nu s-a întâmplat nimic la Auschwitz. Vreau să le spun acestor oameni: am văzut cu ochii mei  crematoriile, am văzut groapa în care erau arse corpurile. Vreau să ştiţi că atrocităţile au avut cu adevărat loc. Eram acolo.” Mărturia este de două ori neobişnuită.

acum 5 zile · comentarii (53)

Adrian Păunescu a fost unul dintre cei mai buni oameni din câţi am cunoscut vreodată. Când se uita la tine, nu te privea, ci te examina, cu căldură şi îngrijorare, ca să înţeleagă repede în ce stare te afli şi ce se mai întâmplă cu sufletul tău. Dacă aveai un necaz, te ajuta atunci, pe loc, nu pierdea timpul cu o retorică a compătimirii. Iar dacă observa că iradiezi bucurie, se bucura de bucuria ta.

acum 5 zile · comentarii (76)
Postari Recente