Alegeri prezidenţiale 2014: Cum vede Călin Popescu Tăriceanu prima funcţie în stat: ”exact opusul” lui Băsescu | calin popescu tariceanu

Alegeri prezidenţiale 2014: Cum vede Călin Popescu Tăriceanu prima funcţie în stat: ”exact opusul” lui Băsescu

Prezent vineri, 24 octombrie, la Zalău, în campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale 2014 de peste o săptămână, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre ”visul” său ca România să ajungă, până în 2030 a şaptea putere economică a Europei, dar şi despre care crede el că ar trebui să fie profilul preşedintelui României.

Ordonanţa traseiştilor face victime: doi consilieri locali din Zalău, propuşi pentru pierderea mandatelor

Ordonanţa traseiştilor face victime: doi consilieri locali din Zalău, propuşi pentru pierderea mandatelor

Doi consilieri locali din cadrul Consiliului Local Municipal Zalău care, în perioada ”de graţie” prevăzută de Ordonanţa 55/2014, cunoscută ca ”ordonanţa traseiştilor”, au făcut trecerea de la PNL la PLR, ar urma să îşi piardă mandatele. Pe ordinea de zi a şedinţei de luni, 27 octombrie, sunt incluse două proiecte ce vizează constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului celor doi.

Mi-a fost dat să citesc, seara trecută, pe unul din cele mai elitiste situri autohtone, un text patetic si prolix. O reacţie tardivă şi futilă, în opinia mea, a filozofului Liiceanu faţă de sprijinul public acordat candidatului Ponta de către actorul Beligan. Este, desigur, unul din multele şi convingătoarele articole "anti-Ponta" pe care le întâlnim la tot pasul...

acum 18 zile · comentarii (37)

Cu cîteva zile înainte de începerea şcolii, verişoara mea şi-a dus copilul la mall ca să-i cumpere pantofi. Ochise deja o pereche convenabilă ca preţ, într-unul dintre magazine. „Ei, îţi plac, sînt buni?“ l-a întrebat pe puşti în timp ce îi proba, destul de mîndră de alegerea ei. Mihai îi încălţase la repezeală şi se uita tot timpul la ceas. „Da, hai să-i luăm şi să mergem!“ / Text semnat de Adina Popescu

acum 18 zile · comentarii (1)

La est de frontiera de răsărit a comunităţii euroatlantice, Ucraina rămâne o bilă mai mult stropită cu sângele nevinovaţilor, decât una albă, pe masa negocierilor, pardon, pe aceea  de biliard a Kremlinului, în timp ce Califatul Islamic demonstrează fragilitatea opţiunilor coaliţiei iniţiate de peste Ocean, cu mulţi membri anunţaţi oficial şi puţini dintre ei angajaţi  pe planul acţiunilor militare aeriene, care par să nu diminueze forţa ISIL.

acum 18 zile · comentarii (3)

În plină campanie electorală pentru prezidenţiale va avea loc Duminică un Marş de Susţinere a Unirii României cu Republica Moldova. Între cele două nu există nici o legătură deoarece evenimentul este la ediţia a III-a, de fiecare dată organizat în luna octombrie.

acum 18 zile · comentarii (6)

Ne aflăm în cea de –a patra zi a campaniei electorale şi în prima zi lucrătoare a săptămânii. Candidaţii noştri anunţă că îşi trag respiraţia abia spre seară, dar nu pe fotoliile moi de acasă, ci pe cele şi mai moi din studiourile de televiziune.  Mai puţin Călin Popescu Tăriceanu, invitat ieri seară la Mihai Gâdea, dar care spune „pas“ unei dezbateri cu Monica Macovei, la TVR.

acum 18 zile · comentarii (22)

Ştiţi Finlanda? Da, acea Finlandă: patrie a renilor şi etalon al educaţiei în lume! De vreo 40 de ani instituţia inspectoratelor şcolare nu mai există în Finlanda, ţara şi oamenii săi cu scaun la cap punând la punct o şcoală complet descentralizată, în care relaţia dintre cerinţele de sistem, comunităţi, elevi şi profesori este cât se poate de directă şi firească. Valorile dascălilor? Competenţă, autoritate, responsabilitate.

acum 18 zile · comentarii (2)

2012 a fost un an agitat, dar am rămas cu cel puţin un lucru cert, după o decizie a Curţii Constituţionale: Preşedintele României e cel care ne reprezintă în Consiliul European. În consecinţă, este o aşteptare rezonabilă din partea noastră ca Preşedintele să aibă o viziune cu privire la afacerile europene, cât mai precisă, nu doar una de genul „să fie bine la Bruxelles“.

acum 18 zile · comentarii (3)

Deşi nu s-a referit public direct, în timpul vizitei sale în România, la autonomia propusă de UDMR, imediat după, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Viktor Orban ne-a transmis tuturor că vede cu ochi buni proiectul respectiv. Nici nu avea cum să-l vadă altfel câtă vreme Kelemen Hunor este mai des la Budapesta decât la Bucureşti. Nu e greu de presupus că acest proiect a fost verificat în Ungaria înainte să îşi facă drum prin România.

acum 18 zile · comentarii (1)

Să fii în continuare client al României în generaţia mea pari la fel de „uncool” şi inerţial ca cei care încă au abonamente de Zapp. Am nimerit în acest moment în care, nu chiar cu aceeaşi usurinţă cu care ne schimbăm abonamentul la telefon, dar nici cu aceeaşi dificultate cu care ne-am cumpara o casă, putem să ne alegem statul furnizor de servicii care ne mulţumeşte. Sau ne nemulţumeşte mai puţin.

acum 18 zile · comentarii (6)

Există o întreagă şcoală istorică în care este deplânsă rămânerea Transilvaniei în componenţa României după cel de-Al Doilea Război Mondial. Afirmaţia cheie seamănă cu aceea referitoare la evenimentele de după Primul Război Mondial: România a primit Transilvania cadou de la Marile Puteri, un cadou nemeritat, o nedreptate făcută maghiarilor de pretutindeni.

acum 19 zile · comentarii (23)

Este o întâmplare că România şi Ungaria sunt vizate de recenta declaraţie a subsecretarului american, Victoria Nuland, privind duplicitatea politicianistă în partea noastră de lume? Aceea care s-ar traduce: suntem bine sub pătura NATO, dar ne batem joc de valori ale statului de drept, pe care se bazează şi NATO. Cât de (in)acceptabil este comportamentul guvernamental duplicitar?

acum 19 zile · comentarii (1)
Postari Recente