„Doar ţiţi rămâne mică“. Prima poveste ilustrată din România care susţine alăptarea şi înţărcarea blândă

„Doar ţiţi rămâne mică“. Prima poveste ilustrată din România care susţine alăptarea şi înţărcarea blândă

În contextul în care, potrivit statisticilor, doar 20% din mamele din România îşi alăptează bebeluşii în primele şase luni de viaţă, iar numărul celor care continuă să îşi hrănească pruncii la sân până la doi ani, după cum recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii, o româncă îşi îndreaptă atenţia către acele femei care optează pentru alăptarea prelungită.

Uniunea Salvaţi România (USR) a fost şi, probabil, încă mai este un proiect politic radical. Această radicalitate constă în intenţia declarată de a înlătura de pe scena politică partidele consacrate, în primul rând PSD, şi de a le înlocui cu formaţiuni noi. USR pleacă de la o evaluare exigentă a situaţiei actuale, conform căreia clasa politică este iremediabil coruptă şi incompetentă.

acum 6 zile · comentarii (10)

Nimic deliberat, o simplă întâmplare faptul că am citit Zodia Cancerului - Jurnal 2012-2015, cartea poetului şi profesorului sibian Radu Vancu (Editura Humanitas, Bucureşti, 2017), în zilele celei de-a XXIV-a ediţii a Festivalului Internaţional de la Sibiu. Evocat indirect în carte printr-o referire la Divina Comedie a lui Nekrošius, spectacol văzut de Radu Vancu la ediţia din anul 2013 a FITS.

acum 7 zile · comentarii (0)

Ziua începe ca de obicei cu o aşteptare lungă în staţia de tramvai din mijlocul bulevardului, ca şi cum te-ai fi născut acolo, la mâna sorţii, neprotejat nici măcar de vreo bară, pe o fâşie îngustă de ciment. Miroase a urină atât de intens că până la urmă e legitim să te întrebi totuşi cine ar alege să se pişe în mijlocul străzii.

acum 7 zile · comentarii (14)

PSD a reuşit performanţa unică să-şi dea jos propriul guvern şi să pornească în primele şase luni de guvernare cam câte o criză pe săptămână. A creat convingerea că nu ştie ce să facă la guvernare şi că metoda favorită de conducere este să arunce ţara în haos după care vine şi spune că renunţă la tot ceea ce speriase opinia publică. După care o ia de la capăt.

acum 8 zile · comentarii (19)

Mare maestru Trump ăsta, cum a reuşit el în două săptămîni să facă lumea să vorbească mai puţin despre cum a colaborat familia lui cu ruşii ca să se facă ales. Cum? Păi, pe lîngă Coreea de Nord, unde nu e meritul lui, specialiştii lui în comunicare au venit cu o idee de geniu: să nu mai deconteze armata schimbările de sex la transsexuali din asigurare, ca pînă acum.

acum 8 zile · comentarii (0)

Recent, un prieten din Cluj mi-a spus un banc, ca de la un ardelean la un moldovean. Întrebare: „Cum latră câinii în Ardeal?” Răspuns: „No, ham.” Gluma-i glumă, dar tot mai multe date ne arată că există diferenţe tot mai mari de viziune şi de dezvoltare între România de dincolo de Carpaţi şi restul ţării.

acum 8 zile · comentarii (50)

Parlamentul de la Strasbourg e puţin cunoscut, deşi e constituit prin alegeri directe de aproape patru decenii. România nu face excepţie. În ultimul deceniu, ea a fost reprezentată în forul legislativ european, dar cunoaşterea instituţiei n-a sporit şi acasă. Dimpotrivă. S-au născut mai multe percepţii eronate în privinţa europarlamentarilor, fără ca vreunul dintre ei să le contrazică. Voi încerca să fac eu aşa ceva.

acum 8 zile · comentarii (12)

Anunţul făcut luni la Focşani de agramatul ministru al Educaţiei Naţionale referitor la faptul că guvernul din care face parte iar nu găseşte bani pentru profesori (nu a mai găsit nici în iunie când au fost amânate majorările salariale) trebuia să îl facă să sară în sus de revoltă pe preşedintele Klaus Iohannis.

acum 8 zile · comentarii (72)

Mare disperare mare în tabăra puterii, văzând că banii colectaţi la buget nu ajung să satisfacă creşterile de venituri promise alegătorilor săi. Guvernul dă din colţ în colţ, măreşte acciza la carburanţi, plafonează indemnizaţia de creştere a copiilor, umblă la pensiile speciale, trece dările către stat în sarcina angajatului, explodează preţurile la energia electrică şi gaze. Guvernare, disperare e numele tău!

acum 8 zile · comentarii (4)

Acum ceva vreme, câţiva prieteni foarte buni mi-au recomandat să stau de vorbă cu cei de la USR. „Sunt în căutare de un om bun, din comunitatea romilor, pe care să-l pună pe listă, la parlamentare“. Le-am spus tuturor celor care au venit cu această ofertă că nu sunt interesat să candidez şi că dacă aş face-o vreodată sigur nu ar fi sub sigla unui partid precum USR.

acum 9 zile · comentarii (35)
Postari Recente