Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Sălaj 0

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Bacalaureatul 2015 continuă vineri, 3 iulie, cu proba scrisă la alegere, diferenţiată în funcţie de profil şi specializare. Site-ul adevarul.ro vă prezintă subiectele la Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică la puţin timp după începerea examenului, precum şi rezolvările subiectelor Geografie, Biologie, Chimie, Fizica Bacalaureat.

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Sălaj Vezi comentarii 0
Bacalaureat 2015

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Sălaj

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Sălaj

Bacalaureat 2015 Istorie. Bacalaureatul 2015 continuă miercuri, 1 iulie, cu proba scrisă obligatorie a profilului, care, în cazul absolvenţilor de la profil umanist, este istorie. Site-ul adevarul.ro vă prezintă subiectele la Bacalaureat 2015 Istorie, la puţin timp după începerea examenului, precum şi rezolvările acestor subiecte.

Subiecte Bacalaureat 2015 Matematică M1, M2, M3, M4 Sălaj

Subiecte Bacalaureat 2015 Matematică M1, M2, M3, M4 Sălaj

Bacalaureat 2015 Matematică. Bacalaureatul 2015 continuă miercuri, 1 iulie, cu proba scrisă obligatorie a profilului, care, în majoritatea cazurilor, este matematica. Site-ul adevarul.ro vă prezintă subiectele de la Bacalaureat 2015 Matematică, la puţin timp după începerea examenului, precum şi rezolvările subiectelor la Bacalaureat 2015 Matematică.

Un scriitor perseverent cu propria ambiţie, de a rămâne sesizabil cu volumele sale, pe rafturile unor biblioteci naţionale îşi tipăreşte fiecare nouă carte măcar în o sută de exemplare, dintre care primele zece le trimite la instituţii culturale de prim rang, iar restul le oferă la prieteni. Impact posibil? Circa patru sute de conaţionali vor răsfoi volumul în următoarele săptămâni, ulterior totul depinde de valoarea cărţii.

acum 5 zile · comentarii (18)

Albania este statul european despre care românii au puţine reprezentări. Motivele sunt mai multe, majoritatea fiind greşite, şi trist este faptul că tinerii nu vor să cunoască mai multe despre o ţară cu care avem multe afinităţi. Trebuie să cunoaştem mult mai multe aspecte despre statul şi poporul cu care avem legături mai strânse pe plan istoric şi lingvistic, pentru că aşa ne putem înţelege unele caracteristici naţionale.

acum 5 zile · comentarii (26)

Victoria la limită a candidatului PL, Dorin Chirtoacă, la primăria capitalei moldave în faţa candidatului socialiştilor, Zenaida Greaceanâi reprezintă un semnal pe care electoratul din Republica Moldova îl dă încă odată formaţiunilor politice pro-europene că procesul de apropiere de UE şi de valorile sale trebuie să continue în ciuda opoziţiei constante a forţelor politice proputiniste.

acum 5 zile · comentarii (2)

Terminator a apărut în 1984 şi a adus lumii un fel neobişnuit de teroare, sfârşitul lumii ca coşmar privat. Povestea foloseşte elemente introduse de literatura SF--roboţi, călătoria în timp, un viitor apocaliptic--pentru a descrie posibilitatea eroismului şi necesitatea unei revizuiri a felului în care ne uităm la societatea noastră.

acum 5 zile · comentarii (0)

Eu am crescut într-o vreme în care părinţii nu prea vorbeau cu copiii despre sex. Cel puţin nu ai mei. De pe la ţară am văzut diferite modele zoologice ale sexului: cocoşii care călcau găinile, câinii care se înciotau, curcani prea idioţi să se descurce singuri în ale reproducerii. Am auzit că de un anumit Sfânt se dădeau berbecii-n oi, şi o mătusă mai impudică a spus odată cuvântul montă.

acum 5 zile · comentarii (12)

Prin anul 2009, în urma presiunii opiniei publice datorată unor gafe la tezele unice, se anunţau demisii de la Ministerul Educaţiei – conducerea şi cei responsabili de tezele unice de la Centrul National de Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar.

acum 5 zile · comentarii (0)

Profesoara Florina Rogalski a vorbit: subiectele la Română sunt de-a V-a – a VI-a. La matematică, subiectele sunt de calibrul celor din 2013 – adică, ruşinos de uşoare. În 2013, numele jocului să fi fost… juniorul Zgonea? În 2015, numele jocului să fi fost… juniorul Cîmpeanu, cum a declarant însuşi ministrul Educaţiei în direct, la o oră de vârf? Nu fac proces de intenţie, ferit-a sfântul! Zic, doar: fraţilor, ne furăm din nou, la greu, căciula!…

acum 5 zile · comentarii (18)

Ziua de 28 iunie 1940 rămâne în memoria românilor prin începutul destrămării teritoriale a României întregite în 1918 în frontierele ei fireşti. Ocuparea Basarabiei, a nordului Bucovinei şi a ţinutului Herţei (parte a judeţului Dorohoi) de armata sovietică, în condiţiile în care statul român a fost forţat să se retragă din aceste teritorii fără a opune nicio rezistenţă, a influenţat destinul întregii naţiuni române în secolele XX şi XXI.

acum 6 zile · comentarii (20)

În aceste zile sângeroase de vară, când îmi bubuie capul de la şocul, stupoarea şi indignarea provocate de atentatele (câte la număr?!) comise cu atâta cruzime de Statul Islamic, îmi vine să mă ascund pe o insulă în mijlocul oceanului şi să scriu despre cele mai frumoase ocazii pe care am avut şansa să le trăiesc în ultima vreme. Cu gândul la Shakespeare, aş da oricând regatul meu de furie pe o Madonă renascentistă…

acum 6 zile · comentarii (3)

Am  luat de la Paris, astă iarnă, de la Gilbert Joseph, volumul „500 de spioni celebri, acoperiri laşe, bâlbâieli improbabile, momente calde din Războiul rece şi alte bizarerii...“, varianta franceză din 2010 a cărţii semnate de Tom E. Mahl, în 2003, la Potomac Books sub titlul Espionage's Most Wanted: The Top 10 Book of Malicious Moles, Blown covers, and Inteligence Oddities“.

acum 6 zile · comentarii (8)
Postari Recente