FOTO Eroi în viaţă la Ziua Sportului 2015: octogenarii care nu lasă vârsta să le răpească dragostea pentru mişcare 0

Ziua Sportului Tenaris 2015 de la Zalău a consemnat un număr record de participanţi. Printre aceştia, concurenţi care au devenit o emblemă a celor două crosuri organizate în cadrul evenimentelor, oameni care demonstrează că atunci când ai voinţă limitele nu mai există.

FOTO Eroi în viaţă la Ziua Sportului 2015: octogenarii care nu lasă vârsta să le răpească dragostea pentru mişcare Vezi comentarii 0

Domnule Preşedinte, constat cu amărăciune, dar şi cu dezamăgire că vă e greu să ne fiţi preşedinte. De parcă nici n-aţi vrea. Spun să ne fiţi, pentru că, în noiembrie, atunci când mulţi dintre noi v-am votat, am crezut că vă şi doriţi asta. Că vreţi cu toată inima să ne reprezentaţi pe toţi, că suntem sau nu din Sibiu.

acum 10 zile · comentarii (169)

Pe 1 şi 2 iunie 1939, în România lui Carol al II-lea au loc alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat sub puterea Constituţiei din 27 februarie 1938. Caracterul parodic al scrutinului e o realitate indiscutabilă. Candidează doar cei desemnaţi de  Frontul Renaşterii Naţionale, partidul Majestăţii Sale.

acum 15 zile · comentarii (1)

O parte a societăţii moldoveneşti suferă de amnezie istorică, de trufie pseudo-eroică şi de impertinenţă cronică. Nu le pasă că prin fluturarea unor cârpe bicolore sau prin depuneri de buruieni inodore profanează atât memoria celor căzuţi în lupte, cât şi tragedia celor deportaţi, înfometaţi sau împuşcaţi pe timp de pace.

acum 15 zile · comentarii (45)

Cel de-al şaptelea preşedinte din istoria Turcia a decedat ieri la vârsta de 98 de ani. Om de stat, Şeful Statului Major General (1978 – 1983) a jucat rolul principal în lovitura de stat din 1980. Odată cu adoptarea noii Constituţii din 1982 a devenit Preşedintele Turciei până în 1989. A colaborat cu primii miniştrii Bülent Ulusu şi Turgut Özal.

acum 15 zile · comentarii (1)

Un colţ de stradă din Galaţi va fi retrocedat! Şi nu este singurul! Întruchipată cu o balanţă în mâna stângă, cu o sabie în dreapta şi legată la ochi, justiţia a ajuns să nu mai vadă nici ceea ce orice ţânc poate afla de pe internet, tăind de-a dreptul prin inima unui oraş şi înclinând balanţa bunului-simţ către rea-voinţă.

acum 15 zile · comentarii (0)

Cât de corupt trebuie să fie un primar pentru a stârni revolta concetăţenilor săi? Ce anume ar putea să trezească din adormire populaţia unor localităţi cu edili acuzaţi de fapte de corupţie sau de altă natură, cum este cazul primarului Gheorghe Nichita aflat, printre altele, în scandal jenant cu fosta iubită?

acum 15 zile · comentarii (12)

Când începuse să se înscrie pe un traseu ascendent, Gheorghe Nichita a început să meargă şi pe la televiziunile naţionale pentru a se lăuda cu isprăvile sale administrative. Şi cum gura păcătosului adevăr grăieşte de fiecare dată, a vorbit într-o seară, în văzul şi auzul naţiunii, despre înfiinţarea „poliţiei de promiscuitate” care să combată faptele „benzilor de cartier”.

acum 16 zile · comentarii (3)

Poate aţi citit, în week-end, că „Guvernul sesizează DNA împotriva defrişărilor ilegale”. Dacă n-aţi auzit, veţi vedea săptămâna asta lungi emisiuni la câteva posturi de ştiri despre cum luptă Guvernul în apărarea pădurilor patriei. Este modul în care, fără să i-o spună direct, domnul Ponta îi răspunde domnului Iohannis după ce acesta l-a certat că face vizite externe „de capul său”.

acum 16 zile · comentarii (36)

Şeful departamentului de Coregrafie al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), Sergiu Anghel, de curînd şi preşedinte al Senatului UNATC, postează în mod curent, pe Facebook (spaţiu public, au decis tribunalele româneşti), comentarii dintre cele mai uimitoare la adresa romilor, a evreilor, a secuilor, a moldovenilor şi, în general, a tot ce mişcă şi nu e dacic.

acum 16 zile · comentarii (59)

Uşor, uşor, încep să se audă murmur şi mârâieli dinspre societatea civilă şi presă la adresa preşedintelui Iohannis. Deja în ţară se anunţă şi se convoacă pe reţelele de socializare (aceleaşi care l-au făcut Preşedintele României!) mici „plimbări” de după-amiază sau chiar proteste timide contra „soluţiei salvatoare” de tip german.

acum 16 zile · comentarii (51)

Istoria exilului românesc postbelic cuprinde, pe lângă idealurile şi manifestările politice ale unor importante personalităţi româneşti, de menţinere şi continuare a vechilor tradiţii de libertate şi democraţie, interesante şi militante idei de promovare a unor proiecte sau planuri privind construcţia europeană.  Printre promotorii Europei Unite se numără Grigore Gafencu, Leontin Jean Constantinescu şi George Ciorănescu.

acum 16 zile · comentarii (5)

Toţi iubim Europa. Eu însă iubesc şi cireşele copilăriei mele. Iată însă că un kg de cireşe de import a ajuns la 150 de lei, cât un gram de aur, adică mai mult decât pensia multor români. Aceasta este Europa pe care ne-am dorit-o, un loc în care livezile româneşti zac în paragină, dar importăm cireşele altora ca pe produse de lux? Aici nu e vorba însă despre cireşe, ci despre România.

acum 17 zile · comentarii (19)

Problema nu este una de cercetare a necesităţii, ci una de identificare a celui mai bun mod de formulare a normelor şi metodologiilor de implementare. Lipsa de transparenţă în formularea drafturilor legislative este în România unul dintre principalele obstacole în calea unei dezbateri reale, necontaminată de mesaje isterico-alarmiste şi nici de frustrări instituţionale.

acum 17 zile · comentarii (0)