FOTO Din Casa Birăiţii către Capul Horn. Aventura globetrotter-ului Mirel Magop, care va străbate lumea în costum popular românesc 0

Dulgherul din Dorohoi care bate lumea în lung şi-n lat pe jos ori cu autostopul îşi va continua călătoria îmbrăcat în port popular de pe Valea Barcăului, din Sălaj. Un costum ţesut în război i-a fost oferit sâmbătă, 28 martie, de Ligia Bodea, tânăra care a amenajat în satul natal, Iaz, un veritabil muzeu etnografic privat.

FOTO Din Casa Birăiţii către Capul Horn. Aventura globetrotter-ului Mirel Magop, care va străbate lumea în costum popular românesc Vezi comentarii 0

Amintiri ”de colecţie” din Epoca Ceauşescu

Amintiri ”de colecţie” din Epoca Ceauşescu

Obiecte pe care mulţi le pot considera desuete şi doresc să le arunce ar putea deveni piese de colecţie ale Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău. Instituţia caută obiecte semnificative pentru Epoca Ceauşescu, cele mai reprezentative piese urmând să fie cumpărate.

Corneliu Coposu îşi sprijină mentorul şi după moarte

Corneliu Coposu îşi sprijină mentorul şi după moarte

Încet, dar sigur, numărul celor care decid să se implice, într-un fel sau altul, în campania demarată pentru salvarea Casei Memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin, devine tot mai mare. cea mai importantă donaţie făcută de până acum vine, indirect, din partea colaboratorului său apropiat Corneliu Coposu, Fundaţia înfiinţată în memoria sa donând 5.000 de lei.

Asociaţia P.A.V.E.L. (Asociaţia părinţilor copiilor bolnavi de cancer, leucemie şi anemii grave) e de-acum mare, doar a împlinit optsprezece ani. Pornită din iniţiativa unui grup de părinţi cu copii bolnavi, a funcţionat ani întregi pe bază de voluntariat. O parte din picturile, desenele şi poveştile copiilor care fac terapie prin artă s-au strâns în splendidul volum „a-casă. Despre copii, iubire şi culoare“, conceput de Mihaela Şchiopu.

acum 6 zile · comentarii (0)

Ne-am propus să începem o serie de interviuri cu oameni care mişcă lucrurile în turismul românesc, fie ei agenţi de turism, hotelieri, lideri de organizaţii, organizatori de evenimente sau oameni de cultură. Încep cu noul preşedinte al ANAT, Aurelian Marin, care are o experienţă de aproape 20 de ani în domeniu, atunci când a fondat agenţia de turism pe care o conduce şi în prezent, “Paradis - Vacanţe de vis”.

acum 6 zile · comentarii (0)

Cât de probabil ar fi să ne urăm „La mulţi ani!”, de Ziua Mondială a Apei, decretată în data de 22 martie? Perspectiva pare a fi îngrijorător de apropiată, având în vedere că, în ultimul timp, tot mai multe voci profeţesc o dezastruoasă criză mondială de apă potabilă.

acum 6 zile · comentarii (1)

"Într-o lume globalizată, distanţele fizice între doi parteneri nu mai constituie un obstacol. Distanţa de un sfert de Ecuator între  Europa şi Japonia nu înseamnă nimic atunci când este vorba de cooperare în domeniul cosmic şi ambele părţi au un potential imens pentru a desfăşura activităţi în acest domeniu", consideră Dumitru Prunariu.

acum 6 zile · comentarii (0)

Întâmplător sau nu, luna martie a adus, pe afişul Operei Naţionale, pe de o parte lucrări parcă demult uitate (sau abandonate) de către cei care concep structura stagiunii curente, iar pe de altă parte oaspeţi români sosiţi din ţară sau de peste hotare, marea lor majoritate revenind pe scena bucureşteană după (prea) multă vreme, deşi, cu mici excepţii, ar merita să fie invitaţi constant în spectacole de anvergură.

acum 6 zile · comentarii (0)

Nu, n-aş fi crezut că „Levantul” ar putea fi tradus vreodată şi publicat în Franţa. Aş fi pariat mai curînd pe „Enciclopedia zmeilor”, la care ştiu că o librăreasă de pe bd Saint-Germain visează deja din 2009. Că scriitorul ar fi complet necunoscut în Hexagon e, în parte, un alint de autor. Sau o luciditate bonomă şi o tandreţe fără rest faţă de destinul cărţilor sale. Mircea Cărtărescu a mărturisit la Paris că le scrie ca să trăiască în ele.

acum 6 zile · comentarii (11)

De ziua mondială a „Teatrului pentru Copii şi Tineret” şi cea a „Marionetei” care i-a urmat, „Teatrul Ţăndărică” a marcat şi cei 70 de ani de la înfiinţare. Din pătratul unui ecran mare montat pe scenă directorul teatrului, Călin Mocanu s-a adresat publicului în seara în care a avut loc şi premiera spectacolului Adunarea păsărilor de Farid Uddin Attar, reluare la aproape douăzeci de ani

acum 6 zile · comentarii (0)

Multă lume doreşte schimbări fiscale; unele au sens, altele sunt discutabile. Trebuie pornit de la principiul că echilibrul bugetar trebuie protejat. Măsurile fiscale dorite de Guvern au corespondent în propuneri ale opoziţiei politice, ceea ce indică o stare de spirit în lumea politica, în mediul de afaceri, în societate. Care ar fi o grilă scurta de citire a situaţiei actuale a bugetului, a componenţei sale fiscale?

acum 6 zile · comentarii (1)

„În timp ce citiţi această carte, ea e deja depăşită. Pentru mine, este un exerciţiu acum încremenit în pagină. Dar, spre deosebire de o carte, teatrul nu are trăsături speciale. El poate oricând s-o ia de la capăt. În viaţă, asta este un mit. Nu putem niciodată să refacem drumul înapoi. Paginile noi nu pot fi date înapoi, ceasurile niciodată nu merg în urmă, nu avem niciodată o a doua şansă. În teatru însă tabla se şterge de fiecare dată”.

acum 6 zile · comentarii (0)

Am scris de curând despre Boondock saints, un film neobişnuit, care a eşuat spectaculos în 1999. Eu îl recomand tinerilor băbaţi cu încredere. Este un film foarte violent, doi tineri neobişnuiţi ne învaţă că ceea ce simţim, ca bărbaţi, este că trebuie să îngenunchem în faţa lui Dumnezeu şi să exterminăm oamenii răi. Este Fight club pentru oameni care nu mai au 14 ani.

acum 6 zile · comentarii (15)

Turcia, ţară membră NATO, a făcut finalmente anunţul atât de mult aşteptat şi controversat: a cumpărat de la China un număr neprecizat de sisteme de apărare antirachetă în valoare de aproximativ 4 miliarde dolari, conform declaraţiei oficiale făcute acum câteva zile de reprezentantul companiei producâtoare chineze, China Precision Machinery Import and Export Corporation (CPIMEC).

acum 6 zile · comentarii (9)

Ghinion pentru pesedişti, bineînţeles. Aşa cum am mai afirmat, pentru noi PSD-ul va rămâne pentru totdeauna identificat cu Partidul Comunist, spre stupoarea năimiţilor de la anumite televiziuni. Deloc paradoxal, principalul artizan al victoriei lui Klaus Johannis a fost tocmai Victor Ponta şi PSD-ul, prin cantitatea incredibilă de dejecţii aruncate asupra unui singur om de către televiziunile de casă.

acum 6 zile · comentarii (0)

Am fost foarte mîndru cînd mi s-au înmînat însemnele „Legiunii de Onoare”. Sunt mîndru şi acum, deşi ştiu că pînă şi această prestigioasă distincţie, ca de altfel multe alte distincţii şi premii internaţionale (nu în ultimul rînd Premiul Nobel) implică, uneori, un stingheritor coeficient de arbitrar, strategie politică, formalism de protocol sau modă ideologică.

acum 6 zile · comentarii (138)

În plină campanie anti-clericală şi anti-BOR, declanşată atât de îndârjirea seculariştilor români, cât şi de erorile de comunicare ale unor dintre oficialii Bisericii, un important om politic al Uniunii Europene şi deopotrivă reprezentant de seamă al artistocraţiei britanice a sosit, la sfârşitul săptămânii trecute, în Cetatea Băniei pentru a omagia una dintre cele mai importante asociaţii de filantropie ale Bisericii noastre.

acum 6 zile · comentarii (21)

În noiembrie anul trecut, când am ieşit în stradă cu pancarta „DNA-ul vă iubeşte/ În celulă vă uneşte!“, prietenii au zâmbit, dar m-au întrebat neîncrezători: „chiar crezi?“. Îmi sunt acum martori că, la modul cel mai serios le-am spus că „da“, iar în fruntea listei am pus-o pe Elena Udrea.

acum 6 zile · comentarii (0)
Postari Recente