UPDATE Doi tineri mormoni misionari au murit intoxicaţi cu gaz în zona Bălcescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Choy Barrows şi David Edward, misionari ai lui Dumnezeu, aveau 20, respectiv de 21 de ani şi stăteau în chirie într-un apartament din zona Bălcescu. Tinerii erau de câteva luni în Timişoara pentru a predica învăţămintele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Vecinii au auzit de dimineaţă sunete ciudate din apartementul vecin, dar nu bănuiau chinurile prin care treceau mormonii.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - 16 femei intoxicate cu monoxid de carbon la Mediaş

Executat în stil mafiot pentru ţigări şi ciocolată

Cele mai sinistre şi ciudate crime din Banat

CITEŞTE DESPRE CEL MAI ORIBIL ASASINAT DIN ULTIMII ZECE ANI DIN VESTUL ŢĂRII

VIDEO: Celebrul “Împărat” Uțu Rohozneanu a ajuns vedetă și după gratii

Tumoarea Mariei Chiper, posibil record naţional

Vaccinul cu scandal, scos basma curată de către Ministerul Sănătății

Pompierii timişoreni au descoperit, în această seară, trupurile neînsufleţite ale celor doi tineri într-un apartament de pe strada Feldioara, din cartierul Bălcescu. Cel mai probabil, tinerii au murit din cauza centralei cu gaz pe care o foloseau pentru a se încălzi. Cei doi erau misionari ai lui Dumnezeu şi înainte să vină la Timişoara, au stat câteva luni la Cluj. Misiunea lor era de a convinge românii să îmbrăţişeze Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă.

Mai mulţi misionari s-au strâns la apartamentul mormonilor decedaţi

Foto: Mormonii s-au strâns pentru a vedea cu ochii lor nenorocirea

Sâmbătă, de dimineaţă, vecinii au auzit câteva sunete suspecte din apartamentul vecinilor,dar nu au bănuit că Choy Barrows şi David Edward treceau prin dureri groaznice. Oamenii au trecut peste bănuieli, dar în această noapte au regretat că au trecut cu vederea întâmplarea neobişnuită. În jurul orei 19, un alt mormon a sosit în Timişoara. Discutase cu Choy Barrows şi David Edward să doarmă, peste noapte la ei. A sunat şi a bătut de repetate ori în uşă, dar nimeni nu a răspuns.

A vrut să arunce în aer un sat întreg din judeţul Timiş

Vizitatorul misionar avea o cheie de rezervă a apartamentului, dar nu a reuşit să deschidă uşa. În acel moment a intrat la bănuieli. S-a dus la vecinii de pe palier să întrebe dacă ştiu ceva de amicul lui. S-a speriat când oamenii i-au povestit de întâmplarea de dimineaţă.

image

Misionarul a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112. Un echipaj de pompieri a ajuns la faţa locului, însă cum uşa de acces în locuinţă era de metal, angajaţii ISU Banat au spart un geam al imobilului. Intraţi în apartament, pompierii i-au descoperit pe Choy Barrows şi David Edward întinşi în casă, fără suflare. Unul dintre mormoni era decedat în baie, iar celălalt în dormitor. În zadar au mai încercat medicii să îi salveze. Era deja prea târziu.

image

Foto: Nici unul dintre tineri nu a supravieţuit

Cel mai probabil, victimele au dat drumul la gaz în sobă, dar nu au mai aprins instalaţia. Gazul s-a acumulat, iar tinerii au murit sufocaţi.

image

Foto: Trupurile celor doi misionari urmează să fie repatriate

Cunoscuţi în bloc drept nişte tineri liniştiţi şi politicoşi, vecinii nu au decât cuvinte de laudă la adresa mormonilor. "Ştiu că biserica lor a închiriat de vreme bună apartamentul. Se tot schimbaz tinerii între ei. Despre ei ştiu că au venit de la Cluj. Aveau mult bun simţ. Păcat de ei", spune unul dintre vecini.

Vecinii au doar cuvinte de laudă la adresa celor doi tineri misionari

Foto: Vecinul tinerilor are doar cuvinte de laudă la adresa lor

Reprezentanţii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă s-au strâns la apartament pentru a vedea cu ochii lor nenorocirea. După autopsie, mormonii vor ca trupurile lui  Choy Barrows şi David Edward să fie repatriate.

image

Foto: Imobilul în care a avut loc nenorocirea

Misiunea celor doi tineri...

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă afirmă că este singura biserică adevărată de pe pământ. Mormonii cred că s-a întâmplat o apostazie pe tot cuprinsul primei biserici după moartea apostolilor în secolul I d.H. Autoritatea adevărată a bisericii nu putea să fie reconstruită prin studierea scripturii sau prin munca teologilor, ci a trebuit ca biserica să fie reînnoită prin revelaţii date de Dumnezeu. Mormonii se consideră creştini, dar nu se văd ca o parte a tradiţiilor ortodoxe, catolice sau protestante. Cu toate că Biserica Mormonă susţine că celelalte biserici sunt imperfecte şi fără autoritate divină, mormonii nu cred că adepţii decedaţi ai altor biserici ar fi fost neapărat condamnaţi în infern, datorită credinţei lor în doctrina botezului pentru morţi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite