Primele amenzi pentru fumat! Bărbaţi, prinşi cu ţigara aprinsă în sala de aşteptare de la gară sau în piaţă

Primele amenzi pentru fumat! Bărbaţi, prinşi cu ţigara aprinsă în sala de aşteptare de la gară sau în piaţă

Fumătorii care nu s-au conformat legii intrate în vigoare joi, 17 martie, au primit amendă 100 de lei FOTO Poliţia Locală Timişoara

Poliţiştii locali din Timişoara au aplicat, în prima zi de la intrarea în vigoare a legii antifumat, cinci amenzi unor fumători prinşi cu ţigara aprinsă în parcuri, în gară sau în piaţă. Amenda aplicată de poliţiştii locali pentru fiecare dintre fumători este de 100 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima zi antifumat a adus la Timişoara şi primele amenzi aplicate de Poliţia Locală. Agenţii au încheiat cinci procese verbale de contravenţie. Doi dintre cei amendaţi au fost sancţionaţi pentru că au fumat la locul de joacă pentru copii din Parcul Carmen Sylva, în apropierea echipamentelor instalate pentru micuţi.  „O persoană a fos sancţionată după ce a fost depistată fumând în incinta Pieţei agro-alimentare Iosefin. Un alt bărbat a fost sancţionat după ce a fost depistat fumând în Parcul Zurich, în locul destinat copiilor, iar un altul a fost depistat şi sancţionat după ce a fost surprins fumând în sala de aşteptare a Gării de Nord Timişoara”, a arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Daniela Seracin, într-un comunicat de presă.

Poliţia locală atrage, din nou atenţia că, nerespectarea  de către persoanele fizice a prevederilor legale se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar de către persoanele juridice cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere.

citeste totul despre: