Proteste în Vama Halmeu. Circa 50 de persoane au blocat traficul, fiind revoltaţi pe noile reguli de control

Proteste în Vama Halmeu. Circa 50 de persoane au blocat traficul, fiind revoltaţi pe noile reguli de control

Prima acţiune de protest a avut loc sâmătă, 15 februarie, la PTF Halmeu  FOTO arhivă Adevărul

Aproximativ 50 de persoane s-au adunat în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu la prânz, unde au protestat faţă de noile măsuri luate de Autoritatea Vamală care limitează introducerea de mărfuri din Ucraina.

Ştiri pe aceeaşi temă

O nouă acţiune de protest a avut loc luni, 17 februarie, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare. Încă de la ora prânzului, circa 50 de persoane s-au adunat în faţa unei foste benzinării din apropierea Punctului de Trecere a Frontierei pentru a protesta faţă de noile măsuri luate de Autoritatea Vamală care limitează introducerea de mărfuri din Ucraina.

Protestatarii s-au îndreptat apoi spre Vamă, unde au blocat accesul în vamă. La faţa locului locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei care le-a cerut protestatarilor să părăsească zona.

Acesta este al doilea protest din această săptămână. Primul a avut loc sâmbătă, 15 februarie, în acelaşi Punct de Trecere, când prefectul Eugeniu Avram s-a deplasat împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Poliţiei de Frontieră şi Punctului Vamal la faţa locului pentru a discuta concret cu protestatarii despre doleanţele acestora. 

Prefectul le-a explicat cetăţenilor despre necesitatea introducerii măsurilor prevăzute în Ordinul ANAF nr. 3477/2013 care defineşte caracterul ocazional al introducerii în România de bunuri aflate în bagajul călătorilor care vin dintr-o ţară terţă spaţiului extracomunitar. Chiar dacă atunci cetăţenii păreau că au înţeles obligativitatea celor care vin dintr-o ţară terţă de a respecta normele prevăzute în ordin, astăzi protestul a fost reluat.

Citeşte şi

Ucraina: protestele s-au încheiat, luptele continuă

VIDEO Greva foamei în faţa Prefecturii Alba. Un fost primar acuză ca nu îi este respectat dreptul de proprietate

Manifestanţii opoziţiei au evacuat sediul Primăriei din Kiev, dar nu distrug baricadele din Piaţa Independenţei
 

 

 

citeste totul despre: