Reţeta naturală şi sănătoasă a unui pateu de post. Poate fi pregătit acasă foarte simplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul Crăciunului, care a început în 14 noiembrie, dă prilejul comercianţilor să vândă o serie de produse vegetale care în alte perioade nu au acelaşi succes.

Pateul de post e unul dintre produsele vedetă în această perioadă. Specialiştii în alimentaţie spun că nu tot pateu pe care îl găsim în vitrinele magazinelor e neapărat şi sănătos, din cauza chimicalelor pe care le conţine.

Bucătarul bănăţean Uica Mihai are o reţetă de pateu de post care poate fi pregătită foarte simplu acasă.

”Dacă tot am luat-o pe calea bucatelor de post, nu atât din convingere, ci mai mult de gura lumii, am pornit să fac de bună-voie şi nesilit de nimeni o străchioară de pateu vegetal, impropriu spus pateu, că ăla te duce cu gândul la ficat, la slănină, la puţină carne macră, ci aşa, o pastetă care să aducă a pateu. Pentru asta trebui să căleşti un praz tăiat mărunt, împreună cu un ardei gras, în ulei de măsline. Pune să se opărească o pungă de soia granulată (200g.) cu jumătate de litru de supă de rădăcinoase şi lasă la înăbuşit şi umflat o jumătate de ceas.

Amestecă granulele de soia bine stoarse cu două sute de grame de arahide decojite, prazul şi ardeiul călit, potriveşte un gust din sare, piper, cimbru şi boia, şi dă-i şi munceşte încropeala asta cu blenderul la turaţie maximă. Mai adaugă şi zeama de la o jumătate de lămâie şi 50 de mililitri de ulei de măsline picurat încet.

Când pasta prinde luciu şi are textură fină, e gata. Pune-o pe pâine proaspătă ori prăjită şi dă-i fălci, mai muşcând din când în când dintr-un castravete acru ori un ardei umplut cu varză”, spune bucătarul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite