Cremă de verdeţuri, garnitura inedită pentru grătare. Cum se prepară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ARHIVA
FOTO ARHIVA

Lângă carnea făcută la grătar, bine condimentată, puteţi asorta o cremă de verdeţuri care să echilibreze masa şi, în acelaşi timp, să nu taie pofta de mâncare.

Dacă tot începe vremea grătarelor în aer liber, bucătarul bănăţean Uica Mihai ne propune o garnitură inedită. O cremă de verdeţuri care are gust plăcut şi se asortează de minune cu orice fel de carne.

Tocaţi pe planşetă trei legături de pătrunjel, trei legături de ţelină şi o legătură de leuştean. Frecaţi-le bine în mîini, cu o lingură de sare grunjoasă, o linguriţă de piper şi zeama de la o jumătate de lămâie. Puneţi tocătura într-un vas adânc, tunaţi apă clocotită cât să acopere, puneţi capac şi înăbuşiţi o jumătate de ceas.

Strecuraţi zeama şi veţi obţine o supă limpede, uşor verzuie, cu un gust rafinat şi diafan. În blenderul de viteză mare, puneţi trei mâini de spanac proaspăt, o cană cu vârf de arahide decojite, câteva nuci, un pliculeţ de seminţe de floarea soarelui decorticate, o lingură de seminţe de susan pe care le-aţi prăjit puţin în tigaie. Adăugaţi ulei de porumb, zeamă de lămâie, câţiva căţei de usturoi, sare, piper şi supa de verdeţuri.

Mixaţi la viteză mare pentru a obţine o pastă uniformă. Mai completaţi cu supă şi ulei până obţineţi cremozitatea necesară (crema trebuie să poată fi întinsă pe pâine, iar nucile, arahidele şi seminţele să rămână evidente), asezonaţi după gust cu sare, piper, lămâie şi gata. Lângă fripturile săltate de pe grătar, ori unsă pe pâine prăjită ai o minune care te desfată şi te ţine sănătos”, spune Uica.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite